Játszhatjuk így is …

Aczél Zolit azzal gyanúsítja a Központi Nyomozó Ügyészség, hogy mint a labdarúgócsapat edzője annak megfelelően állította össze a Siófok csapatát a Honvéd elleni Magyar Kupa elődöntő visszavágón, hogy legalább két góllal elveszítsék a mérkőzést.

Aczél Zoli azt állítja, hogy a legjobb felállásban álltak ki a Honvéd ellen.

Ez a csapat volt a kezdő tizenegy: Szalma Sütő Tusori Magasföldi Ivancsics Andruskó Kanta Bojtor Horváth G. Roni Hegedűs

Most az ügyészségen a sor: nevezzék meg azt a kezdő tizenegyet, amely csapat biztosan nem kapott volna ki legalább két góllal!

Hajrá!

Miután megkapjuk a T. Ügyészségtől a top11-et, nincs más hátra, mint indítványozzuk igazságügyi szakértő kirendelését annak megállapítására, vajon az ügyészségi vagy az edzői kezdőcsapat szerepelt volna jobban a Honvéd ellen.

Amennyiben mind az igazságügyi szakértő, mind a bíróság az ügyészségnek ad majd igazat, kíváncsi leszek hány magyar edző fog arra vállalkozni a jövőben, hogy ügyvéd nélkül üljön le a kispadra.

Igaz, rövidre is lehet zárni ezt az egészet: ügyészségi határozat nélkül ne lehessen kezdő tizenegyet jelölni. Vagy inkább hagyjuk a fenébe ezt az egész bajnokságosdit: mondja meg Valaki, ki lesz a bajnok, oszt’ jó napot.

(Más példával elmondva: Az ügyészég azt állítja, hogy az 50-es táblánál lényegesen gyorsabban mentünk, mint  a megengedett sebesség. Mi azt állítjuk, hogy ez nem igaz, mi pontosan 50 km/órával közlekedtünk. Az ügyészség sajtótájékoztatót tart, hogy bizony-bizony, ezek a bűnözők nagyon gyorsan mentek, lényegesen gyorsabban, mint 50 km/óra, de nem csak most egyszer, hanem vagy százszor is, tehát újabb látványos letartóztatásokat láthat majd a Tisztelt Nagyérdemű…)  Azonban az ügyészég nem mondja meg, szerinte mennyivel haladtunk. Így aztán nem tudunk mi ellen védekezni. Mondja meg az ügyészség, hogy 87 km/órával száguldoztunk, és ezért bizony sok évnyi börtön jár! Ha bemondja a tutit a kedves ügyészség, már csak egy igazságügyi szakértőt kell keríteni, és kiderül, kinek az állítása van közelebb az igazsághoz.)