Pintér Sándor szemrebbenés nélkül hazudik

… de mi mást is várnák egy vén komcsitól.

Azért az valahol a legalja, amikor a belügyminiszter jobb híján  az úton rekedt autósokat hibáztatja. Természetesen senki nem felelős a katasztrófavédelem összeomlásáért és a kialakult helyzetért, csak a hó és az emberek. No meg a szél.

Csak a szél. Csak az ne lett volna. Ha nem fújt volna olyan erősen, akkor nem égett volna, mint a Reichstag az egész katasztrófavédelem és a belügyi vezetés.

Alkalmatlan bohócok, Pintérrel és Bakondival az élen. Most lehetett volna bizonyítani. Ehelyett elindult a mutogatás, a magyarázkodás, a hazudozás. Ebben világbajnokok vagyunk. Az sms küldésről már nem is beszélve… Amit én például péntek este kaptam meg.

bohócok egymás között

Mert mi történt: napok óta lehetett tudni, hogy lesz havazás lesz 14-15-én, majd viharos szél. Bár a március már a tavaszi évszakhoz tartozik, de attól még talán nem az évszázad eseménye, ha esik egy kis hó, és társul hozzá viharos szél.

Én mindezek tudtával indultam feleségemmel Budapestre csütörtök délelőtt. 4 óra alatt értünk fel, és hatkor indultunk vissza. Közben végig követtem az eseményeket és a felhívásokat, ezért döntöttem úgy, hogy nem indulok az M7-es irányába, és nem megyek a 8-asnak sem. Mivel csupán  a szokásos riogatás hangzott el (akinek nem muszáj, ne üljön autóba), semmi nem tartott vissza, hogy elinduljunk Szombathelyre. Ennek magyarázata rendkívül egyszerű: két gyermekünk várt bennünket haza. Tehát nem buli, síelés, vakáció, egyebek, hanem két szombathelyi felnőtt sietett gyermekeihez.

Az autóban volt háromnegyed tank üzemanyag, téli gumi, hólánc, inni- és ennivaló, vízhatlan ruha, bakancs, takaró. Tehát fel voltam arra készülve, hogy ha extrém lassan is halad a forgalom, illetve ha elakadunk valahol valamennyi időre, akkor nekünk abból problémánk ne legyen.

Hat órakor semmi olyat nem hallottam a hírekben, hogy le van zárva az M1, vagy hogy 30 kilométeres sor áll rajta. Először Bicskénél akadtunk el, kb fél hét előtt. Az emelkedőn két kamion és egy kisteherautó csúszott meg, így menteni kellett őket. Bár három sorban álltak az autók, köztük kamionok is, amik állítólag már csütörtök délelőtt óta nem mehettek volna fel az autópályára, a bicskei tűzoltók mégis elfértek, mert az autók egymástól elhúzódva, gyakorlatilag egy negyedik sort teremtve elengedték őket. A tűzoltók a sor elején állókat (köztük engem is) kértek meg, hogy tartsuk fel a sort, mert más ebben segíteni nem tud! Tehát mi civilek feltartottuk a többi autóst, akik türelmesen “engedelmeskedtek” a kérésnek. Egy rendőr jött csak megkérdezni, hogy miért áll a sor, mert nem értek el senkit, és nem tudják, mi a helyzet. Miután beszélt az tűzoltókkal, elment.

a képen látszik, hogy mi álltunk elöl Bicskénél, mögöttünk pedig sor – ez a kép 19 órakor készült

Este nyolckor végeztek a mentéssel, majd továbbengedtek bennünket, azaz több száz autóst; csak a kamionoknak kellett maradniuk. Megkérdeztem az egyik tűzoltót, hogy mehetünk-e tovább, rendben van-e apálya, mire azt felelte, hogy Tatabányáig biztosan. A további útszakaszról nincs információja. Így aztán továbbmentünk. Az autópálya sem Tatabányánál, sem Tatán nem volt lezárva, így mentünk tovább egészen kb a 70-es kilométer szelvényig. Ott állt a sor. Kb 3 kilométert még tudtam menni előre két óra alatt, de végleg megrekedtünk a 73-as szelvénynél. Az éjszakát és a másnap délelőttöt ott töltöttük.

Tény: ha az illetékesek képben lettek volna, akkor a bicskei sort tovább nem engedik, vagy legalább lezárják Tatabányánál az autópályát, így vagy visszafordulhatott volna, aki akar, vagy megszállt volna Tatabányán és környékén. Ehelyett több ezer ember az autópályán éjszakázott!

Hajnali kettőkor hívtam először a katasztrófavédelmet (0634512070, 4-es mellék), hogy mit csinálnak, mert ha semmit, akkor ebből nagy baj lesz. El fog fogyni az üzemanyaga az embereknek, és meg fognak fagyni. Ekkor már sokan idegesek voltak, senki nem ért el senkit, a rádióban sem mondtak be semmit, a Class FM-en ismételték csak a híreket. Mínusz 5 fok volt. Elmondta az ügyeletes, hogy most gondolják át, mit tegyenek. Lehet, hogy át fogják vágni a szalagkorlátot, de még nem biztos. Azt mondták, pár órán belül érkezik a segítség, jönnek a melegedő-buszok, hoznak ételt, italt. Háromnegyed ötkor hívtam őket újra, hogy mi a pálya, mert az ígért segítségből még semmit nem láttunk. Válasz: spóroljunk az üzemanyaggal, reggelig semmi nem lesz, minden út járhatatlan, amíg ilyen marad az idő, változás nem lesz.

A melegedő-buszok 11-kor érkeztek meg (kb 15 Volán buszt számoltam), de nem hoztak vizet és ételt, mert nekik senki nem mondta, hogy pakoljanak fel ilyet. Az egyik rosszul lévő nőhöz a mentő csak ekkor érkezett meg, miközben a szembejövő sáv járható volt takarítás nélkül is. Az első katonai járművet 10 órakor láttuk, a TEK-es bohócok pedig 13 óra után tűntek fel. A szalagkorlát átvágásáról megbízható hírt úgy 10 körül kaptuk meg. Ezt követően még eltelt 5 óra, míg elértük azt a részt, ahol át volt vágva a korlát.

reggel hatkor készült képen látszik, hogy szembejövő sáv járható – innen kellett volna megközelíteni a “fogságba” esetteket

Az első önkéntes – hálás köszönet neki – 13 óra körül ért oda hozzánk, teát hozott. Éjféltől másnap 14 óráig egyetlen hivatásos sem jött oda hozzánk, se senkihez, hogy rendben van-e minden, van-e szükség bármire is. Se üzemanyag, se ivóvíz, se semmi. És ez a lényeg: mert alakulhat ki olyan helyzet, hogy autósok ezrei kerülnek az autópálya fogságába, de ez elfogadhatatlan, hogy a katasztrófavédelem nem jut el az emberekhez úgy, hogy közben az autópálya másik fele járható. Száguldoztak is rajta a rendőrautók meg a tekesek rendesen…

egy úgynevezett melegedő-busz, amiből nem szállt ki senki, nem hozott semmit, elvinni nem vitt el senkit, és át kellett mászni a szalagkorláton, és át kellett menni a szembejövő sávokon a megközelítéséhez (közben volt szemből forgalom)

Szervezetlenség. Káosz. Összeomlás. 2013 Magyarország.

