A HIT Gyülekezete és a szombathelyi Fidesz összefonódása

Czubor Ferenc, a szombathelyi HIT Gyülekezete vezetője (vagy ahogyan saját magát nevezi: lelkésze) 2010 előtt az akkori balos polgármesterrel, Ipkovich Györggyel próbált jó kapcsolatot ápolni,  bár már akkor is sokszor hangoztatta, hogy hidat szeretne képezni a két oldal között.

2010 óta Czubor már a jobbos városvezetéshez dörgölődzik, amelynek egyik kézzelfogható eredménye, hogy Puskás Tivadar, fideszes polgármester tudtával és támogatásával Czubor felesége ruhákat tervez és készít például az Iseumi Szabadtéri Játékokhoz, továbbá Czubor jobbkeze és bizalmasa, Cseszkó Tamás a Szimfonikus Zenekar sajtóreferense lett. Czubor bejáratos a városházára és az összes fideszes rendezvényre. Például ott volt, amikor Hende Csaba a választások éjszakáján a győzelmét ünnepelte.

Czubor bizalmasa, Cseszkó Tamás pedig Hende és Puskás közbenjárására járt Orbán Viktornál,

10434200_717969004937050_307405523186485635_n

és interjúvolta meg Szijjártó Pétert is.

10409904_718000914933859_52534696_n

Czubor legnagyobb húzása az, hogy saját emberét tette meg Hende és Puskás sajtósának, ami nem csak azt jelenti, hogy Orbánhoz is kap időpontot a HIT Gyülekezete helyi aktivistája, hanem azt is, hogy benyomták a megyei napilaphoz is, ahol Tóth Csongor álnéven, vagy TCS  monogrammal írja a Puskásról, Hendéről és a Fideszről szóló cikkeket. A szerkesztőségből származó információ szerint Cseszkó úgy tud a szerkesztői felületre cikket feltölteni, hogy azon már sem a szerkesztők, sem a főszerkesztő változtatni nem tud, beleírni, javítani, korrigálni sem tudják.

Joggal merül fel a kérdés, ezt hogyan tudta a Fidesz elintézni, mármint hogy gyakorlatilag a saját emberük cikkeket tud a napilapban elhelyezni. Ezt meghaladóan már csak egy kérdés marad: miért pont Cseszkó Tamásra, a helyi HIT Gyülekezete oszlopos tagjára esett a szombathelyi Fidesz választása, arra a Cseszkó Tamásra, aki a westindex.hu főszerkesztőjeként és a HETEK című folyóirat újságírójaként négy éve még a Fideszt náci hordákhoz hasonlította.

HETEK cikk-gyűjtemény: http://hetek.hu/szerzo/cseszko_tamas

A személyes kedvencem 2011-ből:  http://mandiner.hu/cikk/20111004_cseszko_tamas_mit_kaphat_gyurcsany „Gyurcsány Ferenc a rendszerváltás óta a legnagyobb hatású politikus. Mindenekelőtt ezt kell aláhúzni. Őt soha nem győzte le Orbán Viktor, ellenben neki sikerült legyőznie a Fidesz legerősebb emberét. 2006-ban Gyurcsány adott valamit az embereknek, amit még soha senki, hitet, hogy megváltozhat az ország.”

Egy biztos, Cseszkó nem mindig figyelmes, mert legutóbb Puskás Tivadar sajtótájékoztatójáról a Vas Népe videóját saját nevén töltötte fel a YouTube-ra.

cseszkó

“A HIT Gyülekezete és a szombathelyi Fidesz összefonódása” bejegyzéshez 33 hozzászólás

 1. A Hetek cikkeiből ajánlom elolvasásra a Molotov és fekália címűt. Ebben azt fejtegeti, hogy a szombathelyi premontreis diákok is ott vigyorogtak, amikor égett a helyi mszp iroda és felveti, hogy ezek a fiatalok mennyit segítettek a fidesz kampányban. Kíváncsi lennék Marton meg a többi milyen pofát vágott mikor a nyakukba akasztották ezt a hitest.

