Szombathelyi (!) labdarúgó akadémiát!

Megdöbbenten olvastam Kóbor László magyarázkodó mondatait a nyugat.hu-n. Kóbor elnök úr hosszasan sorolta, miért nem részesülhetett semmilyen formában a Haladás VSE labdarúgó szakosztálya – azaz szombathelyi, Vas megyei  a srácok miért nem férhetnek hozzá ahhoz a 255 millió forinthoz, amelyet a Kormány az adófizetők befizetéseiből juttatott Szombathelyre az MLSZ közvetítésével.

Pedig Kóbor elnök úr rövidebben is megfogalmazhatta volna álláspontját: nem akart adni belőle. Igen, így egyes számban. Ő így döntött, tehát nem adott. Ennyi.

Pedig az Illés Akadémia nem más, mint a szombathelyi labdarúgásutánpótlás szerves része. Része az egésznek. A Haladás a kiinduló pont és a cél. A Haladás VSE-vel szimbiózisban kellene élnie az Akadémiának, ehelyett, mint önálló valamiről beszélnek róla Szombathelyen soha nem élő személyek. És pont ez a szimbiózis teremti meg a jogalapját annak, hogy a Haladás VSE is részesülhessen az Akadémiának érkező kormányzati támogatásból. Ugyan ki tudna megkülönböztetni akadémista focistát nem akadémista focistától, miközben mindegyikük (!) a Haladás VSE igazolt játékosa. Ez az igazság, a többi csak szánalmas félrebeszélés.

A legszomorúbb az, hogy az eredeti elképzelést két lábbal tiporják az Akadémia vezetői (tisztelet a kivételnek). Nem elég, hogy éveken keresztül el akarták sorvasztani a Haladás VSE-t – amit többek között az az Artner Tamás nem hagyott, aki most sokak megelégedésére (és párak bánatára) a NagyHaladás vezetőedzője -, most már ott tartunk, hogy szombathelyi, Vas megyei fiatal tehetségek vattának, a havi 8.000 forintos tagsági díj (!) befizetésére, az osztálylétszám feltöltésére kellenek. Szégyen!

Én olyat akadémiát álmodtam (sok szombathelyi edzővel, szülővel egyetemben), amelyben szombathelyi, Vas megyei srácok fociznak, nevelődnek, fejlődnek profi körülmények között, szüleik örömére, és hozzájuk érkeznek azok az igazi tehetségek, akikkel együtt igazi csapatot alkotnak fiataljaink. Ehhez Szombathely városa, az itt élők mindent megadtak, és megadnak most is.

Én ezt akarom, ehhez ragaszkodom!

Aki pedig ezzel nem ért egyet, el is mehet. Pontosabban nem kell idejönnie! Nem fog hiányozni.

Ha pedig még egyszer meghallom, hogy egy szombathelyi srácot azzal fenyegetnek meg Szombathelyen vendégként itt tartozkodó személyek, hogyha nem áll be sorba, és nem fogja be a száját apja/anyja az ausztriai kölcsönbeadása kapcsán, akkor kirúgatják a Herman Ottó Szakközépiskolából (ami ugyebár egy szombathelyi önkormányzati iskola), durva világot csinálok! Ennyi.