A Fidesz választási csalásra készül I.

Az előzetes választási feliratkozással a Fidesz választási csalást akar elkövetni. A kormányfő már most elárulta magát. Aki ezt így megszavazza, mivel megsérti az Alaptörvényt, annak börtönbe kell kerülnie. Posztjaimban most ezt a témát járom körbe.

Bár a választási regisztráció – miattam hívhatja a Fidesz előzetes választási feliratkozásnak, attól ez még egy regisztráció – szerintem teljesen felesleges, mivel Magyarországon teljes körű és napra kész a népességnyilvántartás – ellentétben sok országgal – , és igazi probléma soha nem merült fel az állam által összeállított választói névjegyzékkel, ettől még be lehetne úgy is vezetni, hogy a lehető legkevésbé csorbuljon az állampolgárok egyik legfontosabb joga, a választójog.

Csakhogy a Fidesznek pont az a célja, hogy jogot vonjon el, ezzel is segítve a saját maga 2014-es választási győzelmét. Az előkészítés szakaszában álló bűncselekményt pont Orbán Viktor leplezte le múlt héten pénteken az MR1-Kossuth Rádiónak adott szokásos interjújában.

Mit is mondott ez a drága jó ember:

Magyarországon eddig az állam választói névjegyzéket állított össze, és saját adatbázisából indult ki, ezt most megfordítják, így aki a választásokon részt akar venni, annak fel kell iratkoznia, és ha ezt megteszi, akkor a jelöltállítás első pillatanától kezdve minden információt, ajánlástevési lehetőséget megkap. Aki pedig nem akar részt venni, az kívül marad ezen, és őt nem fogják “zargatni” választási akciókkal, az nem fog szórólapot vagy kopogtatócédulát kapni.

Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20120727-orban-csak-azon-van-vita-hogy-kotelezoen-szavazniuk-kelljene-a.html

Tehát aki nem regisztrál, az kopogtató cédulát sem fog kapni. Mit jelent ez: aki nem jelentkezik be a névjegyzékbe 2014 februárjáig, az nem fogja tudni még a jelölését sem leadni, mivel nem fognak neki ajánlószelvényt postázni. Gratulálok! Remélem, sokáig gondolkodtatok, míg rá nem jöttetek erre a szinte tökéletes csalásra…

A könnyebb érthetőség kedvéért Szombathelyre vetítem, hogy az orbáni terv mit fog eredményezni.

Szombathelyen a választásra jogosultak száma nagyságrendileg 65.000 fő. A legutóbbi választásokon, az 2010-es önkormányzatin, 44,3%-os volt a részvétel, ami azt jelenti, hogy 28.826-an szavaztak. http://valasztas.hu/hu/onkval2010/471/471_0_index.html

A Fidesz-Kdnp-stb polgármester-jelöltjére 14.701 szavazatot, az Mszp-Sztke jelöltjére 11.175 szavazatot adtak le, a másik két jelölt pedig összesen kapott 2.665 szavazatot.

Az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvény (2011. évi CCIII.) 6. szakasz (1) bekezdése szerint: “Az egyéni választókerületben a jelöléshez legalább ezer, az adott egyéni választókerület névjegyzékében szereplő választópolgár ajánlása szükséges.”

Tételezzük fel, hogy 2014 februárjáig a választásra jogosultak 50%-a iratkozik fel a választási névjegyzékbe, ami 32.500 fő választót jelent. És tételezzük fel, hogy nem változik érdemben semmi az elkövetkező másfél évben “hangulatilag” az országban, azaz a Fidesz továbbra is a törzsszavazóira koncentrál, az Mszp nem tud átlépni saját árnyékán, a Jobbik és az Lmp nem tud új szavazókat megszólítani, és nem jelenik meg semmilyen igazi alternatívát jelentő új szerveződés.

A Fidesz “legális” adatbázisában Szombathelyen információm szerint nagyságrendileg 14.000 fő szerepel (lásd még Kubatov-lista), az Mszp kb. 11.000 embert tud megszólítani, a Jobbik és az Lmp pedig tételezzük fel, hogy pártonként kb. 2.500, azaz összesen 5.000 választó mozgósítására lesznek képesek. Azaz a regisztráltak 92,3%-a lesz egy adott párthoz elkötelezett.