Mit lehetett volna tenni?

A kamion-stop, autósok szűrése, mint például Ausztriában, azaz a nyári gumival felszerelt autók visszafordítása, folyamatos híradás, például a dugóról, mert ebben az esetben én eleve az M6-nak mentem volna (és még sokan mások), alternatív útvonalak biztosítása, a rádió arra használása, amire való, azaz bemondani rajta az aktuális híreket félóránként, Kossuth Rádió vészcsatornává alakítása, azonnali intézkedés, az autópályán rekedtek egyesével való felkeresése, gyermekek, idősek kimentése, kisebb csoportok szervezése, a csoportvezetővel való kapcsolattartás, ivóvíz, étel eljuttatása, és még sorolhatnám. (És basszus nem sms küldése a lemerült mobilokra, mert hát ugye az úton rekedt emberek többségének reggelre lemerült a mobilja, vagy eleve nem volt hálózat a tornyok leterheltsége miatt, illetve aki kicsit is képben van, pontosan tudja, hogy a szlovák határ közelsége miatt, pont a 73-75-ös kilométer szelvény közelében extrém rossz a térerő, tehát ezt a körülményt is értékelni kellett volna… vagy az sms az ország lakosságának úton  nem lévő részének szólt, hogy a kormány a helyén van, urai a helyzetnek, és lám-lám, még smst is küldenek…?!)

Az, hogy mekkora káosz volt az országban, jól mutatja, hogy bár az M6 jól járható volt Paksig, de utána négyszer kellett visszafordulnom, és új utat keresnem, mert hótorlaszok voltak, vagy eleve lezárt útszakaszok, így aztán Tolna, Szekszárd, Tamási útvonalon közlekedve tudtam este fél kilenckor Siófokra érni. Ez 4 és fél órába került az M0-tól számítva. Közben mindenki  mást mondott: a rádió, a közútkezelő és a rendőrök egymástól eltérő információkat adtak át. És kik tudták legjobban: a forgalmat irányító rendőrök. Rájuk hagyatkozva tudtam Siófokot elérni. Maximális riszpekt nekik!

így nézett ki a 6-os út péntek késő délután

Lehet most ujjal mutogatni az autósokra, akik mi a francnak indultak el, no de az csak méltányolható, hogy szülők haza akarnak sietni gyermekeikhez. Ha lett volna normális tájékoztatás, akkor már csütörtök este az M6-on indulok el, és délről közelítem meg Szombathelyt, és ez esetben nem kellett volna az egész éjszakát az autópályán töltenünk. Ahol egyébként az emberek emberként viselkedtek, és ezt nagyon jó volt látni. A kamionos cigit és ételt osztott, az emberek körbejárták a közelükben álló autókat is, hogy rendben van-e minden, megkérdeztük egymást, tudunk-e bármiben is segíteni. Csak éppen úgy telt el az éjszaka és a reggel, hogy az illetékeseknek nem esett le, hogy több ezer ember az utakon ragadt, és senki nem gondoskodik róluk.

Ez cserbenhagyás, kedves Pintér Sándor. Ízlelgesse nyugodtan csak a szót. Ön cserbenhagyott több ezer embert. És bármit is mond, ezek az emberek és hozzátartozóik pontosan tudják: ön hazudik.

 

“Pintér Sándor szemrebbenés nélkül hazudik” bejegyzéshez 83 hozzászólás

 1. Csak az a baj,olyanok vádolják hazugsággal a másik felet akik végig hazudták az életüket.Most is ezt csinálják,hazudnak és lázítanak.

  1. ezt a posztot én írtam
   kérem, sorolja fel életem hazugságait
   ha nem fog menni, akkor Önnek már csak Gandalf segíthet
   🙂

   1. Bocsánat, hogy kötözködök, de olyan 5 óra körül már lehett tudni, hogy meghalt az m1 Győr felé. Igaz persze, hogy nem az autopalya.hu, vagy a közrádióból, de akár az indexről, vagy egyéb weboldalakról. Én ezért vissza is fordultam Pestre időben. De ezt azért ne vegye személyes támadásnak! Az is igaz, hogy az útinformnak, vagy egyéb hivatalosan erre szolgáló mediumnak időben informálnia kellett volna az utazókat. Én csak azt mondom, hogyha nagyon akarta az ember, akkor utánanézhetett.
    Nyilvánvalóan a felelősöket meg kell keresni, meg tanulni is kell ebből stb. Szerintem az igazi katasztrófát a katasztrófavédelem maga okozta.

   2. Ja, és még azt tenném hozzá, hogy az a szomorú, hogy szerintem Pintér nem hazudik, hanem szegénynek fogalma sincs semmiről. Hát ez a baj!

  2. kedves mogyorósy “úr”.azért írom a nevét kis betűvel mert kegyed egy gyökér.ehhez a történethez mi köze van az elmúlt éveknek???akik megfagytak az autópályán,azok is a miattuk haltak meg,vagy azok a tehetségtelen,hazug tolvajok miatt,akik most voltak döntés helyzetben???ilyen idióta,tehetségtelen,dilettáns,alvilági bűnözők döntenek a sorsunkról akiket ön is imád.idióta választók idióta választottjai.

  3. 1.) Abba valaki belegondolt, ha nem 15.e, ünnepnap van, akkor mi lett volna. Nekiindul az ország egy munkanapnak?
   2.) Itt a mutogatás és egymás “kisbetűzése” nem helyén való
   3.) Pusztán arról szól a kérdés, az a vezetés, amely hatalmi eszközöket kap arra, hogy rendkívüli helyzeteket kezeljen, erre képes vagy nem. Kiderült hogy nem, és ezen nincs mit védeni vagy támadni.
   De, ha egy vezetés alkalmatlan, akkor ez legközelebb, pl egy gátszakadásos árvíznél, ahol a civil összefogás meleg teája nem segít, ott tragédia lesz. A hatalmi gőg ezek után már tragikomikus. A KIRÁLY MEZTELEN!!!!

 2. http://www.monostory.hu/blog/2013/03/16/hofrasz-es-toketlenkedes/
  “Annyi helyet hagytak a kamionok, hogy kényelmesen ki lehetett őket kerülni. Az autópályán mérsékelt forgalom Pest felé. Az első völgyben – úgy a 36-os kilométernél – a Győr felé haladó oldalon két tűzoltóautó birkózik az elakadt kamionokkal. Mögöttük sor. 15 kilométer hosszan. A sorban még néhány elakadt kamion. Helyzetükből látszik, hogy a külső sávból az előttük megállókat – lelassítókat akarták kikerülni, ám nem sikerült.”

  valószínűleg ennek a sornak voltam az elején
  azaz 15 kilométernyi autósort lehetett volna még időben visszafordítani!

 3. Istenem, de szomorú, hogy minden ilyen mono/dia/poli/lógusba belesikeredik az esze-nélkül való fidesznyik, aki “bezzeg a komcsik is, na…” alapon mindent megkísérel visszafelé tematizálni!

