Megkapják-e az elvárt béremelést a SZOVA-nál dolgozók?

Ha már bölcs kormányunk kitalálta az elvárt béremelés intézményét (ami egyébként durván alkotmánysértő, de az AB úgy sem fog vele foglalkozni, nekik eleve életjáradékuk van, ha nem dolgoznak is, életük végéig fizetjük őket), kíváncsian várom, hogy a 100%-os önkormányzati tulajdonú városüzemeltetési cég megadja-e a magasabb bért az alacsony keresetű fizikai és szellemi dolgozóknak.

Ennek érdekében levelet írtam a vezérigazgatónak.

Aki kíváncsi arra, mennyi bér járna neki, használja ezt kalkulátort: http://adozona.hu/kalkulatorok/Netto_jovedelem_haviber_kalkulator_VZVKLC

Példa: akinek tavaly 85.000 forint volt a bruttó bére, annak most 99.400 forintos fizetést kell kapnia a SZOVA-tól.

Tisztelt Vezérigazgató Úr! 

Alulírott Dr. Czeglédy Csaba városi képviselő a munkavállalók munkabére nettó értékének megőrzéséhez szükséges elvárt béremeléssel kapcsolatban ezennel tisztelettel az alábbiakkal fordulok Önhöz.

Amint az Ön előtt is ismeretes, a 299/2011. (XII. 22.) kormányrendelet előírásainak megfelelően a 2011. november-december hónapokban bármely napon foglalkoztatott munkavállalók tekintetében a munkáltató (meghatározott szankciók kilátásba helyezése mellett) köteles a 2012. évre a munkabéreket a kormányrendelet 1. számú mellékletében meghatározott elvárt mértékben megemelni.

Ezúton kérek tájékoztatást a vonatkozó önkormányzati rendelet alapján T. Vezérigazgató Úrtól arról, hogy a SZOVA Zrt. a fenti szabályozásnak megfelelve eleget tett-e ezen munkáltatói kötelezettségének?

További tájékoztatást kérek a tekintetben is, hogy a munkabérek emelése hány munkavállalót érint a SZOVA Zrt-nél, illetve, hogy az elvárt mértékű béremelések mekkora mértékű bérköltséget jelentenek, figyelembe véve a 2011. évi CLVI. törvény 460. §-ában foglalt adókedvezmény igénybevételét is?

Kérem, tájékoztatását mind levelezőcímem (9700 Szombathely, Bartók B. krt. 37.), mind elektronikus címem (czegledy@szombathely.hu) megtenni szíveskedjen.

Szombathely, 2012. február 13.

Tisztelettel

Dr. Czeglédy Csaba

városi képviselő