A Fidesz választási csalásra készül II. – Ördögi részletek

Az előzetes választási feliratkozással a Fidesz választási csalást akar elkövetni. A kormányfő már most elárulta magát. Aki ezt így megszavazza, mivel megsérti az Alaptörvényt, annak börtönbe kell kerülnie. Posztjaimban most ezt a témát járom körbe.

Vesszen a Köztársaság, éljen Orbán!

Igaza van Török Gábornak, amikor arról ír, hogy előbb derüljön ki, mit akar pontosan a Fidesz. Ugyanis a szabályok ismerete nélkül egyelőre csupán találgatni lehet, mi a valós szándéka a kormánypártnak. Azonban végre egy karakán és konkrét állítás is elhagyta billentyűzetét:

Összességében így a politikai rendszer szempontjából kedvezőtlen a mérleg: a feliratkozás (nem általában, hanem az alkalmazása ott, ahol használható választói névjegyzék létezik) nagy valószínűséggel csökkenti a politikai részvételt, ami pedig a választás legitimációs funkcióját gyengíti.

Eszem ágában sincs vitatkozni azzal a legalább másfél millió polgártársammal, akik hisznek Orbán Viktorban és a Fideszben. Értem az álláspontjukat. A Fidesz szavazók döntő részének semmit nem jelent a harmadik köztársaság. Független és erős nemzetállamot szeretnének, amelynek vezetője megmondja, merre van az előre. Meg különben is: a szocik 40 évig voltak a nyakukon. Itt az idő, hogy most ők jöjjenek. Legalább 40 évig. Mert ez így igazságos, és ennek így kell lennie. Vesszen a köztársaság, éljen Orbán!

A gond csupán annyi, hogy míg Kádár hatalmát a szovjet tankok biztosították – bármit megcsinálhatott, ami nem verte ki a biztosítékot Moszkvában -, azonban Orbán hatalomban maradása határainkon kívül senkinek nem érdeke. Az országgyűlési választások pedig itt vannak már az előszobában. Orbán csak egyet tehet: belenyúl a játékszabályokba.

Ehhez persze másfél millió tapsolni fog. Hat és fél millió választó pedig vagy végignézi, vagy tesz ellene.

Az ördögi terv a részletekben lakozik

1. Előző posztomban részletesen leírtam, hogy amennyiben az előzetes választási feliratkozás jogvesztő határideje előbbre esik, mint maga a jelöltállítás, és aki nem regisztrál, az már ajánlószelvényt sem fog kapni, akkor nem csak a választók joga fog csorbulni, hanem a jelöltek jogai is. Ugyanis sokkal kevesebb ajánlószelvényért fognak versengeni a választásokon indulók. Khhmm. Akarom mondani, hogy az adatbázissal és/vagy elkötelezett támogatókkal nem rendelkező jelöltek sokkal kevesebb MARADÉK ajánlószelvényért fogják róni az utcákat és a lépcsőházakat.

(Hoppá, miközben írom ezt a posztot, elkezdte tesztelni a Fidesz a közvéleményt újabb részletek kiszivárogtatásával.)

2. Az agymosottak persze kárörvendenek, hogy szegény szocik 2014-ben nem fognak tudni sörért szavazókat szerezni, és simán lehurrogják az érdemi ellenvéleményt kifejtőket azzal, hogy csak azért ajvékolnak, mert elvesztenek a szigorítás miatt sok busznyi korábbi szavazót.

Hát nagy tévedésben vannak troll barátaink. Akik 2010-ben lisztért/sörért/adag pörköltért/ezresért/satöbbiért vittek el szavazókat a szavazókörökhöz, azok most 2 lisztért/2 sörért/2 adag pörköltért fogják megtenni ugyanezt.

Érdekes módon még soha egyetlen nagy párt sem bukott le több ezer szavazó illegális mozgatása közben. Jelek és botrányok voltak, persze, azonban nagyon kevés esetben kellett a szavazást megismételni. A pártok nagyon hatékonyan őrködtek egymás felett. (Bárcsak a korrupciós ügyekben is hasonló fenyegetettséget jelentenének egymásnak…)

Azokban a választókerületekben, ahol nagyon fej-fej melletti küzdelem várható, úgyis mindent be fognak vetni a pártok a kampányban, azonban az egész ország területére kiterjedő egységes illegális beavatkozás biztos lebukással járna.