Ha nő a részvételi hajlandóság, és a részvételi szándékát a választásra jogosultak 60%-a fogja jelezni az előzetes regisztrációval, akkor az így kialakult torz névjegyzékben szereplők 76,9%-a lesz egyértelműen pártokhoz szorosan kötődő, és csupán 9.000 olyan választó lesz regisztrálva, akik akár egy új formációra, vagy a négy már felsorolt párton kívüli politikai szervezetre szavaznának.

Nos, fentiekből következik az eltervezett választási csalás lényege: amennyiben csak az előzetes regisztráltak fognak ajánlószelvényt kapni, akkor Szombathelyen egy 5. pártnak ezt a 9.000 ember kell megtalálnia kb. 3 hét alatt, hogy begyűjtsön tőlük 1000 ajánlószelvényt! Miközben a most hatályos szabályozás szerint komoly eséllyel 35.000 választót kereshetnének fel, azaz a város több, mint felét!

Gyalázatos és súlyosan jogsértő, amire a Fidesz készül!

Ugyanis bármelyik országgyűlési képviselő, aki megszavazza azt a törvény-tervezetet, amely a jelöltállítás során korlátozza a választók jogait, mind az ajánlás megtétele, mind az ajánlás gyűjtése vonatkozásában,  megsérti az Alaptörvény Alapvetés fejezet C) cikkelyét , amely szerint:

(2) Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetve kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és köteles fellépni.

Szájer József ősfideszes ősizé – mint tudjuk ugyebár ő az, aki iPad-ján írta az alkotmányunkat – kommentárja szerint :

Az alkotmányos állam védelmének utolsó garanciája, végső eszköze a Alaptörvény ellenállási jogot biztosító rendelkezése, mely a demokrácia védelmét, a hatalomkoncentráció megakadályozásának szükségességét fogalmazza meg, egyszerre alkotmányos tilalomként és kötelezettségként.

Akik úgy változtatják meg Magyarország választási törvényeit, hogy ezzel a hatalmukat bebetonozzák – és ez az ellenzéki parlamenti pártok országgyűlési képviselőire is vonatkozik -, azok az alkotmányos rend ellen szervezkednek, még ha látszólag nem is erőszakkal. Azonban mivel az állami erőszakszervezeteket közvetlenül vagy közvetve a most pozícióban lévő, és fenti elképzelések szerint szavazni szándékozó politikusok irányítják, ezért az erőszakkal való fenyegetés, mint tényállási elem fennáll.

Hogy melyik bűncselekmény előkészülete zajlik alábbiak közül, nem igazán tudom eldönteni, de majdnem mindegy is. Mindkettő a Magyar Állam elleni összeesküvés.

Az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása

139. § (1) Aki olyan cselekményt követ el, amely közvetlenül arra irányul, hogy Magyarország alkotmányos rendjét erőszakkal vagy ezzel fenyegetve — különösen fegyveres erő igénybevételével — megváltoztassa, bűntettet követ el, és öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az alkotmányos rend elleni szervezkedés

139/A. § (1) Aki olyan szervezetet hoz létre, vagy vezet, amelynek az a célja, hogy Magyarország alkotmányos rendjét erőszakkal vagy ezzel fenyegetve megváltoztassa, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig; aki ilyen szervezetben részt vesz, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Én szóltam.

Folytatom.

 

“A Fidesz választási csalásra készül I.” bejegyzéshez 35 hozzászólás

 1. Neki kellene végre fogni okos joghoz értő embereknek, hogy a nyilvánvalóan érvénytelen alaptörvényről ezt bíróság mondja ki és az ilyen csalások miatt is jogi eljárást kell ahhoz értő embernek kezdeni. Vétkesek közt cinkos aki néma. Itt most már a hazánkról van szó.