 4. Képviselő úr !
  Csakhogy újra itthon, és megölelhette két pici gyermekét!
  Sokan aggódtunk valamennyi hóban rekedt ember társainkért, de Önökért különösen. Tudtuk,hogy két pici gyermek nagyon várja Önöket!
  Megjegyzésem csak annyi , Pintér úrnak,mivel a riadót későn ( pénteken) rendelte el,igenis le kell mondania! Ezt egy normális országban szolgálatot teljesítő belügyminiszter megteszi.

  1. Ez persze nem mentesíti Pintért és társait, de 2006-ban, mikor emberéleteket is követelt a félre, vagy nem tájékoztatás, melyik miniszter mondott le? Augusztus 20. Ja, hogy az a kúrcsány-kormány idején volt…
   Jó lenne már elővenni kedves polgártársaim egy olyan mérleget, amelyet nem a pártszimpátia hitelesít, hanem egy “független mérésügyi szervezet.” Nevezzük ezt a szervezetet ÉLET-nek. Mert az élet az elmúlt 23 évben igazolta, Magyarországot dilettáns, hozzá nemértő hogyishívjamőket vezették!
   Igen, egy normálisan működő demokráciában lemondana a felelős vezető. De miért ma, és miért Pintér kezdje a sort? Ezt megtehette volna Lamperth Mónika is 2006-ban.
   Az pedig, hogy sokan itt is a “felelőtlen” autósokat hibáztatják, nekem egy kicsit fura. Azért a pénzért. amit ma Magyarországon az üzemanyagért, autópálya használati díjként, “súlyadó”, stb.-ként fizetünk, “kis” túlzással minimum esőben is száraz úton kellene mennünk.
   Azt a gyönyörű sms-t én is megkaptam. 2 órát ültem otthon a sötét garázsban, mire kijött a feleségem, hogy miért nem megyek már be?
   Mutattam neki a telefonom, mondván, várom Pintér elv, bocsánat, úr, további instrukcióit.
   Azt mondta, ennyi ésszel még én is lehetek magyar belügyminiszter…

 5. Talpra Magyar!
  Talpra Viktor, hí a haza!
  A sok autós menne haza!
  Akkor kellünk, ha szavazunk?
  Azt leszarod, hogy megfagyunk?
  A magyarok istenére
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy bábok többé
  Nem leszünk!

  Áltattak ők mostanáig,
  Becsaptak a honatyáink,
  Kik szabadon loptak-csaltak,
  Míg mi élünk, nem nyughatnak!
  A magyarok istenére
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy bábok tovább
  Nem leszünk!

  Sehonnani sok miniszter
  Azt hiszi, hogy különb ember,
  Kiknek fontosabb a kényelme,
  Mint az emberek élete.
  A magyarok istenére
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy bábok tovább
  Nem leszünk!

  Börtönünk a hó és a fagy,
  A kormány meg sorsunkra hagy,
  De hogyha kell, összefogunk!
  A halálból is feltámadunk!
  A magyarok istenére
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy bábok tovább
  Nem leszünk!

  Az emberség ismét erény lett,
  De amit ti tesztek, merénylet,
  Hogy „segítséget” nyújtsatok,
  SMS-t küldtök, aljasok?
  A magyarok istenére
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy bábok tovább
  Nem leszünk!

  Akik előtt fejet hajtok
  Azok a magyar polgárok
  Kik áldott megmentői lettek
  A fagyban-hóban rekedteknek.
  A magyarok istenére
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy bábok tovább
  Nem leszünk!

 6. Én a másik irányból érkeztem, külföldről, csütörtökön délután. Prágában valahogy nem ez volt a fő hír, hanem I. Ferenc pápa. 16:30-kor megálltunk Mosonmagyaróvárnál tankolni, mert a kockázattűrő képességem alacsony, tehát mivel tudtam, hogy havazás várható, mégiscsak teli tankkal indulok tovább. SENKI, sem a kútnál tartózkodó többi magyar állampolgár, sem az általam hallgatott közszolgálati rádió nem figyelmeztetett, hogy inkább szálljak meg valahol, mintsem hogy tovább haladjak. Hívtam a férjemet, szerinte Budapesten bár esik a hó, de lehet közlekedni. Hozzáteszem, egész nap közszolgálati rádiót hallgat munka közben. Néztük a kolléganőmmel (útitársammal) az origo, index, meteorológiai szolgálat lapjait okostelefonról, senki nem mondta, keressünk éjjeli szállást még Tatabánya előtt. Kolléganőm édesapja folyamatosan jelezte, mit lát még az interneten. Azzal nyugtatott, hogy ha túl vagyunk Tatabányán, már könnyebb lesz, csak legyünk higgadtak. Higgadtan, 10-20 km/órás sebességgel haladtunk a külső sávban Tatabányáig. Itt aztán megálltunk a sorban. Egy óra várakozás alatt kb. 4-szer haladtak el mellettünk villogó lámpákkal rendőrautók. SENKI nem kopogott be az ablakon. Térerő híján voltunk, az m1-en ez előfordul. Kiszálltam az autóból, csak kamionok álltak, a személygépkocsik távoztak. Végül mi is. Leállósávnak hittük, azt gondoltuk, ilyet nem szabad, hogy oda hajtsunk rá. Dunsztunk nem volt, hol vagyunk. Lejárat volt. Az 1-est takarították, nem volt elakadás. Hazajutottunk. És igen, én vagyok hibás. Különösen azért, mert hazajöttem. Megtépem a ruhám, hamut szórok a fejemre, de tegyék ezt a felelősök is. Mert ez az arrogáns pintérsándoros másra mutogatás nekem nem jön be.

  1. Csak nem gondolja kedves Rozál, hogy a közszolgálati rádiónak kellett volna bemondania, hogy Ön szálljon meg még Tatabánya előtt?! Mi alapján döntött úgy, hogy teletankol? Volt egy helyes és egy helytelen döntése, aminek a következményét viselte. Mindannyian vagyunk ezzel így, csak nem értem miért másra kell kivetíteni a felelősséget.

  1. Van abban valami történelmi báj, hogy a ’48-as forradalom ünnepén az osztrákok átlépik a magyar határt, hogy segítséget hozzanak a “rebellis” magyaroknak. Döbbenetes volt a történet, én Ausztriából figyeltem az eseményeket, nem voltam részese. Amit nem értek: miért kell ebbe is belekeverni a politikát? Hogy ki hazudott többet, “azok” vagy “ezek”. Ezt “kuti istván” úrnak mondom, aki a saját nevét kis betűvel írta. Tény, hogy a Lajtától nyugatra nem ilyen tehetetlenek a hatóságok katasztrófahelyzetben. Tény, hogy egy ilyen fiaskó után távozik a belügyminiszter. Magyarországon nem fog. Vagy ha látszólag igen, azért majd lesz neki valami másik húsosfazék biztosan. Bocs, hogy innen beleszóltam. De hát itt meg szólásszabadság is van.