 2. Nos, ami Czubort illeti, esetében egy valóban sokokdalú (politikai/vallási/üzleti, stb.) vállakozóról van szó, aki bár nem igazán szeret előtérbe kerülni, de pályafutása mégis viszonylag jól nyomon követhető:
  — Korábban az SZDSZ megyei listáján szerepelt: http://www.nvi.hu/parval2002/ve02/veeng/j28/j28a-2-18.htm
  — több, egyes feltétekezések szerint általa ‘futtatott’ figura a HIT tagjai közül mszp-szdsz színekben bekerült a szombathelyi közgyűlésbe, ill. annak bizottságaiban (Tóth Róbert, Fejes Tibor, stb.). HIT-es aktivistái, akiket ő szervezett és mozgatott, többször részt vettek a helyi mszp/szdsz kampányában, éjszakai palkátőrzés/plakáttépés/kopogtató-gyűjtés, stb.
  — A gyülihez/hozzá kötődő éreejeltségek (pl. Eucomfort) a balliberális időszakban jelentős energetikai/fűtéskorszerűsítési megrendelésekhez jutottak, de a munkák koránt sem voltak problémamentesek, ennek bárki utánanézhet, ha ‘ráguglizik’… Egyébként ezekben az ügyekben az egyik samesza, Fejes Tibor volt előtérbe tolva.

  Most ezek szerint a Fidesznek nyalnak.

  Összességében egy kizárólag pénzügyi érdekek mentén mozgó politikai vállalkozóról van szó, aki a HIT-es humánerőforrást épp annak a politikai garnitúrának adja ‘bérbe’, akitől nagyobb befolyást remél. Szó nincs itt elvekről és “hitről”, pusztán vegytiszta üzleti érdekekről. Az meg különösképp gyomorforgató, hogy ezt egyházi keretek között, Istenre, vallásra hivatkozva teszi. (Bizony ebben nem ő az első, és sajnos, vélhetően nem is az utolsó a történelemben.)
  Ami Czeglédyt illeti: ő se nem jobb ezeknél, hisz nem más, mint egy (jelek szerint csalódott) korábbi “partner/megrendelő”, aki most mérgében bilit borít.

  1. Nem az a baj, hogy jó vagy rossz ruhákat készít. Hanem az, hogy vajon Ő készítené-e akkor is, ha nem a Cseszkó – Czubor vissza oda…

   Rokonoknak mindent?

 3. A helyzet az, hogy a probléma lényegében nem a feleséggel meg a ruháival, nem is cionnal, sőt nem is úgy általában a Hit Gyülekezetével, hanem a vallási, politikai kufárokkal van.

 4. A cikk fő oka a politikai irigység, amely nem tolerálja , ha valakinek, vagy valakiknek sikerül valami ami pl. nekem nem sikerült. De lehetne sorolni, hogy milyen indulatok húzódnak meg egyes megnyilvánulásokban. Egyébként Jézust is (úgy tudom, de lehet hogy tévedek) vallási irigységből feszítették keresztre. És ne gondoljuk, hogy bárki is különb most az akkori farizeusi elittől akik nem tudták elviselni azt, hogy Jézus (Isten fia) például szombaton gyógyított meg betegeket. Csupa olyat tett ami felborította az akkori vallási, politikai berendezkedést. A világ nem változott meg 2000 év óta sem. A világ ugyanolyan, mint 2000 éve. Sőt, rosszabb. Ezen el kéne gondolkodni Uraim!

  1. … akkor legközelebb kérdezd meg, hogy büszke-e rám 🙂

   egyébként ismerem a véleményét a vallási kufárokról, és a túlélés érdekében az elveiket feladó dörgölődzőkről

  1. TCS, azaz Tóth Csongor
   ha annyira tiszta helyzet lenne, hogy Cseszkó a Vas Népe munkatársa, akkor miért álnéven ír?

 5. És akkor most mi a bűnünk?
  -Hogy Tamás volt Orbán Viktornál?
  -Hogy Feri kezet fogott Hende Csabával?
  -Hogy Tamás ír a Vas Népébe?
  -Hogy Feri felesége ruhákat készített az Iseumra?
  -Hogy hitesek vagyunk?
  Az, hogy magánemberként mit csinálnak, a saját dolguk, nekem meg senki nem mondta eddig helyben, hogy ne rátok szavazzak, pedig huszonkét éve látogatom az istentiszteleteket, =a közösséget nem használják politikai célokra tudomásom szerint, de akkor majd jobban figyelek ősszel. De szerintem kérdezd meg apukádat Csaba, volt e agitáció az istentiszteleteken?

