A szombathelyi Fidesz hazudik

Ezen persze nincs miért meglepődni. Nem a mostani eset az első, és nem is az utolsó.

Az csupán a megdöbbentő, hogy meg lehet velük tenni, hogy Orbán meg tudja velük tenni, hogy saját kezükkel vágják le nemesebb(nek hitt) testrészüket.

Azon, hogy nincs vér a pucájukban, nem csodálkozom. Hogy a többségüknek nincs kettőnél több agysejtje, azon sem. De hogy még büszkeségük sincs, meglepő.

Fantomberuházás, fantombefektetők, fantomrepülőtér… csak ennyire telt Önöktől, kedves fideszes barátaink?!

Akkor lássuk a tényeket röviden:

2010. szeptember. 22.

A dolgok jelen állása szerint az első gép valamikor majd 2013-ban landolhat a Savaria Airport aszfaltcsíkján. Magyarország és Kína mellett a projektben további külföldi partnerek is látnak fantáziát. Az ügyvezetőtől megtudtuk, hogy a tavasz során a generálkivitelezővel már aláírták az előszerződést. Az elképzelések szerint a magyar és kínai mérnökök mellett más nemzetek szakemberei is beszállnak a munkába, a Sia-Port Kft. például mostanság egy holland céggel folytat előrehaladott tárgyalásokat, amely azt dolgozná ki, hogy miként is lehetne költséghatékonyan összehangolni a reptérrel kapcsolatos logisztikai, és a különböző cégek termelési feladatait.

forrás: http://www.vasnepe.hu/gazdasag/20100922_tobb__mint_sima_repuloter

2011. január 27.

Január 27-ig várja a kínai befektetőcsoport a kormány levelét, amelyben garanciát vállalnak a Vát és Porpác mellé tervezett kereskedelmi repülőtér építésére. Ez a feltétele annak, hogy a kínaiak elkezdjék az érdemi munkát.

A kínaiak által adott határidő lejárta előtt a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz fordultunk azzal a kérdéssel, hogy mi a kormány álláspontja, elküldik-e a kért választ. A határidő a mai napon jár le, késő délután megérkezett a minisztérium Kommunikációs Főosztályának válasza, amit betűhíven közlünk:

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elsősorban a jogszabályi környezet egyszerűsítésével, a bürokratikus terhek mérséklésével segítheti a vidéki repülőterek fejlesztését. A szaktárca ezen felül készséggel működik együtt olyan személy- és áruszállítási igények feltárásában, amelyek igazolhatják egy-egy légikikötő életképességét, fenntarthatóságát. Az Új Széchenyi Terv is célul tűzi ki a regionális repterek szolgáltatásainak bővítését, környékbeli üzemekkel és településekkel való kapcsolataik erősítését.

forrás: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/repuloter_vat_porpac_miniszterium_valasz

2011. június. 25. 

Ven Csia-pao kínai miniszterelnök magyarországi látogatása fordulópont lehet Vas megye számára. A gazdasági vezetőkkel érkező politikus Orbán Viktorral esedékes tárgyalásain eldőlhet a Vát és Porpác közé tervezett repülőtér sorsa. Sorsfordító szombat előtt a megye gazdasága. A kínai miniszterelnök kétnapos hivatalos programja keretében szombaton megbeszélést folytat Orbán Viktor miniszterelnökkel, és felszólal a Magyar Tudományos Akadémián megrendezett kelet-közép-európai gazdasági fórumon.

forrás: http://www.vasnepe.hu/cimlapon/20110624_szombaton_eldolhet_a_vati_repter_sorsa

2011. június. 26.

Az elmúlt napok történései arra mutatnak, hogy Vát és Porpác határában felépülhet a reptér. Szombaton tizenkét kétoldalú megállapodást írtak alá Orbán Viktor miniszterelnök és Ven Csia-pao kínai kormányfő jelenlétében. Ezek egyike szerint a kínai fejlesztési bank egymilliárd eurós hitelkeretet nyitott a kínai vállalatok részvételével megvalósítandó magyarországi projektet finanszírozására.

Kovács Ferenc fideszes országgyűlési képviselő, megyei elnök elmondta:  előkészítettsége alapján szerinte a vasi reptér-projekt áll legközelebb a megvalósításhoz. Kovács Ferenc arra emlékeztetett, hogy a Savaria Airport esetében minden feltétel adott a munkák mielőbbi elindításához, s ugyancsak a Vát és Porpác közötti területre  tervezett létesítmény mellett szól, hogy a kínaiak zöldmezős beruházásban akarnak repülőteret, s hozzá kapcsolódóan logisztikai bázist építeni.

forrás: http://www.vasnepe.hu/belfoldi/20110625_fogadtak_kinai_kormanyfot

2012. július 26.

Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke nemrégiben Kínába utazott, hogy többek közt a Vát-porpáci reptér ügyében is tárgyalhasson. A kínai út részleteiről az elnök ma délelőtt a Megyeházán tájékoztatott. Kovács kiemelte, nyolc éves előkészítő munka van a Vát-porpáci központ tervezésében. Egyúttal megköszönte a Sia-Port Kft-nek, hogy olyan konkrét javaslatot és tervet tudtak letenni az asztalra, amely alapján Kovács szerint: „sikerre van ítélve ez a történet”. Eddig is „60-70 millió forint volt az a nagyságrend, amit erre projektre ráfordítottak”, többek között a koncepciók előkészítésére és a népszavazásra költötték ezt a pénzt.

forrás: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/lesz_vat_porpacon_repter

2012. augusztus 17.

A kormány visszavonta a Vas megyei Vát és Porpác községek határában tervezett cargo repülőtér nemzetgazdaságilag kiemelt státuszát. Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), a Vas Megyei Közgyűlés elnöke úgy látja, hogy a kereskedelmi repülőtér reményei „nem szálltak el”. A kormányrendelet szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben.

Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke az MTI érdeklődésére elmondta: Magyarország és a Kínai Népköztársaság között egy hétpontos megállapodás született, amely azonban nem említi reptér építését, három logisztikai központ létesítését viszont igen. A kormányrendelet megszületésének körülményeit szavai szerint egyelőre nem ismeri, ennek ellenére szerinte a Vát-Porpác kereskedelmi repülőtér reményei „nem szálltak el”. Elmondta, kínai tárgyalásai során meghatározó politikusok és sanghaji befektetői körök is egyértelműen kijelentették, szándékukban áll a Nyugat-Dunántúlon megépíteni a repteret, amelynek továbbra sem lehet más helyszíne mint a kiszemelt Vát és Porpác térsége, ugyanis egyedül itt van 600 hektárnyi szabad terület.

Kovács Ferenc reményét fejezte ki, hogy a mostani kormányhatározatot egy újabb követi majd, amely támogatásáról biztosítja a régió számára fontos beruházást.

forrás: http://hvg.hu/kkv/20120817_Elszallhat_a_100_milliardos_vati_repulote#

2012. október 26.

A kormány szerdai ülésén döntött a NATO-val már egyeztetve arról, hogy a pápai repülőteret egy vegyes használatú civil és katonai teherszállító gépek fogadására is alkalmas intermodális logisztikai csomóponttá fejlesztik – közölte Hende Csaba honvédelmi miniszter. Szavai szerint a légi szállítási lehetőséghez kapcsolódó közúti és vasúti összeköttetés is kialakítható a térségben, ami magában foglalja a 83-as főút egyébként is tervezett felújítását, bővítését is.

forrás: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/repuloter_vat_porpac_papa_hende_csaba

2012. október 26. A repülőtér fejlesztést előkészítő cég közleménye

2010. tavasza óta 15 vezető kormányzati tisztviselővel folytattunk személyes egyeztetéseket a magyar kormány tagjai közül. Ezúton köszönjük még egyszer azoknak, akik segítően viszonyultak a terveinkhez, és támogattak minket. A helyi lakosság – még ha egy ilyen érzékeny kérdésben érthetően némileg megosztott módon is – egyértelműen támogatott minket, népszavazásokkal megerősítve. A finanszírozási kérdésekben, azok bizalmas, érzékeny jellege folytán, szűkebb vezető kormányzati szereplőkkel egyeztettünk. Még egyszer szeretnénk a kormányoldal képviselői közül V. Németh Zsolt államtitkár, Kovács Ferenc megyei közgyűlési elnök, valamint dr. Puskás Tivadar polgármester uraknak megköszönni a folyamatos, önzetlen és kitartó támogató munkájukat.

forrás: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/vati_repuloter_papa_nyilatkozatok_cafolat

2012. október 26. Fidesz-közlemény

A gazdasági és politikai képtelenségektől, szemenszedett hazugságoktól hemzsegő reakció sem lepett meg minket annyira, mint az, hogy a szombathelyi szocialista képviselők azt hiszik, hogy egy olyan beruházással, amely jól hangozhatott volna ugyan, de amelynek az elmúlt években megkezdődnie sem sikerült, amelynek gazdasági feltételei hiányoznak, állítólagos piaci befektetői pedig rég köddé váltak. Felszólítjuk ezért a közleményt jegyző szocialistákat, hogy álljanak ki a szombathelyiek elé és állításaik igazolására mutassák be végre a soha, senki által nem látott befektetőket!

Fideszes barátaink kedvéért – hátha az írott szöveg nekik nem segítség – képekkel illusztráljuk mondanivalónkat:

Látványterv a Savaria Airportról. Nagy tervek