 7. Most ha ezt a hányadékot leszólóm ki a felelős? Remélem mindenki hazaért. 15 -ödikén 21.36 kor kaptam sms …. titkos számra. AZ ország “vezetése” (hehehehhehehehe) azt mondta érdeklődtek a “központbann” 14. én a délutános müszakot már nem engedték haza. 15.-én arróóóóól inkább nem beszélek… ( AHOGY MONDANI SZOKTAM (VAGYIS HALLOTAM) FEL VAGYUNK KÉSZÜLVE A TÉLRE,CSAK ARRA NEM, HOGY ESIK A HÓ

 8. Én is folyamatosan követtem a híreket csütörtök-péntek itt Szombathelyen. Először még persze, elakadás, tömegbaleset és hó. Szokás szerint a hó megbénítja a közútkezelőket, de ezt már megszoktuk, hogy hiába üvölti minden média már napok óta, hogy 20 centi hó, 100 km/h szél, és ezáltal hófúvás, előkészület nulla. És nem hiszem el, hogy nem lehet normális tájékoztatást csinálni. Érdekes módon az emberek jobban tájékoztatták egymást a facebookon és a google térképen keresztül, mint akármelyik kormányszerv. Egyszerűen elképesztő, hogy mi volt (pontosabban mi nem volt) ebben az országban az utóbbi két napban. A TEK-es bohócokat én se tartom semmire, főleg az eddigi híres-neves akcióik után, de most ismét bizonyítottak. Az emberek többet tettek egymásért, mint a kormány értük. Nem akarok politizálni, mert mind a vörösöket, mind a narancsokat páros lábbal rúgnám ki ebből az országból.
  De 2013-at írunk emberek! Kedves Pintér úrnak elég lett volna pusztán a facebookra felnéznie. Nevetséges, hogy az osztrákok előbb érnek a bajbajutottakhoz, mint a saját szerveink…

 9. Azt hiszem, hogy ismételten bebizonyosodott, ez a narancs rohadt, vegyszerekkel kezelt, és talán még lóhús is van benne, bár a legértékesebb alkatrészét a patásnak egy másikon láttuk Kézdivásárhelyen.
  Bízom a jövőben!
  Savaria made me!

 10. Egy választópolgár!
  Furcsán hangzik egy MSZP-s szájából a vén komcsizás!!!!
  Te mindenkit megpróbálsz lealázni és nem gondolsz közben arra ,hogy a te körzetedben élő szavazód próbál ráébreszteni arra ,hogy te sem vagy tévedhetetlen. Ezzel a magatartással ,hogyan nézel a választóid szemébe.
  Sajnálom, hogy meggondolatlanul te is abba a hibába estél mint sokan mások. 36 évesen én átgondoltam volna ,hogy hol töltöm az éjszakát, természetesen nekem is hiányoztak volna a gyerekeim de az életünk sokkal fontosabb. A gyerekeid biztosan megértették volna ,hogy nagy baj van az utakon és ti inkább a biztonságos hazatérést választjátok! ( Átgondoltad közben hogy ha halálos baleset ért volna mit éreznének a gyerekeid? )
  Én ezt felelőtlen szülői magatartásnak tartom!!!!!!
  Vettem a fáradtságot és keresgéltem a neten.
  Ezen az oldalon mindent meg fogsz találni, neked is illett volna megnézned.
  http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/sok_helyen_mar_5_centis_a_ho
  Sajnálom hogy nem igazán értetted a kérésemet a nyugat.hu-n .
  Azért irtam mert az értő olvasásomat kritizáltad – politikushoz méltatlanul-.
  Én nem bántani akartalak csak emberek vagyunk és lehet más a véleményünk is természetesen .

 11. index 16.40: Teljesen behalt az M1-es
  16.46: A rendőrség azt kéri, senki ne induljon útnak gépkocsival a rossz időjárásra való tekintettel. Különösen érvényes ez azokban a megyékben, ahol korábban piros riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. (MTI)
  index: 17.06: Bécsig áll az M1-es – Jelezte egy olvasónknak telefonon testvére, aki 5 órája indult el Budapestről, de még mindig nem érkezett meg az osztrák fővárosba. Ahol esetleg lehet valamennyit mégis haladni, ott is maximum 30 kilométeres sebességgel.

  Szóval én a fentiek alapján döntöttem.

 12. kocsi.83, Czeglédy blog elolvasása után az Ön be linkelt cikke sem időben sem helyszínileg nem találkozik.
  Nem támadni,a tényeket kell el fogadni!

 13. Tisztelt Czeglédy Úr!

  Minden elismerésem Önnek! Igyekezni fogok, hogy oda juttassam Önt, ahová igazán való!

  Üdvözlettel: a Mecénás

 14. A lényeg lemaradt, elnézést! Majd a miniszterelnöki székbe, feltéve ha lennének ilyen jellegű ambíciói 🙂

  Üdvözlettel: a Mecénás

 15. Van ebben az országban olyan esemény, amit Cz. Cs. ne használna fel saját céljaira, olcsó, szar politikai megfontolásokból?

 16. Az a legnagyobb baj, hogy az emberek jó része teljesen figyelmen kívül hagyta azt, hogy a MET piros, azaz a legmagasabb fokú riasztást adta ki!!!
  Ilyen veszélyhelyzet még nyáron is emberéleteket követelhet (lásd pár évvel ezelőtti aug 20-a Pesten).
  Azt kellett volna jobban kommunikálni, hogy aki a figyelmeztetés ellenére útra kel és bajba kerül, számoljon vele, hogy a mentés a szokásosnál jóval tovább eltarthat!
  Szintén nem tudok elmenni a nyári gumis okosok mellett, akik jobb ha nem szólnak semmit. Ausztriában, aki télen balesetbe keveredik nyári gumival, mindenképpen őt tekintik az okozónak és ráverik a költségeket!
  Németországban októbertől márciusig megbüntet a rendőr, ha nincs téli gumi a kocsin.

 17. Dr. Czeglédi Csaba az mszp képvislelője. Ennek tudatában kell olvasni az írást.
  Már reggel lehetett tudni, hogy délután nagy havazás várható. Nem kellett volna elindulni. Akinek a figyelmeztetés (aki teheti ne induljon útnak) csak riogatás, amit figyelmen kívül kell hagyni, az jobban tenné, ha mélyen hallgatna, és nem mást okolna saját felelőtlenségéért.

  1. a politikai nézeteim hogy jönnek ide?
   a tényeket ez nem befolyásolja
   ha fideszes lennék is ugyanezt írtam volna, mint ahogy tette a Fidesz Európai Parlament képviselője is…
   nem kellene bedőlnie a kormányzati propagandának

 18. Mikor lesz már egy próbaper az autópálya üzemeltetőjével szemben????
  Nem hiszem,hogy azért a pénzért amit beszednek nem lehetne elvárni egy bizonyos szintű szolgáltatást,ami nem csak annyi,hogy végigkocsikázhatunk az úton.Nem lenne kötelességük biztosítani az általuk kezelt útszakasz folyamatos járhatóságát?Az úton rekedtek mentését?Ha ez nem megy nekik akkor miért nem jár vissza a befizetett útdíj????
  Persze vannak még ilyen szolgáltatók az országban más területeken is.Például a dél alföldi ivóvíz szolgáltatást végzőek,akik annak ellenére ugyanannyit számláznak az ivóvízért,hogy az elméletileg emberi fogyasztásra alkalmatlan a magas arzén tartalom miatt.Hogy lehet,hogy ez a víz is ugyanannyiba kerül mint, a fogyasztható??????
  Gondolom mások is tudnának még példákat ehhez hasonló szolgáltatói magatartásra.Miért nincs még egy olyan ügyvédi iroda aki felvállalná ezeket a pereket a szolgáltatókkal szemben????Nem kis pénz volna benne……