 2. Csatlakozva az előttem “hozzászólóhoz”…
  A joghoz értők – pl. a 62. évüket betöltött “elzavart” bírók – megtehetik
  MÁR MOST A FELJELENTÉST… ( és NEM ismeretlen tettes ellen )
  hiszen a bűncselekményre való előkészület ( szervezetten, csoportosan ) is már büntetendő!
  A lengyel Kaczyński ámokfutását is az ottan i igazságügyben dolgozók
  állították meg…

  Persze az ilyen főügyészi ( Polt P. ) és főbírói ( Handó T. ) Fideszes elfogultságok mellett ez NEM KÖNNYŰ… – de el kell kezdeni

 3. Éreztem én, hogy valami nincs rendben e körül a törvény javaslat/módosítás körül. Gyanúm azonban a “támogatók” anyagi támogatása körül forgott.
  A jelenlegi rendszer készen áll, kézben tudja tartani a jelenlegi állomány. Az új rendszer felépítéséhez új emberek, új bürokrácia kell, ahova ismét be lehet ültetni pár hűségest.
  A kis disznóság látszata eltereli a figyelmet a nagyról.

 4. Nagyon nem értem, hol vannak az alkotmánybírák, okos tudós emberek, az ő szavukat miért nem lehet hallani, ha ebben az országban mindenki nyal és fejet hajt nem szabad csodálkozni, hogy ilyen és ehhez hasonló törvények születnek. Remélem a MAGYAR NÉP rá fog jönni, hogy igazi ellenségei nem a kommunisták, hanem a tőkések,bankárok! Tisztelt alkotmánybírók, Önöktől szeretnék választ kapni! Tisztelettel: Sándor Lajos

  1. Észak-Koreában kommunizmus van…
   Az Önhöz hasonlóan gondolkodók miatt volt bukásra ítélve Medgyessy.
   Mert nem baj ha nincs miből,az “Állam akkor is igenis köteles adni!”
   Ettől persze még nem értek egyet a jelenlegi vezetéssel,de ilyent kijelenteni hogy ” Remélem a MAGYAR NÉP rá fog jönni, hogy igazi ellenségei nem a kommunisták, hanem a tőkések,bankárok! “,ez engem Leninre,Rákosira emlékeztet…

 5. Komcsik mindíg azzal vádolnak, amit maguk akarnak elkövetni. ezt már megszokhattuk.

  Most visítoznak, mert nem tudják majd a válszatás napján megvenni 1000 Ft-ért meg lejárt szavatosságú tésztáért romákat, mint tették 2002 és 2006-ban.

  Nincs esélyük 2014-ben mert az ország túlnyomó többsége elkülte őket a fenébe. Valamivel már előre kell magyarázni a bizonyítványt

  1. Ellenben a “becsületes” Fidesz-t, aki zsebre tette pár százezer határon túl élő magyarnak a szavazatát – mellesleg ez többe fájt Neked mint a tésztáért megvett romák 1000 Ft-os támogatása, amely kb. a Blikkben volt vezércikk.

 6. Attól tartok, a választási törvény körüli ügyeskedés eleve ki fogja zárni annak az esélyét, hogy leválthassuk a Fideszt, a regisztráció csak ennek bebetonozása. Igazán elszomorító, hogy még mindig van, aki – akár önös érdekből, akár butaságból, akár tájékozatlanságból – újra rájuk szavazna, főleg, hogy mindezt előre lehetett látni és el is mondták/mondtuk számtalan helyen. A tisztelt ellenzék teszetoszasága nem vonzó semmilyen szempontból, tőlük nem várok fordulatot.

  Lehet, hogy tényleg egy teljes összeomlás fogja csak felnyitni az Orbán-hívők szemét… de talán még az sem. Azt kapjuk, amit megérdemeltünk? Lásd nyugdíjpénzek: csaknem hárommillió embert átvágtak a palánkon, mégis szó nélkül tűrik…

 7. Sok-sok ilyen rövidlátó, átvert ürge van ebben az országban, mint pl.”Holalé”, aki egyik csöbörből a másikban érzi magát. Nem komcsizni kell, meg gyűlölködni, hanem a demokráciát sértő politikusokat jól valagba rugdosni, és kikergetni a hatalomból. Ilyen jellegű, alaposan szervezett diktatúrát mint ami most kialakul Magyarországon, még egyetlen párt sem tudott létrehozni. Nem ez ellen kéne tenni?