3. Kivéve, amikor egy párt a törzs-szavazóit mozgatja.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Fidesz kínjában a végső fegyverhez fog nyúlni: úgy akarja alakítani a választási eljárást, hogy a nagyságrendileg másfél millió biztos szavazójával megnyerje a választókerületek többségét, és ezáltal újra kétharmados többséget szerezzen a Parlamentben.

Ehhez az egyik elengedhetetlenül fontos lépést már megtette: az országgyűlési választások egyfordulóssá tételével, a képviselők számának lecsökkentésével, az egyéni körzetekben nyerhető mandátumok arányának növelésével a listán szerezhető mandátumok ellenében, és a rendszerváltáskor lefektetett alapelv – amely szerint a kompenzációval a veszteseket kell támogatni, hogy a nyertes ne nyerhesse túl magát – felrúgásával, az egyéni körzetek valamivel több, mint felét megnyerő győztes párt simán kétharmadot fog szerezni a Parlamentben.

Most már „csak” azt kell megoldania Orbánnak és a Fidesznek, hogy elég legyen másfél millió szavazó.

4. Tévednek a politológusok, hogy majd a regisztrációra ösztönző kampány mozgósítani fogja az ellenzéki szavazókat. Egy fenéket! Nem lesz kampány.

Majd megy a telefon, a levél, és lesz az ajtóban egy kedves fideszes fiatal, aki emlékezteti a feledékeny törzs-szavazót, hogy elfelejtett regisztrálni. A Fidesznek nem lesz szüksége semmilyen hangos dobpergésre, ugyanis a „szurkolói mag” szép csendben is elérhető.

Ne legyen kétségünk: a kormánypárt pontosan tudni fogja, hogy kik regisztráltak. Nem lesz más dolguk, mint összevetik a feliratkozók adatait a Kubatov-listán szereplő nevekkel, és máris tudni fogják, ki nem teljesítette állampolgári kötelességét…

A fideszes törzs-szavazó – aki félti állását, a gyermeke állását, vagy csupán elkötelezett Orbán-hívő, és különben is a plébános is megmondta vasárnap, hogy regisztrálni el kell menni – feliratkozik.

Tehát másfél millió regisztrált szavazó pipa. Már csak el kell vinni szavazni őket.

5. Semmi baj. Az Mszp máris a Fidesz segítségére sietett: legyen kötelező mindenkinek a szavazás. Igen-igen! Legyen kötelező minden feliratkozónak a szavazás – fordítja le a NER nyelvére Orbán a szocik követelését. Két legyet üt egy csapásra: egyrészt az a fideszes törzs-szavazó, aki úgy taktikázott, hogy regisztrál ám ő, de majd nem megy el szavazni, hát most akkor kötelező jelleggel szépen elballaghat a szavazókörbe, másrészt pedig a szocik ötletének felkarolásával rögtön többpárti támogatottságúvá teszi a jogfosztó választási eljárást. Jöhet az EU, meg a Velencei-bizottság – itten kérem hatalmas egyetértés van… Oszt’ ennyi.

6. Az EU-országokban dolgozó honfitársaink sem fognak veszélyt jelenteni a hatalomhoz lassan már mániákusan ragaszkodó Orbánra, amennyiben ők nem fognak tudni az egyéni jelöltekre szavazni. Már pedig több egyéni mandátum lesz, mint listás. Tehát annak a Németországban dolgozó szombathelyi családapának, akinek csak  minden harmadik hétvégéje szabad, és így csak három hetente tud hazajönni a családjához, kevesebbet fog érni a szavazata, mint feleségének és fiainak, akik Szombathelyen lesznek a választások napján. A családfő Berlinben a konzulátuson, vagy levél útján csak listára fog tudni szavazni, de nem szavazhat volt padtársára, akit országgyűlési képviselőnek szeretne választani. Ha pedig nem tudja a munkája miatt megoldani a regisztrálást, még szavazni sem szavazhat.