 19. Teljesen mindegy ki melyik párttal szimpatizál. Támadhatjátok egymást, mutogathattok a másikra,tolhatjátok a kampány dumát, ettől a lényeg ugyanaz marad. Vajmi keveset tettek az emberek kimentéséért. Dobtak egy szart sem érő sms-t. Ettől aztán mindenki jobban érezte magát. Nemde? Úgy látszik ennyire futotta. Hát nem sok. Ha az egész történetből kiveszem azokat akik emberségből segítettek, estek-keltek, fagyoskodtak, x órát kint töltve autópályákon, itt-ott, nézzétek már meg hány segítő kéz maradt. Én 2 évig kutató mentőztem. Persze a véleményem szart sem ért, mert már csak statisztikai adat vagyok. Vannak itt “sokkal okosabb” emberek akik az üveg belső oldalán bíztak abban hogy ha a hó nem is,de legalább a szél eláll. Ezek az emberek töltenek be olyan posztokat, amihez sem a hozzáállásuk, sem a rálátásuk, sem a hozzáértésük nem elegendő. Egyszerűen alkalmatlanok. Ha esetleg itt olyat írtam volna amivel belegázolok “mások” lelki világába,egyszerűen csak írják ki a falra hogy rosszul viselkedtem. Csiga.

 20. Milyen jól jött az ellenzéknek ez az időjárás. Van miért szidni mindenkit, pedig legalább fele részben az is hibás aki elindult bizonytalan időjárási körülmények között, veszélyeztetve ezzel saját és mások épségét!
  Azokat kellene inkább dicsérni akik mentették a felelőtlen autósokat, akik már akkor indultak neki amikor elromlott az idő.
  Egyébként nagyon hiányoltam a honvédségi BMP csapatszállítókat! Azok hol vannak, miért nem küldték ki azokat is? Azok képesek lettek volna keresztültörni a hóakadályokon.

  1. Idézet egy majd három éves újságcikkből: “Szekeres Imre regnálása alatt az utóbbi három esztendőben ócskavas áron eladták a Magyar Honvédség árvíz- és katasztrófavédelem idején leginkább alkalmazható BMP-1 harcjárműveit, összesen 522 darabot – írja a hétfői Magyar Nemzet. A fillérekért elherdált eszközöket a „vásárlók” vélhetőleg busás haszonnal adták tovább külföldre.

   1. és vett a TEK sok Q7-est helyette, és lesz a pojácánal saját stadionja Felcsúton 6-7 milliárdból…

    apropó a tankokat is eladtuk?
    csak mert nem sok működőképest lehetett látni a napokban

    1. Ezáltal lesz ön is csak egy a sok közül, aki embernek született, aztán politikus lett… Szelektív memória. fentebb írtam, elvárnák, hogy Pintér lemondjon, holott tudomásom szerint, (persze a szerencsének inkább,mint neki köszönhetően) most nem halt meg senki. 006-ban Lamperth elvtársnő lemondásáért miért nem kardoskodott egy maszopos sem?

     1. egy szóval nem írtam, hogy mondjon le
      úgy sem fog
      következmények nélküli ország vagyunk
      az pedig vicc, hogy a Lamperth Mónika belügyminiszter lehetett
      de hozzáteszem, hogy abban az országban, ahol egy Pintér Sándor belügyminiszter lehet, ott aztán tényleg bárki más is lehet…

    2. Egyébként igazat adok önnek (neked, a netikett szerint így helyesebb), ezt is elkúrták, mint minden mást, amit el lehet kúrni. De hitelesebb lenne ez az egész, ha közben nem jönne le a sorok között az, hogy “bezzeg ha mi vagyunk hatalmon, minden másképp alakult volna…” Volt időtök bizonyítani nektek is az alkalmatlanságotokat. Nem egyes konkrét személyekre, hanem összességében az mszp-re gondolok. Remélem, a maszop és a fityesz is az szdsz,kisgazda, mdf sorsára jut, addig amíg nem lesz késő. Mert az elmúlt 23 év alatt elég kárt okozott ez a politikai “elit”.

     1. Bocsánat, én továbbgondoltam az “alkalmatlant”…
      Amúgy mint írtam, szerintem is elb@szták, ezt is. Ahogy 1989 óta Magyarországon mindent, amit el lehetett kúrni. Kezdve a módszerváltással. Sajnos ez (is) ennek (is) a következménye.

 21. Ha már benn volt a hólánc a kocsiban, miért nem tetted fel? Ha mindenki, (aki az elmúlt 1 hétben legalább 1 időjárásjelentést hallott…) feltette volna a hóláncot, akkor nem állt volna meg a sor, és ha lassan is, mindenki hazajutott volna. Az esetben legalább 50% felelőssége van a magánszemélyeknek is, úgy vélem. A BELUGY SMS meg jöhetett volna 1 nappal korábban, benne azzal, hogy a hólánc nélküli közlekedést megtiltják. Ettől függetlenül a cím jó.

  1. nem volt olyan útszakasz, ahol kellett volna, ezért nem tettem fel
   amikor kerülővel jöttem haza, ott is minden út járható volt összkerék meghajtással

   ha nem lettek volna kamionok az úton, akkor ha lassan is, de lehetett volna menni
   igaz, a hóátfúvásos részen lehet hogy még a hólánc sem segített volna, de ez esetben le kellett volna zárni ezen autópálya szakaszt

 22. Ez nagy gáz! Ciki rám nézve, mennyire gyáva vagyok…
  Gyáva lettem, pedig ’89 decemberében Erdélyben halálos nyugalommal és sajnálkozva(!) néztem azt a géppisztolyos sorkatonát akit rázott a zokogás, miközben a katonai teherautóról a többi bakával ránk, a tüntetőkre szegezték csőre töltött fegyvereiket. A katonák és a tüntetők közt két méter és a semmi… A teherautók mögött a pártszékház erkélyén és a tetőn géppuskafészkek szekusokkal. Jól láttuk: az ő fegyvereik többsége a katonákra irányultak… magyarárzni kell a miértet?
  Akkor már napok óta lőttek sok városban… Ceausescu még hatalmon…

  Nos, a lényeg. Az alábbi narancs cikket OV fészoldalán akartam megosztani, de észrevetem, hogy hevesebben kezdett verni a szívem, pulzusom felgyorsult… féltem! nem volt bátorságom ‘ott’ a videofilm alatt a hozzászólásokban megosztani… pedig sajtószabadság van, és van aki meg meri írni azt a cikket, vagy ezt a blogbejegyzést…

  Mi van itt?
  Milyen ország ez az anyaország amelyben most élek?
  Sok gyalázatos libsibolsi terjeszti a rémhírt, hogy diktatura van kialakukóban. Hogy az emberek már egy anonim közvélemény kutatásnál sem merik vállalni nézeteiket…
  Szamárság, hogy félelem kezd eluralkodni az embereken…
  Tényleg szamárság?

  http://magyarnarancs.hu/narancsblog/megjott-a-fonok-orban-viktor-alruhaban-84010
  (na, kiírtam ezt magamból, és irány vissza a célhelyre. Megosztani nemcsak a cikket, de hosszúra sikeredett hozzászólásom is)

 23. Lehet, hogy ebben az esetben, csak buta ember keres politikát. Egy héttel korábban már lehetett tudni, hogy ez lesz, de az emberek már csak ilyenek. (szeretnek saját kárukon tanulni) A szoci kormány alatt is a tűzoltás ment, nem a tűzvédelem.

