Majdnem tankerületi igazgató lettem

Gondoltam, egy életem – egy halálom, megpályázom a Szombathely megyeközponti tankerületi igazgatói állást. Még személyes meghallgatásra is behívtak a minisztériumba. A nemzeti együttműködés jegyében el is mentem.

Bár még nem értesítettek, hogy nem én lettem a „kiválasztott”,  de úgy tudom, a miniszter választása rendkívül meglepő módon nem rám esett. Gratulálok, Fodor Istvánnak, nagy versenyben ő nyert. Munkáját nagy figyelemmel fogom kísérni. Nagy terhet vett a vállára.

Megjegyzem: a várost kell szolgálnia, nem a kormányhivatalt! A szombathelyi családoknak kell megfelelnie, és nem Orbán Viktornak!

A pályázatomat pedig kordokumentumként közzéteszem. Remélem, a minisztériumban legalább egyszer elolvasták. 🙂

 

Emberi Erőforrások Minisztériuma

1055 Budapest, Szalay u .10-14.

Jelige: „KIK”

Tárgy: Pályázat Szombathely megyeközponti tankerületi igazgatói állásra

Tisztelt Miniszter Úr!

Alulírott dr. Czeglédy Csaba az emberi erőforrások minisztere által meghirdetett Szombathely megyeközponti tankerületi igazgatói álláshelyre ezennel

p á l y á z a t o t

 nyújtok be.

2006-ban az ELTE ÁJK-n jogász szakképzettséget, majd 2010-ben jogi szakvizsgát szereztem, így az előírt képzettségi feltételeknek megfelelek.

1998 és 2002 között Szombathely Megyei Jogú Város oktatási bizottságának voltam tagja, így részt vettem a szombathelyi közoktatási intézményrendszerre vonatkozó szakmai döntések előkészítésében, illetve ezek bizottsági szintű döntéseiben, illetve több esetben a végrehajtásuk ellenőrzésében.

1999 óta vagyok tagja egy közoktatási intézmény iskolaszékének, amelynek 2003 óta elnöke is vagyok, így rálátásom van egy oktatási intézmény hétköznapjaira, e körben véleményezem a pedagógiai programot, munkatervet, a beszámolókat (pld. éves munka), hitoktatás rendjét, házirendet, tankönyvellátást, ösztöndíjak jogosultjaira teszek javaslatot, részt veszek a szülői panaszok kivizsgálásában.

2006-2010 között különleges jogállású köztisztviselőként irányítottam Szombathely Megyei Jogú Város közoktatását, részt vettem a szakmai és finanszírozási kérdések előkészítésében, eldöntésében, végrehajtásában, részt vettem költségvetések elkészítésében, végrehajtásában, az intézményi gazdálkodás ellenőrzésében. Tevékenységem során többek között bevezettük az alanyi jogon járó játékos, idegen nyelvvel való ismerkedést (német és angol) az összes óvodában, kidolgoztuk a felmenő rendszerű, egységes kéttannyelvű képzést az összes általános iskolára, elindítottuk a labdarúgó szakképzést Illés Labdarúgó Akadémia néven, amely bekerült az elitakadémiák közé a szombathelyiek, Miniszterelnök Úr és a magyar labdarúgó társadalom nagy örömére. Eredményesen pályáztunk 3 óvoda, 2 általános iskola és 2 középiskola uniós forrásból való felújítására 850 millió forint értékben. A felújítások büntetőeljárások megindítása nélkül sikeresen befejeződtek. Sikeresen pályáztunk a Térségi Integrált Szakképző Központ létrehozására, így irányításom alatt hangoltuk össze a TISZK és a szombathelyi szakképző intézmények tevékenységét. Javaslatomra pályaorientációs feladatkörrel bíztunk meg az alapfokú intézményeinkben egy-egy pedagógust, ezzel is segítve a diákok és szüleik pályaválasztással kapcsolatos döntéseit.

2010 óta Szombathely Megyei Jogú Város oktatási bizottságának vagyok a tagja.

Továbbá 2001 januárja óta cégvezetője, 2011 januárja óta igazgatósági elnöke vagyok egy emberi erőforrás gazdálkodással foglalkozó vállalkozásnak, amely Vas megye 50 legnagyobb adófizetője közé tartozik; közvetlen munkatársaim száma 130 fő. Ezen tevékenységem körében költségvetési, finanszírozási, gazdálkodási, irányítási tapasztalatokra tettem szert, továbbá kapcsolatban vagyok számos Vas megyei vállalkozással, amely kapcsolat a szakképzés területén fog előnyt jelenti számomra, amennyiben a T. Miniszter Úr választása rám esik a pályázatok elbírálása során. Kamarai tag ügyvéd vagyok 2011 januárja óta.

Álláspontom szerint a pályázati kiírásban foglalt képzettségi feltétellel és elvárt szakmai tapasztalattal rendelkezem.

Motivációm családi gyökerű. Apai nagyapám kántor-tanító és levente oktató volt, majd miután a hadifogság és az ÁVO börtöne után tanári diplomájától megfosztották, több évig malomgyárban dolgozott, és küzdött azért, hogy újra taníthasson, mert az volt az élete. Nagy nehézségek árán jogfosztását megszüntették, és újra taníthatott, például abban az iskolában is, amelynek iskolaszék elnöke vagyok. Két fia, így édesapám is tanári pályára lépett, igaz, édesapám egy állami nagyvállalatnál mérnökként dolgozott, és bár megfelelő végzettséggel rendelkezett, mivel nem volt hajlandó belépni az állampártba, ezért felettesei megakadályozták magasabb vezetői pozícióba kerülését, így aztán volt energiája a főállása mellett matematika és fizika tantárgyakból korrepetálást és érettségire, felvételire felkészítést végezni. Nagyapám sokat mesélt hivatásáról, így rálátással rendelkezem – emlékiratait is én őrzöm – az elmúlt 80 év közoktatási folyamataira. Szeretném, ha újra becsülete lenne a pedagógusi pályának, amely nem csak a szakmai és anyagi megbecsülést jelenti, hanem azt is, hogy erre a pályára csak a legalkalmasabbak kerüljenek.

Tisztelt Miniszter Úr!

Kérem, pályázatomat érdemben elbírálni szíveskedjen.

Pályázatom tartalmi szempontból egyben szakmai önéletrajzom és motivációs levelem is; végzettségemet igazoló okirat másolatát csatolom, illetve külön felhívásra pótolom. Tisztelettel előadom, hogy a központi nyilvántartásban megtalálható mind a jogász szakképesítésem, mind a szakvizsga teljesítésem igazolása. A referencia-igazolások körében előadom, hogy arról tudomásom nincs, hogy az ún. Kubatov-listán szereplek-e, előadom, hogy valószínűnek nem tartom.

Szombathely, 2012. szeptember 29.

Tisztelettel

dr. Czeglédy Csaba