 8. Ha most nem fog össze a nép Orbán ellen, akkor évtizedekre megpecsételődik az ország sorsa. 1956 óta most állunk ismét “élet és halál” között. Gyermekeink, unokáink sohasem fogják megbocsájtani a mostani választásra jogosultaknak, hogy nem mentették meg az Ő jövőjüket. Mi végig éltük a kommunizmust, nekik ne keljen ismét évtizedekik egy őrült önkényének behodólni. Biztos vagyok abban, hogy 2014 komoly helyet fog majd elfoglalni az ország történelmében. Vagy így, vagy úgy… Ismét vérnélküli (fülke) forradalomra van szükség!

  1. Az oktatás színvonala akkor sem lehetett túl magas…
   A rémisztgetés jobban megy mint a helyesírás.
   “Az angolszász hagyományokkal rendelkező országban van előzetes választási regisztráció – mondta Tóth Zoltán. A választási szakértő szerint az Egyesült Államokban például bevezették azt a rendszert, amelynél a jogosítvány kiállítása esetében kérhető a választási névjegyzékbe való regisztárció. A többi angolszász országok esetében a feliratkozás a hagyományok része, amellyel az államra ruházza az állampolgár azt a jogot, hogy részt vegyen a választáson. Belgiumban és Olaszországban viszont kötelező a szavazás, ezekben az országokban 90%-os a részvétel, magyarázta Tóth Zoltán.”forrás:http://atv.hu/belfold/20120731_valasztasi_regisztracio_megosztja_a_szakertoket_orbanek_terve
   Csak még két kérdés?2002-ben kire szavaztak a választópolgárok?-Medgyessyre.-2004-ben ki szavazott Fletóra?DEMOKRÁCIÁBAN abban az esetben előrehozott választásokat írtak volna ki!
   Nem szeretem ezt a hatalommániás törpét sem,de nem kéne elfeledkezni az elődök dicső tetteiről sem.Ők kövezték ki Viktorunknak az utat.Miattuk van most a 2/3!

  2. Bélabácsi maga mit szed? Mert piával ezt nem lehet elérni…Én is szeretnék a cuccból amit maga és a Borospapa szednek!

 9. Mátrai Úr! Önnek teljesen igaza van. A büncselekményt aki nem jelenti már büncselekményt követ el! Ismert tetteseket kell feljejenteni! Rajta hát!

 10. Kedves … hülye!
  Hogy mit szedek? A múltamat…! Na akarjon ebből szedni. Mivel tisztelem Önt, ezért azt kívánom, hogy “ilyen állapotban” élje meg a 65 évet. Ha személyesen ismerne, meghajolna elöttem és bocsánatot kérne tőlem s családomtól. Azt kívánom, hogy életében én legyek a legnagyobb problémája. További szép napot!

  1. És ugyan miért is kellene meghajolnom és bocsánatot kérnem a családjától? Azért mert próbálom magának elmondani, hogy amit ír az egy baromság?
   1956 óta most áll újra élet és halál között az ország? Komolyan végiggondolta ezt mielőtt leírta? Nyitva a határ, egész Európa átjárható egy személyivel és lakcímkártyával, emberek a tengerpartra járnak nyaralni és lassan minden sarkon pláza lesz. Hogy lehet ezt 1956 -al összehasonlítani?
   De komolyan! Akkor a szovjetek döntöttek mindenben, manapság 4 évente szabad választások vannak. Majd a nép elzavarja a Viktort, ha úgy gondolja.