  1. Ó, kedves Péter, milyen igaza van, hogy ostobaság mindenben a politikát keresni :De!
   Mit tegyen a (hozzám hasonló) szerencsétlen, ha buta.
   Ön szerencsés, áldott ember, hisz még árnyalatnyi politikai fennhangja sincs véleményének! Szerintem az teljesen mindegy, hogy “egy héttel korábban már lehetett tudni” helyzetre adekvát módon reagálni képtelen kormány hupilila szinezetű-e; árulkodó jel, hogy képtelen EGY HÉT alatt felkészülni és TENNI AMIT TENNIE KÉNE…
   nem a ‘szín’ vagy az ‘oldal’ a lényeg. hanem az alkalmasság. Pontosaban az alkalmatlanság.
   A baj nagyobb. A hazudozás, sőt a bagdadi tolvaj mintája, mi szerint a tolvaj kiált a leghangosabban tolvajt… (ha érti mire gondolok…)
   Sőt a baj ennél is nagyobb… Vajon miért éreztem félelmet véleménynyílvánítás szándékakor? Még csak nem is politikai vélemény, csak egyszerű tény, miszerint NEM HISZEM EL AMIT A KORMÁNY MOND, mert nem hiszem el, hogy a fél Európa hülye, mert nem hiszem el, hogy a királyon szép a hermelinpalást…, hisz jól látom: meztelen. Higgye el: megtanultam látni a ’80-as évek Romániájában. Sorok közt olvasni, vészjósló jeleket észrevenni. Baj van… nagy baj… de a legnagyobb baj nem ott van annál, aki szemmel láthatóan pszichológiai eset… a baj sokkal nagyobb, mert az bennünk van… Önben is, és bennem is… Megszabadulni csak akkor tudunk ettől a “baj”-tól ha a bajról felismerjük hogy baj…
   Végezetül: politika az, hogy a gyerekem, milyen minőségű iskolába jár(hat), politika az, hogy betegség esetén milyen minőségű kezelést kap(hat) pl. Ön, politika az, hogy van-e munkahelyem (vagy Önnek) politika az, hogy van-e lakásom, mindennapi betevő falatom… folytassam?
   … sajnos, mindez politika (is).
   És az is politika, hogy országon belül A-ból B-be biztonságosan eljuthatok.
   Sem idegen ország hadserege, sem természeti csapás nem gátol meg szándékomban. Ha mégis úgy tűnik, hogy jön az ellen, jön a cudar árvíz, tornádó, stb., nos a kormány álltal kormányzott hatóságok teszik amit tenniük kell!
   Persze ha képességeik ebben nem gátolják…

   Mily szerencse, hogy felmelegedett az idő, a hó oda, és a jól végzett munka után és örömével országunk vezetői jól megveregetik egymás vállát, talán kitüntetéseket is osztogatnak egymás közt, politikai ellenfeleiket hangulatkeltés miatt megregulázzák, és mi maradunk a Clodo-barát belügyminiszter dorgálásával… ejsze tudnunk kell, hogy hol a helyünk…
   de ez
   már politika 😀
   bocsásson meg, hogy elragadtattam magam, magam…

   Vajon egyetért velem?

 24. Mi is azon fegyelmezetlen és figyelmetlen (Pintés és sokak szerint) állampolgárok közé tartoztunk akik csütörtök reggel 10 órakkor útra kelltünk. Hogy miért? Kikapcsolódni voltunk Bük-fürdőn és lejárt az időnk. Én balga módon végig a kikapcsolódással voltam elfoglalva így nem tájékozódtam a várható időjárásról. Egy darabig vitattam a szálloda felelősségét,mert ha szólnak talán nem indulunk el,de aztán rájöttem,hogy ha egy ország vezetése nem érez felelősséget az állampolgárai iránt,akkor egy szálloda miért is tenné a vendégeiért?! 🙁 A lényeg,hogy elindultunk ,szél és enyhe havazás kiséretében. Székesfehérvár felé a 8-ra már nem engedtek fel,lezárás. Mentünk tovább ismeretlen helyeken,kocsik egymás után,hátha valaki tudja a helyes utat. Mi egy kamion után mentünk,egyszer csak megállt a sor. Az előttünk álló kamiont a szél szabályosa letolta az útról és keresztbe fordította. Vissza fordultunk,többi autós sem tudta merre. Közben ha táblát láttunk rögtön néztük a térképen,hogy hol vagyunk. Így sikerült elvergödnünk a 71-re. Gondoltuk Balatonvilágosnál felmegyünk a 7-re. Azt halottuk.hogy M7-n baleset van.Megkönnyebűlés volt amikor elértük a 7-est,de örömünk nem tartott sokáig mert onnan is vissza fordítottak. Ekkor telefonáltunk először. Utinform nem vette fel,hívtuk a pályafelügyeletet. Kértük a hölgyet,hogy tájékoztasson,merre ha pályán nem. 14.30-kor közölte,hogy nyugodtan menjünk fel az M7 Pest felé járható. Rákérdeztem,hogy a rendkivűli helyzetre való tekintettel (én akkor már úgy gondoltam az van ) mentesülök-e a matrica megvásárlása alól? A válasz az volt,hogy nem ! a matricát meg kell vennem. Újabb telefon,matrica vásárlás. 14.40-kor vásároltam meg a matricát és Lepsénynél felhajtottunk. 10 percig nagyon örültünk,hogy végre haladunk s lám milyen jól döntöttünk. 14.50 kor a sor megállt és nem mozdult. Újra telefonáltunk.közölték,hogy 5 perce történt a baleset 🙁 Előttünk lévő autóban pici babával utaztak. Több órás várakozás után apa kérésére rendeződtek az autók és kiengedtük őket ,hogy a leállósávban elmenjen a Lepsényi pihenőig. Időnként haladtunk egy pár métert,utobb kiderült,hogy ez csak azért volt,mert voltak akik hasonló módon elmentek a pihenőkig. Lepsényi és Polgárdi pihenő megtelet,mi,a többiek a pályán álltunk. Összesen 10 órát. Étlen,szomjan,de a legfájobb,hogy tájékoztatás nélkül. Telefonokat már nem vették fel a hivatalos szervek,de nem is láttunk belőlük ez idő alatt egyett sem !! Haza telefonáltunk,hogy a neten nézzenek utána mi történt. Autópálya felügyelet honlapja nem működött. Az autók sorra áltak le,hogy sporoljanak a benzinnel. Sötétbe borult a pálya,csak a szél sűvített. Egyszer csak azt vettük észre,hogy felgyulladnak a lámpák,indul a sor. Lassan,lépésben 20-as tempoban haladtunk .Lepsényi,Polgárdi parkoló megtelt. Lehetett választani,hogy megyünk amíg tudunk,vagy a pályán leállunk. Így jutottunk el Szabadbattyánig. Az út mentén felborult,behavazott autók,vészvillogó kamionok,az út teljesen behavazva. Ott egy darab hókotró nem ment el az biztos! Teljesen holdbéli táj fogadott minket. Szbattyán után egy nyomsávon haladtunk a hófúvásban. A kamion ami előttünk haladt,megállt. Mi is. Közben a bátrabb autósok elaraszoltak melettünk. Egy kis idő után,úgy döntöttünk,hogy megyünk mi is utánuk,különben itt temet be minket a hó. Amikor előrébb haladtunk akkor derült ki,hogy elakadt egy kamion. Nagyon lassan,és szinte járhatatlan uton jutottunk el Székesfehérvárig,ahol letereltek minket a 7-re Agárd felé.Itt lépésben de haladtunk,előttünk kamionok. Agárdnál a polgárőrök kiterelték a Lidl parkolójába a kamionokat. De Agárd után is nagyon nehezen volt járható az út. Velencénél még 2 kamion volt előttünk,ami később szintén elakadt. Sikerült kikerülni és Érdig eljutni,ahonnan már 6-on és az MO-on sikerült haza érnünk.Sajnos hosszú és nem akadálymentes utunk során,nem találkoztunk csak rendőrökkel akik a hóesésben írányították a forgalmat,de sem katasztrófa védelem,sem hókotró nem került utunkba. A rádió végig szólt,de semmi érdemleges infó nem volt rajta. Hajnali 3-kor végre haza értünk. Aztán délelőtt látom a tévében,hogy Pintér és gárdája felébredt,és szerinte minden rendben, a rendszer tökéletesen működik!! Melyik rendszerről beszél ??? Forrtak bennem az indulatok,mert pontosan tudtam,hogy HAZUGSÁG amit PINTÉR ÁLLÍT ! Írtam facebook bejegyzést,és érdekes módon az írásom nem engedte a face feltölteni,majd letíltott. Gondoltam véletlen 🙂 A párom is próbálkozott,vele is ezt történt. 2013.márc.15 ez ma Magyarország…….de így is szeretünk ??? Üdvözlettel : D Tünde

