A Fidesz választási csalásra készül I.

Az előzetes választási feliratkozással a Fidesz választási csalást akar elkövetni. A kormányfő már most elárulta magát. Aki ezt így megszavazza, mivel megsérti az Alaptörvényt, annak börtönbe kell kerülnie. Posztjaimban most ezt a témát járom körbe.

Bár a választási regisztráció – miattam hívhatja a Fidesz előzetes választási feliratkozásnak, attól ez még egy regisztráció – szerintem teljesen felesleges, mivel Magyarországon teljes körű és napra kész a népességnyilvántartás – ellentétben sok országgal – , és igazi probléma soha nem merült fel az állam által összeállított választói névjegyzékkel, ettől még be lehetne úgy is vezetni, hogy a lehető legkevésbé csorbuljon az állampolgárok egyik legfontosabb joga, a választójog.

Csakhogy a Fidesznek pont az a célja, hogy jogot vonjon el, ezzel is segítve a saját maga 2014-es választási győzelmét. Az előkészítés szakaszában álló bűncselekményt pont Orbán Viktor leplezte le múlt héten pénteken az MR1-Kossuth Rádiónak adott szokásos interjújában.

Mit is mondott ez a drága jó ember:

Magyarországon eddig az állam választói névjegyzéket állított össze, és saját adatbázisából indult ki, ezt most megfordítják, így aki a választásokon részt akar venni, annak fel kell iratkoznia, és ha ezt megteszi, akkor a jelöltállítás első pillatanától kezdve minden információt, ajánlástevési lehetőséget megkap. Aki pedig nem akar részt venni, az kívül marad ezen, és őt nem fogják „zargatni” választási akciókkal, az nem fog szórólapot vagy kopogtatócédulát kapni.

Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20120727-orban-csak-azon-van-vita-hogy-kotelezoen-szavazniuk-kelljene-a.html

Tehát aki nem regisztrál, az kopogtató cédulát sem fog kapni. Mit jelent ez: aki nem jelentkezik be a névjegyzékbe 2014 februárjáig, az nem fogja tudni még a jelölését sem leadni, mivel nem fognak neki ajánlószelvényt postázni. Gratulálok! Remélem, sokáig gondolkodtatok, míg rá nem jöttetek erre a szinte tökéletes csalásra…

A könnyebb érthetőség kedvéért Szombathelyre vetítem, hogy az orbáni terv mit fog eredményezni.

Szombathelyen a választásra jogosultak száma nagyságrendileg 65.000 fő. A legutóbbi választásokon, az 2010-es önkormányzatin, 44,3%-os volt a részvétel, ami azt jelenti, hogy 28.826-an szavaztak. http://valasztas.hu/hu/onkval2010/471/471_0_index.html

A Fidesz-Kdnp-stb polgármester-jelöltjére 14.701 szavazatot, az Mszp-Sztke jelöltjére 11.175 szavazatot adtak le, a másik két jelölt pedig összesen kapott 2.665 szavazatot.

Az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvény (2011. évi CCIII.) 6. szakasz (1) bekezdése szerint: „Az egyéni választókerületben a jelöléshez legalább ezer, az adott egyéni választókerület névjegyzékében szereplő választópolgár ajánlása szükséges.”

Tételezzük fel, hogy 2014 februárjáig a választásra jogosultak 50%-a iratkozik fel a választási névjegyzékbe, ami 32.500 fő választót jelent. És tételezzük fel, hogy nem változik érdemben semmi az elkövetkező másfél évben „hangulatilag” az országban, azaz a Fidesz továbbra is a törzsszavazóira koncentrál, az Mszp nem tud átlépni saját árnyékán, a Jobbik és az Lmp nem tud új szavazókat megszólítani, és nem jelenik meg semmilyen igazi alternatívát jelentő új szerveződés.

A Fidesz „legális” adatbázisában Szombathelyen információm szerint nagyságrendileg 14.000 fő szerepel (lásd még Kubatov-lista), az Mszp kb. 11.000 embert tud megszólítani, a Jobbik és az Lmp pedig tételezzük fel, hogy pártonként kb. 2.500, azaz összesen 5.000 választó mozgósítására lesznek képesek. Azaz a regisztráltak 92,3%-a lesz egy adott párthoz elkötelezett.

Ha nő a részvételi hajlandóság, és a részvételi szándékát a választásra jogosultak 60%-a fogja jelezni az előzetes regisztrációval, akkor az így kialakult torz névjegyzékben szereplők 76,9%-a lesz egyértelműen pártokhoz szorosan kötődő, és csupán 9.000 olyan választó lesz regisztrálva, akik akár egy új formációra, vagy a négy már felsorolt párton kívüli politikai szervezetre szavaznának.

Nos, fentiekből következik az eltervezett választási csalás lényege: amennyiben csak az előzetes regisztráltak fognak ajánlószelvényt kapni, akkor Szombathelyen egy 5. pártnak ezt a 9.000 ember kell megtalálnia kb. 3 hét alatt, hogy begyűjtsön tőlük 1000 ajánlószelvényt! Miközben a most hatályos szabályozás szerint komoly eséllyel 35.000 választót kereshetnének fel, azaz a város több, mint felét!

Gyalázatos és súlyosan jogsértő, amire a Fidesz készül!

Ugyanis bármelyik országgyűlési képviselő, aki megszavazza azt a törvény-tervezetet, amely a jelöltállítás során korlátozza a választók jogait, mind az ajánlás megtétele, mind az ajánlás gyűjtése vonatkozásában,  megsérti az Alaptörvény Alapvetés fejezet C) cikkelyét , amely szerint:

(2) Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetve kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és köteles fellépni.

Szájer József ősfideszes ősizé – mint tudjuk ugyebár ő az, aki iPad-ján írta az alkotmányunkat – kommentárja szerint :

Az alkotmányos állam védelmének utolsó garanciája, végső eszköze a Alaptörvény ellenállási jogot biztosító rendelkezése, mely a demokrácia védelmét, a hatalomkoncentráció megakadályozásának szükségességét fogalmazza meg, egyszerre alkotmányos tilalomként és kötelezettségként.

Akik úgy változtatják meg Magyarország választási törvényeit, hogy ezzel a hatalmukat bebetonozzák – és ez az ellenzéki parlamenti pártok országgyűlési képviselőire is vonatkozik -, azok az alkotmányos rend ellen szervezkednek, még ha látszólag nem is erőszakkal. Azonban mivel az állami erőszakszervezeteket közvetlenül vagy közvetve a most pozícióban lévő, és fenti elképzelések szerint szavazni szándékozó politikusok irányítják, ezért az erőszakkal való fenyegetés, mint tényállási elem fennáll.

Hogy melyik bűncselekmény előkészülete zajlik alábbiak közül, nem igazán tudom eldönteni, de majdnem mindegy is. Mindkettő a Magyar Állam elleni összeesküvés.

Az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása

139. § (1) Aki olyan cselekményt követ el, amely közvetlenül arra irányul, hogy Magyarország alkotmányos rendjét erőszakkal vagy ezzel fenyegetve — különösen fegyveres erő igénybevételével — megváltoztassa, bűntettet követ el, és öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az alkotmányos rend elleni szervezkedés

139/A. § (1) Aki olyan szervezetet hoz létre, vagy vezet, amelynek az a célja, hogy Magyarország alkotmányos rendjét erőszakkal vagy ezzel fenyegetve megváltoztassa, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig; aki ilyen szervezetben részt vesz, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Én szóltam.

Folytatom.