Tarsoly elvtárs

2010 májusában Csányi Sándor megbeszélésre hívta az nb1-es klubok képviselőit annak apropóján, hogy elfogadta  a felkérést az MLSZ elnöki posztjára. Meg akarta osztani elképzeléseit az első osztályú csapatok képviselőivel, és kíváncsi volt észrevételeikre, ötleteikre.

A Haladást Kóbor Lászlóval képviseltük.

A találkozó végén kisebb-nagyobb csoportokban beszélgettünk az elnöki tárgyalóban, és ekkor köszöntött rám nagy hangon a győri oligarcha nagyvállalkozó, Tarsoly Csaba: „áhh, alpolgármester elvtárs!”

Akkor még nem is tudtam, hogy egy „kolléga” üdvözölt így.

Tarsoly Csaba igazán tudhat valamit, hogy a gaz szocialisták alatt elintézte, hogy az Eto-park felépítéséhez a Magyar Fejlesztési Bank 16,9 milliárdos állami kezességvállalást adjon neki. Ezzel pont 16,9 milliárd forinttal több állami mögöttes garanciát intézett magának az emúttnyócévben, mint bárki  más az ismeretségi körömben.

http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/03/06/34_milliardos_mfb-hitel_a_kozgepnek/

Majd’ 17 milliárdos állami kezességvállalással a hátunk mögött ha egyszer összeülhetnénk Zizou, Mágus, Köbüki, prospero, jro és jómagam, egy hét és rengeteg tudatmódosító elfogyasztása után sem tudnánk olyan őrült, földtől is elrugaszkodott, gazdaságilag irracionális, soha meg nem térülő beruházást kitalálni, amelyhez ne kapnánk banki finanszírozást.

Elkeserítő ez az egész belegondolva abba, hogy amikor feljutott a Hali az nb1-be, mit bűvészkedtünk, hogy összekaparjunk 30 millió forintot, hogy fel tudjuk újítani a stadiont, és ez a pénz semmire sem lett volna elég, ha nem szerelnek saját kezükkel széket a szurkolók, nem hoznak cégek festéket és nem költik páran vállalkozásaik nyereségét építőanyagra, munkabérre…

Más pedig dzsentri kisnemest játszik Győrben az állam pénzével a háta mögött…

Annál jobban, hogy miért tett feljelentést az MFB vezetése 2010-ben a kormányváltás után  a győri stadionrekonstrukció miatt is, már csak azt nem értem, miért nem hallottunk azóta sem a vizsgálatról. Valami miatt nem hallatja hangját Budai Gyula és parlamenti vizsgálóbizottságot sem rittyentettek össze a cirkusz kedvéért.

Pedig ok lenne rá…

A győri stadionrekonstrukció és bővítés (16,9 milliárd forintos MFB kitettség) elkészült, de felmerültek problémák, így például a kivitelező és a beruházó nagyjából ugyanazon cégcsoport volt.

http://inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-444045

… csak gondolom akarat nincsen.

(A 2009-es Kósa Lajos szerint egyébként 3 milliárd forint is bőven elég lenne egy stadionépítéshez: http://www.origo.hu//sport/magyarfoci/20090826-hol-a-stadion-miert-kell-a-debrecennek-budapesten-jatszania-a.html)