  1. Mindazonáltal, hogy teljes mértékig igazat adok, s egyetértek a leírtakkal, annyit fűznék hozzá, ez a “csak nekem tetsző bejegyzéseket engedek” hozzáállás kúrcsány elvtárs oldalán is fenáll. Mikor írta az a jóember, hogy felvett egy stoppost, s az nem ismerte fel, de végig politizált, beírtam hogy ez mennyire “életszerű”. Na, azóta le vagyok tiltva én is a fletóról… 🙂
   A politika és a politikus már csak ilyen. Annak viszont örülök, hogy az EMBEREK, -nem a politikusok, nálam az egy besorolatlan faj-jól vizsgáztak! De tényleg, miért is kell nekünk VEZETÉS, mikor az ANARCHIA jól vizsgázott, a KI(meg)VÁLASZTOTTAK pedig elbuktak. Ismét!

  2. Atyaég…ennyi szót elpocsékolni a semmiért.
   Jó pár nappal előtte megmondták a népnek, hogy mi várható. Nem?
   Akkor meg?
   Elindultál, bevállaltad.
   Komolyan itt Magyarországon már mindenki hülye? Mit vártál? Jön a Pintér fél órán belül és hoz forró gulyást toronyi kenyérrel? Az egyén saját döntése volt, hogy minden figyelmeztetés ellenére elindul miközben NAPOKKAL ELŐBB MÁR TUDTA, HOGY MILYEN IDŐ VÁR RÁ!!!!
   De hát mi magyarok vagyunk, hát nekünk ne pofázzon az orbánviktor meg az Országos Meteorológiai Szolgálat mer hosszúhétvégén majd nem megyünk el a velneszbe mi mert egy kis hav hull?!
   Pff….

   1. Kedvetlen Troll úr! Én nem tegeztem le ÖNT,ezért ezt a tiszteletet gondolom öntöl is elvárhatnám…….bár mit is várhatok egy trolltól ! aki Pintér és társai szekerét tolja ?! Csendben jegyzem meg,hogy nem wellneselni indultam,hanem haza szerettem volna menni !! Sajnálom,hogy csökött,szomorú világában mást nem tud csak fröcsögni a maga körül lévőkre. Talán troll világban jobban érezné magát és ez az ország is TROLL mentesen mennyivel szebb lenne. 🙂

    1. Namost, ha klasszikus Czeglédy Csabi stílusban nyomnám akkor nem hogy tegeznélek, hanem elküldenélek a picsába.
     Mert volt idő amikor a Csabi így tolta a blogot 😀
     Megjegyzem a net és a blog nyelve a tegezés, ha tetszik ha nem.
     Nem ismerjük egymást – ezért lehetünk őszinték ergo kutyát nem érdekli a nyakkendő.
     Namostmár hülye voltál, megszívtad, de remélem tanultál belőle.
     Magyarra fordítva: legközelebb talán tanulva a hülyeségedből nem szopatod meg magad, ugyanis baba én a meleg szobában 27+ fok röhögtem vörösborral a pohárban a sok lúzer idiótán akik elindultak és rábasztak.
     Hú bocs, de kijött a czegy-sztájl a végére.

     1. Oké akkor vagyük át a stílust 🙂 menj TE a jó picsába parasztkám a vörösboros meleg szobáddal együtt :)…….ja és igen ,tanultam….mégpeddig azt,hogy bunkókkal nem állok többé szóba….:)

 25. tisztelt ceglédi csaba,a doktort elhagynám mert annyi butaságot írt hogy egy “tanult” ember ilyet nem írhatna,én kamionos vagyok és tudom mi az a 100-120 km-es szél és hogy ezzel mit lehet kezdeni.maga rögtön politikát generál a tudatlanságával,gondolom sokat járt nyugaton és sokszor látott ehhez hasonlót!!?????? én igen és nyugaton sem tudnak mit kezdeni ezzel az időjárással,még ha tudják hogy jön.A sok mazsola is tudta hogy ilyen idő lesz,de mint tudjuk a magyar a saját kárán tanul,utána meg sipítozik!!!Erröl ennyit.Megkérném hogy ha már blogot vezet az emberi butaságát ne tegye nyilvánossá mert a buta ember vonza a többi idiótát és csak hülyeség jön ki belőle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. Nem kérdőjelezem meg a hozzáértésed, lévén a magam évi 20-25000 kilométerével én is csak “mazsola” volnék, de a híradásokban az szerepelt, sok helyütt pont az elakadt, keresztbe fordult kamionok miatt nem tudtak haladni a “mazsolák” sem…

  2. fizikai ismereteit nem ártana felfrissítenie, már ha van értelme…
   segítek kicsit: nagy szél, magas kamion, ponyvás teherautó, súlypont, áramvonalasság, stb
   mentem nem egyszer hatalmas szélben, láttam ahogy imbolyog a rakománya előttem, mellettem a kamionoknak, de ettől még haladni lehetett

   a nyugatot emlegeti?
   nyugaton lezárták volna azokat az utakat, amelyeken lehetetlenné vált volna a közlekedés
   de nem az autópályát, mert azt megfelelő szakértelemmel és gépparkkal és hozzáértő személyzettel rendben tartják ameddig csak lehet
   nem egyszer mentem át az Alpokon hóviharban, mint ahogy az M1-es is mentem jó párszor szakadó hóesésben kamionok nyomában

   ön okoskodik teljesen feleslegesen, illetve nem érti, nem akarja érteni, amit írtam
   nem nekem és a bicskei tűzoltóknak kellett volna tudnia csütörtök este nyolckor, hogy Bicskénél nem tovább, és vissza kell fordulni
   az autópálya még este nyolckor sem volt lezárva, és így 15 kilométeres autósort “csatlakozott” a 30 kilométeres dugóhoz
   és ez nem politika, igaza van
   ez bűncselekmény az illetékesek részéről

 26. Dobos ur,látom te is a boldog buta emberek életét éled,mert csak ennyit tudsz hozzászolni.Gondolom sokat gondolkoztál a két szón.Te hol voltál ??Otthon a melegben??Segítettél nekem vagy bárki másnak az ítélet időben??Gondolom nem mert akkor csendben maradnál!!!!!!!!!!!!!!!!!