Arról már nem is beszélve, hogy vajon ennek a szombathelyi családapának a szavazata a fontosabb, aki két gyermeket nevel feleségével Magyarországon, és 10 éve ingázik, hogy jobb életet biztosíthasson nekik, vagy annak a kolozsvári magyar-román állampolgárnak, aki életében egyszer járt Budapesten, és segítséggel sem tud megnevezni három magyarországi megyét…?

7. Az meg már tényleg hírcsárda kategória, hogy azért szavazhasson egy 17 és fél éves tavasszal, mert még abban az évben valamikor betölti a 18. életévét. Vagy nem… Már bocsánat, de az örökösök véletlenül ne szerezzék meg a januárban elhunyt hozzátartozójuk szavazati jogát áprilisra?! Vagy akár végrendelet útján is lehessen szavazni biztos, ami biztos alapon?

… majd megvárja mindenki, míg a közjegyzők összesítik a két választás között elhunytak pártlistára leadott végrendeleti szavazatait. És aki olyan pártot jelölt meg, amelyik nem indul a soron következő választásokon, annak szavazatát kisorsolják az m1-en szombat este …

8. Okos érvelés a Fidesz részéről, hogy lesz bőven ajánlószelvény így is, és nem igaz, hogy gyakorlatilag lehetetlen lesz gyűjteni, és különben is, nem lehet tudni, hogy kinek adja oda a választó a kopogtatóját. Ez még így általánosságban igaz is lehetne. Azonban pont ezért fogja a Fidesz 1, maximum 2 nap alatt a másfél millió törzs-szavazójának ajánlószelvényét begyűjteni, nehogy még a végén más párt jelöltjeinek adják oda. A rendszer tesztelték, működik: http://index.hu/belfold/2010/valasztas/osszegyult_a_ketmillio_ajanloszelveny/

Aki látta közelebbről a 2010-es fideszes ajánlószelvény gyűjtést, az tudja, hogy sok helyen az országban gyakorlatilag a postás után mentek, és szorgosan kopogtattak a listájukon lévő címeken…

Az önkormányzati választókörzetek szintjén van megszervezve a gyűjtés, amelynek első számú felelőse maga az önkormányzati képviselő. Ha nem gyűjti, gyűjteti meg az előírt mennyiséget, akkor nem lesz ősszel jelölt. Az önkormányzati képviselők többsége a nagyobb településeken fideszes. Tarkójukon érzik majd 2014 tavaszán a pártközpont nyirkos leheletét…

Szegények, nők, négerek és a bizonytalan szavazók…

Vajon, ha a többség megrántja a vállát ebben az országban arra, hogy a bizonytalan szavazók választójoga kevesebbet ér, mint a pártok legelkötelezettebb támogatóié, akkor kik lesznek a következők? Vajon visszafordítható a történelem kereke, és három választás múltán az is természetes lesz, hogy akinek semmije sincsen, az annyit sem ér, hogy választójoga legyen…?

Emlékeztetőül:

Az az országgyűlési képviselő, aki olyan törvényt szavaz meg, ami korlátozza a magyar állampolgárok választójogát, megsérti az Alaptörvény Alapvetés fejezet C) cikkelyét.

(2) Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetve kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és köteles fellépni.

Ezzel pedig a Magyar Állam elleni összeesküvésben vesz részt.

Folytatom.

 

Ajánlott irodalom:

Pétervári Zsolt: Az ellenállás joga

A FIDESZ szavazótábora az ellenzéki létet a globalizáció és a posztkommunista baloldal elleni „forradalmi küzdelemként”, egyfajta szabadságharcként éli meg (!). Az egészet beleilleszti a nemzeti függetlenségért folytatott évszázados küzdelem tradíciójába. A népiek és (a FIDESZ-be történő betagozódásuk óta) a politikai közösség fele számára (!) illegitim harmadik köztársaság rendszere az ország teljes függetlenségét akadályozó, idegen
hatalmakkal kollaboráló helytartó elitek által létrehozott és működtetett rezsimként tűnik fel.