A Fidesz választási csalásra készül III. – Első gondolatok a megjelent tervezetről

Az előzetes választási feliratkozással a Fidesz választási csalást akar elkövetni. A kormányfő már most elárulta magát. Aki ezt így megszavazza, mivel megsérti az Alaptörvényt, annak börtönbe kell kerülnie. Posztjaimban most ezt a témát járom körbe.

Legutóbbi választási eljárási törvénnyel kapcsolatos posztomban  azt írtam, hogy előbb derüljön ki, mit akar pontosan Orbán és a Fidesz, ugyanis a szabályok ismerete nélkül egyelőre csupán találgatni lehet, mi a valós szándékuk.

Hát, kiderült.

A Parlament honlapján már olvasható is a tervezet és az ehhez fűződő Alaptörvény-módosítás.

http://www.parlament.hu/irom39/08405/08405.pdf

http://www.parlament.hu/irom39/08404/08404.pdf

Az eljárási szabályokat részletesen ki fogom vesézni, azonban most egy fejezetre voltam nagyon kíváncsi, erre:

42. A központi névjegyzékbe vétel iránti kérelem benyújtása

87. §
(1) A választópolgár a névjegyzékbe vétele iránti kérelmet négyévenként szeptember 1 . napjától
a) ha a következő évben legkésőbb június 30-án az országgyűlési képviselők vagy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választására kerül sor, a szavazást megelőző tizenötödik napig, egyébként
b) a következő év április 30. napjáig nyújthatja be .
(2) A még nem nagykorú polgár a tizenhetedik életévének betöltését követően kérheti a névjegyzékbe vételét. A kérelem benyújtásakor a polgár önállóan tehet jognyilatkozatot.
(3) Az, aki a feliratkozási időszakban január 31 . napját követően válik jogosulttá arra, hogy kérje a névjegyzékbe vételét, az (1) bekezdéstől eltérően bármikor kérheti névjegyzékbe vételét.

88. §
(1) A névjegyzékbe vétel iránti kérelmet a magyarországi lakcímmel rendelkező
választópolgár
a) a lakcíme szerinti jegyzőhöz
aa) személyesen vagy
ab) a feliratkozási időszakban szeptember 1 . és 15 . napja között levélben,
b) a Nemzeti Választási Központhoz az ügyfélkapun keresztül nyújthatja be .
(2) A névjegyzékbe vétel iránti kérelmet a külföldön él ő, magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár a Nemzeti Választási Központhoz
a) levélben,
b) az ügyfélkapun keresztül
nyújthatja be.

89. §
(1) A feliratkozási időszakban a névjegyzékbe vétel iránti kérelem személyesen
munkanapon, közös önkormányzati hivatalhoz tartozó településen — a székhely település kivételével — legalább heti két munkanapon nyújtható be.
(2) A feliratkozási időszakban a levélben benyújtott kérelemnek a kérelem benyújtására meghatározott határidőben kell beérkeznie a jegyzőhöz, illetve a Nemzeti Választási Központba.

Egy jogállam működésének nélkülözhetetlen feltétele, hogy az általános választójoggal felruházott választópolgár ciklikusan ismétlődő választásokon képviseleti szerveket válasszon. Az általános választójog egy alkotmányos alapjog, ami azt jelenti, hogy minden nagykorú állampolgár – kivéve azok, akik önálló akarat kialakítására képtelenek például elmebetegségükből kifolyólag, illetve azok, akiket bűncselekmény elkövetése miatt a bíróság jogerős ítélettel aválasztójogból kizárt  – szavazati joggal rendelkezik.

Lásd még: Alaptörvény XXIII. cikk

(1) Minden nagykorú magyar állampolgárnak joga van ahhoz, hogy az országgyűlési képviselők, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásán választó és választható legyen.

A választójog nem korlátozható! (Természetesen előbb említett kivételektől eltekintve.)

Mindezek ellenére mit akar Orbán és a Fidesz!

1) Kérelemmel kell fordulni a jegyzőhöz vagy a választási bizottsághoz, hogy a választójoggal rendelkező nagykorú magyar állampolgár a választói névjegyzékbe felvételre kerüljön! Gyakorlatilag egy közigazgatási eljárást kreálnak a választási feliratkozásból! Egy közigazgatási eljárást kell végigcsinálni ahhoz, hogy a választópolgár élhessen alkotmányos jogával, és részt vehessen a választásokon. Mi ez, ha nem a választójog jogellenes korlátozása??!!

2) Lehet persze levélben is kérelmet írni, azonban erre csak 2013. szeptember 1. és 15. között lesz lehetősége az állampolgárnak. És a levelének szeptember 15-ig be kell érkeznie az önkormányzathoz, nem elég postán feladni 15-én.

3) Persze lehet a kérelmet ezt követően az ügyfélkapun keresztül is benyújtani, azonban tegye fel a kezét, akinek van ügyfélkapuja! A 8 millió választásra jogosult közül hány polgártársunknak van ügyfélkapu hozzáférése és internete? Tudtommal összesen  csupán 1,3 millió ügyfélkapu van használatban. Ha ez igaz, akkor az erre való fideszes hivatkozás a közvélemény manipulációja! Mint már sok esetben…

4) Személyesen kell annak jelentkeznie, aki nem tudott 15 napon belül kérelmet írni, és nem rendelkezik ügyfélkapuval. Egy héten kétszer munkaidőben a jegyzőnél… Mi ez, ha nem a választójog durva korlátozása???!!!!

5) 2014 júniusában lesznek az európai parlamenti választások, az önkormányzati választások pedig várhatóan 2014 októberében. Tehát, aki nem regisztrál személyesen vagy ügyfélkapun keresztül 2014. április 30-ig, vagy levélben 2013. szeptember 15-ig, az nem vehet részt az európai parlamenti választáson, és az önkormányzati választáson sem. De nem elég, hogy nem szavazhat például Szombathelyen arra, hogy ki legyen a polgármester, saját maga jelölt sem lehet. Azaz, akit 2014 nyarán kérnek majd fel, hogy induljon el önkormányzati képviselőnek, mert lakókörnyezetében őt szeretnék az emberek, de nem regisztrált, az nem lesz válaszható ősszel, ugyanis a választójog ÖNMAGÁBA foglalja a választhatóságot is. Normálisak ezek???!!!

Ha ezt így megszavazzák a fideszes képviselők a parlamentben, akkor tényleg bűncselekményt fognak elkövetni, ugyanis:

Az az országgyűlési képviselő, aki olyan törvényt szavaz meg, ami korlátozza a magyar állampolgárok választójogát, megsérti az Alaptörvény Alapvetés fejezet C) cikkelyét.

(2) Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetve kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és köteles fellépni.

Ezzel pedig a Magyar Állam elleni összeesküvésben vesz részt.

Akik ezt így megszavazzák, börtönben a helyük!