 27. Kedves Csaba.Ha nem omlott volna össze a katasztrófavédelem rájuk erőltetett(Tűzoltóságra) alkalmatlan informatikai rendszere,akkor a bicskei tűzoltók is tudtak volna a Tatabánya után kialakult helyzetről.A rájuk bízott szakaszt M1es autópálya 22.500kmtől a 44-ig rendben tartották.Utána már más Tűzoltósághoz tartozik.Köszönjük a segítségét,amit az úton tanúsított!

  1. köszönöm, hogy írt
   annyit az állítólagos felelőtlen emberekről, hogy a tűzoltóknak elég volt megkérniük 4 ismeretlent, hogy állítsák meg a forgalmat, és mi megtettük, a többi autós pedig nem ment tovább
   másfél órát vártunk türelmesen, és továbbmentünk, amikor engedték
   korrekt módon megmondták, hogy nem tudják, mi van Tatabánya után

   no, de eddigre már le kellett volna Bicske után zárni az autópályát
   ennek az elmaradása kinek a felelőssége?

 28. Véleménye mindenkinek van. de annyit azért valljuk be,Tisztelt Czeglédy úr, hogy ha maga ülne azon poszton Ön sem cselekedett volna másképp. Mert a magaslatokban az emberek elfelejtik, hogy vannak alattuk pór emberek is, akik még mernének élni.
  A káosz így is úgy is meglenne. Ön politikus, nem ezt kellene felhasználni a saját karrier érdekében. Azért ha eljut egyszer a csúcsra, (mondjuk 5-10 év múlva), akkor is emlékezni fog a szavaira? A véleményére? Mert a felejtés vészes kórság politikai körökben.

  1. én másként cselekedtem volna, de tényleg nem ez a posztom témája
   én még a lemondásukat sem “követeltem”, mert minek is, felesleges, következmények nélküli ország vagyunk

   1. Tisztelt Czeglédy Úr! Szeretném felhívni a figyelmét, hogy ma, 5 órakor a időjósok figyelmeztetést adtak ki több megyére: ónos eső veszéllyel.
    Ilyenkor ugyanúgy csúszik az út, mint az előző figyelmeztetéskor, amit ön nem vett komolyan, várható volt a hó és a szél.
    Tetszik tudni! Csak a gyerekek miatt figyelmeztetem!

    1. főszabály: ne etesd a trollt
     🙂
     de ön akkor is egy szánalmas balf*sz

     1. nem a gyerekkel indultam útnak
     2. ónos eső, atyaég, ez aztán a katasztrófa… gondolom, csúszásmentesítik az utakat, vagy már erre sincs pénz?

     1. Kevesebb indulatot Kedves Csaba! Csupán szólok időben, nehogy megint ne vegye figyelembe az előrejelzést, és meglepődjön.
      Azt is tudom, nem a gyerekekkel ment, csupán rájuk hivatkozott, hogy miért kellett elindulnia.
      Ha a saját honlapját (nyugat.hu) megnézi legközelebb mielőtt elindul, nem kerül ilyen helyzetbe. Sajnálom, hogy így járt.

     2. semmi gond, de az biztos, hogy nem egy névtelen senki tanácsaira fogok számítani
      a figyelmen kívül hagyásról kérem értekezzen a kormányszóvivővel, Pálinkás úrral, egy BM államtitkárral
      igaz, őket soron kívül kimentették…

 29. Lehet rosszúl látom. De az autópálya használat fizetős. Ezért egy szogláltatást veszek ami nem az, hogy megyek a pályán, hanem az ebből eredő “károk” helyrehozatala + karbantartás, hótakarítás stb.
  Jogosan merűl fel bennem a kérdés, hogy jelen esetben egy fizetett szolgáltatásért cserébe az autósok lófaszt kaptak.?! az a minimum, hogy a pálya jegy árát visszakapják… Az, hogy a mellékutakkal mi van nem érdekel. A pályáért keményen fizetünk.
  Hol voltak a takaírógépek? Miért voltak hófalak? stb,stb…

  Kedves illetkéses elkvtárs nem érzi, hogy baszóttúl ciki, hogy egy szomszéd ország segít nekünk kérés nélkűl, mert önök annyira töketlenek, hogy még erre sem képesek? (mármint segítséged kérni)
  Gondolom a forradalmi hevületben erre már nem maradt idő… 😐

 30. Pártideológiákban Meghülyült Testvéreim!
  Ferenc Pápa ma mindenkivel kezet fogott, és nem nyöszörgött száz nyelven áldásokat, csupán annyit mondott, élvezzétek az ebédet. Emberi szó! Végre!
  Hívők és nem hívők! Értitek már végre? Mit kellene csinálni? Megbeszélni közös dolgainkat, és cselekedni!
  Megkérdezném a párthívőket, vajon szelektíven gyűjtitek-e a hulladékot, eldobod-e a taknyos papírzsebkendődet az utcán, átadod-e a helyet egy terhes nőnek a buszon, foglalkozol-e eleget azzal a büdös kölökkel?
  Ha megtettük, ha mindenki csak egy kicsit jobban szeretné csinálni holnap, mint ma, ha türelmesebbek lennénk, ha felhasználnánk a tudományt, talán nem következett volna be, ez a szerencsére emberben csak minimális kárt okozó probléma.
  Legyen erőtök változtatni!

 31. MiskaBá! Teljesen igazad van! Ezek a mai politikusok, legyen bármilyen szinű, egy csürhe! Mingyá egymás fejét követelik ha esik a hó, ha árvíz van, stb. Az őrültje meg puffog, mert idióta módon elindult rossz időben és elakadt. Aztán meg a szidja az éppen kormányon lévőt. Mit csinált vóna, ha neki kellett volna a kormányrúdnál állnia? Már nyolc évig megmutatták! Bele is rokkant ez a szegény ország, nem mintha most jobb lenne.

 32. Működő harckocsi? Cz. Cs. most legalább láthatott valami hasonlót, ha máshol nem, hát a tudósításokban. Ifjú szociként bizonyosan mellőzte a sorkatonai szolgálatot is. Meg is látszik rajta. Ja, és érdeklődjön a full alkoholista ex-hadügyér elvtársánál, Szekeresnél, meg a whiskeys Juhásznál az eladott harcjárművek felől. Bohócok … (Ez egyébként is az én dumám, úgyhogy le lehet szállni róla.)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.