   “Mi végig éltük a kommunizmust, nekik ne keljen ismét évtizedekik egy őrült önkényének behodólni”

   Nálunk nem volt kommunizmus csak szocializmus, a kommunizmus lett volna a végcél. Amúgy meg a kádári legvidámabb barakkban – ahol a 60-70 -es években hobbyból körbeépült a Balatonpart nyaralókkal – ne legyen már annyira keserű az élet. Főleg úgy ne, hogy mindenkinek kötelező volt dolgozni különben KMK és REF -es lett. Igaz nem volt 20000m2 -es teszkóhipermarket, de mindenkinek jutott egy kevés és nyugalom volt. Összenézve a mai helyzettel az még egy igazi lassú és békés világ volt. Emlékszem, hogy a nyolcvanas éveket igazi unalmas éveknek tartották és milyen nagy boldogság volt a rendszerváltás. Szóval Bélabácsi ne keresegjen, hanem örüljön!

 11. Kedves … Hülye!
  Lehet, hogy amit írok az egy baromság. Szíve joga ezt mondani és én tiszteletben tartom a véleményét és nem mondom, hogy amit Ön írt az egy baromság. 1956 egy nyílt terror volt, az oroszok segítségével. A mai helyzet annyiban különbözik, hogy nyíltan semmit nem csinálnak, hanem alattomosan, “fű alatt” folyik a megfélemlítés. Igaz nem lőnek le senkit, de egzisztenciálisan tesznek tönkre akit csak akarnak. Ez egyenlő egy “kivégzéssel.” Orbán emberei vannak mindenhol, a kör bezárult…

  1. Bélabácsit olvasva jutott eszembe ez a régi vicc:
   “A kommunista idők hőskorában, valahol a Szovjetunióban felveszi a párttitkár
   a telefont, hogy figyelmeztesse a jerevániakat egy erős földrengésre:
   – Elvtársam, tudomásunkra jutott, hogy Önöknél 8-as erősségű földalatti mozgások lesznek, a Richter szerint!
   – Köszönöm elvtársam, intézkedünk! – hangzott a válasz.
   Eltelik egy hét. Semmi visszajelzés. Aztán egyszer csörög a telefon Moszkvában, Jerevánból jelentkeznek:
   – Továris, köszönjük a figyelmeztetést. Richtert és nyolc társát letartóztattuk és kivégeztük, ezzel a földalatti mozgolódásokat megszüntettük, csak nem tudtunk eddig telefonálni, mert hatalmas nagy földrengés volt errefelé.”
   Kb.ő is ennyit “vesz le” a világ dolgaiból…

   1. Én azért sajnálom a Bélabácsit. Tisztességben és becsületes munkában megöregedett, de hála a Kádár rendszernek hülye maradt.
    Mielőtt paraszt lennék – én is éltem abban a korban – tudom mi és hogy volt. Kérdezzétek a Csabit, én egyidős vagyok vele évre pontosan. Majd ő elmondja mi az agymosás úttörő módra a párt szerint.
    Jaj, hopp ő lehet hogy nem mondja el 😀
    Bár a Csabi szoci és nem bolsi 🙂

    Pajtás daloljunk szép magyar hazánkról mely a bőség kincsét lalala….

   1. Nála ez nem számít.Egy a lényeg.Ebben a” mocskos,aljas,Rákosiénál is rosszabb diktatúrában a fiataloknak fegyverrel kell megdönteni a fennálló rendszert”(ezek Bélánk szavai)Mert ez olyan demokratikus megoldás…
    Mikor megkérdeztem tőle,a 60-as,70-es években miért nem motoszkáltak felvilágosult agyában hasonló gondolatok,azt válaszolta,azért mert akkor diktatúra volt…
    Szerinte most is az van,de ő már nem fiatal.Tehát az ő f@szát ne érje csallán.
    Tény hogy vannak hibái a jelenlegi vezetésnek is(nem kevés),s ha előre tudjuk hogy ez lesz,inkább otthon maradunk mi,azóta kiábrándult FIDESZ -esek is,ahogy az MSZP-sek tették,de a 100 lépés és az Öszödi rém vezetett a 2/3-hoz.Csak ezt Bélánk képességeivel nehéz megérteni…

