A HIT Gyülekezete és a szombathelyi Fidesz összefonódása

Czubor Ferenc, a szombathelyi HIT Gyülekezete vezetője (vagy ahogyan saját magát nevezi: lelkésze) 2010 előtt az akkori balos polgármesterrel, Ipkovich Györggyel próbált jó kapcsolatot ápolni,  bár már akkor is sokszor hangoztatta, hogy hidat szeretne képezni a két oldal között.

2010 óta Czubor már a jobbos városvezetéshez dörgölődzik, amelynek egyik kézzelfogható eredménye, hogy Puskás Tivadar, fideszes polgármester tudtával és támogatásával Czubor felesége ruhákat tervez és készít például az Iseumi Szabadtéri Játékokhoz, továbbá Czubor jobbkeze és bizalmasa, Cseszkó Tamás a Szimfonikus Zenekar sajtóreferense lett. Czubor bejáratos a városházára és az összes fideszes rendezvényre. Például ott volt, amikor Hende Csaba a választások éjszakáján a győzelmét ünnepelte.

Czubor bizalmasa, Cseszkó Tamás pedig Hende és Puskás közbenjárására járt Orbán Viktornál,

10434200_717969004937050_307405523186485635_n

és interjúvolta meg Szijjártó Pétert is.

10409904_718000914933859_52534696_n

Czubor legnagyobb húzása az, hogy saját emberét tette meg Hende és Puskás sajtósának, ami nem csak azt jelenti, hogy Orbánhoz is kap időpontot a HIT Gyülekezete helyi aktivistája, hanem azt is, hogy benyomták a megyei napilaphoz is, ahol Tóth Csongor álnéven, vagy TCS  monogrammal írja a Puskásról, Hendéről és a Fideszről szóló cikkeket. A szerkesztőségből származó információ szerint Cseszkó úgy tud a szerkesztői felületre cikket feltölteni, hogy azon már sem a szerkesztők, sem a főszerkesztő változtatni nem tud, beleírni, javítani, korrigálni sem tudják.

Joggal merül fel a kérdés, ezt hogyan tudta a Fidesz elintézni, mármint hogy gyakorlatilag a saját emberük cikkeket tud a napilapban elhelyezni. Ezt meghaladóan már csak egy kérdés marad: miért pont Cseszkó Tamásra, a helyi HIT Gyülekezete oszlopos tagjára esett a szombathelyi Fidesz választása, arra a Cseszkó Tamásra, aki a westindex.hu főszerkesztőjeként és a HETEK című folyóirat újságírójaként négy éve még a Fideszt náci hordákhoz hasonlította.

HETEK cikk-gyűjtemény: http://hetek.hu/szerzo/cseszko_tamas

A személyes kedvencem 2011-ből:  http://mandiner.hu/cikk/20111004_cseszko_tamas_mit_kaphat_gyurcsany „Gyurcsány Ferenc a rendszerváltás óta a legnagyobb hatású politikus. Mindenekelőtt ezt kell aláhúzni. Őt soha nem győzte le Orbán Viktor, ellenben neki sikerült legyőznie a Fidesz legerősebb emberét. 2006-ban Gyurcsány adott valamit az embereknek, amit még soha senki, hitet, hogy megváltozhat az ország.”

Egy biztos, Cseszkó nem mindig figyelmes, mert legutóbb Puskás Tivadar sajtótájékoztatójáról a Vas Népe videóját saját nevén töltötte fel a YouTube-ra.

cseszkó