Orbán megint hazudott – nincs is IMF lista

Orbán megint hazudott, de ezen a többség már meg sem lepődik. Én biztosan nem.

Orbán kreatív csapata kitalálta, hogy elhihetik a közvéleménnyel, milyen őrült sok mindent követel Magyarországtól az IMF a hitelért cserébe. Egyrészről Orbán kiállhat, hogy nem enged az IMF-nek, és megvédi országunkat, a nyugdíjasokat, a bérből élőket, a kisdedeket, a nőket, az elesetteket, a Selmeczi Gabriellákat, másrészről pedig ő lesz a hős, ha lefarag a követelésekből.

Először sokkolnak, utána meg örüljünk, sőt tapsoljunk, hogy mégsem kell nagyon megszorítani, csak egy kicsit. Mint a viccben, amikor az őrmester kíméletesen közölni akarja Kovács közlegénnyel, hogy meghalt az édesanyja…

De aztán jött az index.hu, és lebuktatta a hazudós Orbánt.

http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/09/06/imf_level/

Elolvastuk azt a kormány által titkosan kezelt levelet, amit az IMF-EU páros írt július végén, a hiteltárgyalások első fordulójának lezárása után, és amire hivatkozva Orbán Viktor csütörtökön bejelentette: így nem akarunk IMF-hitelt. A levélben diktátumok nincsenek, csak évek óta sürgetett intézkedések iránti igény. A levélben kevés elvárás szerepel, nincsenek konkrétumok sem az szja-átalakítással, sem a szociális kiadások áttekintésével kapcsolatban.

A forint meg elszállt, mihelyst megszólalt nemzetünk bölcs vezetője. Ha spekuláltak is erre, akkor nem csak hazugok, hanem gátlástalanok is.

http://hvg.hu/gazdasag/20120906_orban_imf_hitel

Az IMF-feltételeit megismerhettük, „ami nem érdeke Magyarországnak (…) ezen az áron, így nem” – üzente facebookos videoüzenetében Orbán Viktor. Az üzenetet követően a forint elszállt.  A délelőtti 284-285 forint után délután fél 4 előtt nem sokkal már 288,77 forinton jegyezték az eurót a bankközi devizapiacon.

2014-ben Orbán bukását követően talán a posztkádári időszak is véget ér Magyarországon. És új időszámítás kezdődhet: a normális Magyarországé.

Addig is örüljünk. Zambiában még mindig rosszabb…