 12. A fenti “matematikai” levezetés egy totális félrevezetés, csupán a megtévesztést szolgálja. A regisztrációból még nem következik semmilyen választási csalás. Hogyan is következne? Aki nem akar szavazni, az nem regisztrál, aki meg szavazni akar az regisztrál, és elmegy majd szavazni. Mi ebben a jogszerűtlen? Legalább nem gyártanak és postáznak le 3-4 millio választási cédulát tök feleslegesen. Pár milliót spórolnak vele. Meg a környezetet (papir). Mellékesen hozzáteszem, egyes nyugati – nálunk demokratikusabb és kevésbé korrupt – országokban is regisztrációs rendszer működik a szavazásra.

  1. Koriander még 1 ilyen hozzászólás és a Béla újraszervezi a munkásőrséget! Most diktatúra van és meg kell dönteni, ha kell fegyverrel!
   Az a nagy szerencséd, hogy Borosapu nem szakértett a kommentedhez…

  2. “Legalább nem gyártanak és postáznak le 3-4 millio választási cédulát tök feleslegesen. Pár milliót spórolnak vele.”

   tudod, melyik a legolcsóbb választás?
   … amit meg sem tartanak
   minek
   válság van
   spóroljunk

  3. “egyes nyugati – nálunk demokratikusabb és kevésbé korrupt – országokban is regisztrációs rendszer működik a szavazásra”

   kérlek, mondj egy példát

   1. Franciaország elég demokratikus?
    “A választási listára történő regisztráció kötelező. Minden választó, aki az adott választókerületben 6 hónapnál hosszabb ideje tartózkodik, születési helyének és idejének bejelentésével regisztrálja magát a választási listán, amelyet évente felülvizsgálnak. “forrás:http://www.euvonal.hu/index.php?op=tenyek_tagorszagok&id=10#10
    Ez pont nem angolszász,tehát biztosan van még,mivel Tóth Zoltán választási szakértő szerint főként arrafelé szokás.
    Kérlek ne rágj gumicsontot,ne légy Bélabácsi,ne fuss a pártod után!Végezd a munkád mint eddig,s akkor lesz esélyed 2014-ben “újjáéleszteni” Szombathelyt!Ehhez kívánok jó egészséget!

    1. hát, ez az 🙂
     ugyanis Franciaországban, aki nem költözik sehova, annak regisztrálnia sem kell magát
     csak az regisztrál, aki betölti a 18. életévét, és még nem szavazott, vagy aki elköltözik onnan, ahol addig élt és szavazott
     Franciaország olyannyira demokratikus, hogy az állampolgárok érdekében a különböző állami adatbázisok nincsenek összekapcsolva

     most is csak a dolgomat teszem…
     a regisztrációval még könnyebben nyerhetnék 2014-ben
     azonban én hiszek a Köztársaságban, és nem hagyhatom a készülő választási csalást szó nélkül

 13. Nyilvánvalóan hülyeség amit képes voltál ide leírni!
  Egy újonnan létrejövő 24. pártot sem akadályoz meg semmi abban, hogy az egész társadalmat arra buzdítsa, hogy regisztráljon és rá szavazzon.

 14. Ügyeletes hülye, Koriander és társaik:
  Az USÁ-ban nincs egységes nyilvántartás az állampolgárokról, és a választás napján is lehet regisztrálni.
  Ugyanígy sántít a többi példa is.

 15. Ezért KELL elmenni regisztrálni, utána meg szavazni, és üresen leadni a szavazó lapot. Én legalábbis így csinálom, mert nincs ma Magyarországon olyan ember vagy párt, akire szavazni érdemes. Mind lejáratta már magát. Ha mindenki így csinálná aki utálja a politikusokat, a sok REGISZTRÁLT szavazó mellett minden pártnak kevés lenne a százalékos eredménye, főleg a FIDESZ-nek. Lehetne okoskodni, ki érné el az 5 %-t, ki alakítson kormányt, kivel!
  Erre mondják: sok lúd disznót győz.
  Bár nem vagyok szakértő, csak egy volt Fideszes választó.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.