 6. annyira szép, ahogyan a mai Vas Népében interjút készít Hende Csabával Cseszkó (Tóth Csongor álnéven), amelynek egy célja van, hogy Ipkovich Györgyöt cseszegessék
  ilyen egy igazi politikai kommisszár… nyilván Istennek tetsző, amit tesz

  1. Annyira szép, amikor a Vas Népe lehozza amit a haladás stadion előtt vergődsz. Egyetlen célja van, hogy a városvezetést cseszegesd. Ilyen egy igazi hülye. nyilván az teljesen más, mert te megtehetsz mindent. Ti beszéltek független médiáról? Új idők vannak, máshol parkol az s8-as.

 7. És mi van akkor, ha a szeretett vezető nem annyira prófétai alapon, hanem kufárkodás céljából hadovál a templomban? Ilyenkor jön elő az ún. kognitív disszonancia, melyre remek példát szolgáltat néhány utóbbi hozzászólás.
  (a kognitív disszonanciáról itt olvashattok: http://hu.wikipedia.org/wiki/Kognit%C3%ADv_disszonancia)
  A vicc egyébként az, hogy itt (leszámítva néhány zsebhokizó szociopata trollt), igazándiból nem Jézussal, vallással, kereszténységgel, hittel és Gyülekezettel van a probléma, hanem annak egy helyi emblematikus figurájával, vezetőjével (?), akivel kapcsolatban sokakban viszolygást kelt, hogy mindig az éppen hatalmon lévők környékén sompolyog. Ezért hát, szerintem, kedves ‘hites polgártársaim’ éppen az ilyen embertől s nem ettől a blogtól kell megvédeni Jézust, vallást, kereszténységet, hittet és gyülekezetet.
  Szomorú, de Czubor kapcsán eljutottunk oda, simán el tudnám képzelni, hogy megáldja a felcsúti stadiont – Orbán kedvenc farizeusaival… Pedig a Hit Gyülekezet – sokunk számára (vallástól függetlenül) – nagyon nem erről szól(t).

 8. Nem rossz dolog az, ha valaki jókat tud mondani és megérti az embereket, akármilyen politikai oldalon vannak is. Ha valaki jót akar és kíváncsiak a gondolataira, elfogadják és meghívják, valószínűleg értékes ember lehet. Szerintem jó, ha egy lelkész ilyen.
  A politika és a sértettség nem akarja az érintettek szándékát őszintén megismerni, ahogy látjuk nem kímél és csúnyán bemocskol.

 9. Ez a jó kis terelő, elkenő duma bizony volt annyira kenetteljes, hogy bármelyik történelmi keresztény egyház sajtóosztálya megirigyelhetné.

 10. Csabika korábban Molnár Miklós nagy ellenfele volt, most éppen körülötte sündörög. Csabika korábban Marton Zsoltot korruptozta -köpködte, most meg dicsérgeti, védelmezi. Nyilván már mentálisan sem a régi, de azért az még engem is meglepett hogy a nácik fejét simogatja folyamatosan. Ami nemcsoda, hiszen így ér össze ami összetartozik. Csabikát és a baloldalt ugyanis ugyanaz a gyűlölet tartja össze mint a nácikat. Vergődj csak, közröhej tárgya vagy, mindenki röhög csak rajtad, és ez a röhögés októberben hangos kacagás lesz, mert több ponton hibáztál úgy hogy nem vetted észre. Ha választanom kell a hitgyüli és a maszop között akkor inkább végig ülök egy vidámvasárnapot ==)

  1. mire föl ez a nagy indulat és fröcsögés, csak nem érzékeny ponton talált be a helyi hitesek és fideszesek összefonódásáról szóló írásom?
   egy többségében római katolikus városban nyilván magyarázkodásra szorul az a fideszes vezető, akit a helyi hitesek vezetője lapogat, és akinek hites aktivista a sajtósa

   a nevetésről pedig csak annyit, hogy meglátjuk majd, ki nevet a végén
   a pökhendi Hende és csapata (?) nagyot koppanhat még

   1. Arról a hitgyülit kérdezd meg, bár szerintem ők sem nézik jó szemmel, hogy gyalázod őket. Nem váltasz ki te semmit már senkiből, nem veszed észre? 2006-ban két árulóval tudtál várost kormányozni, azóta viszont már mindenki rájött milyen vagy. Hiteltelen, hazug, képmutató. Az emberek már fel sem kapják a fejüket hogy kibe rúgsz bele mert szinte nincs is csoport amit valamiképp meg ne gyaláztál óta. Te vagy a Piszkos Fred.

     1. a troll még mindig jobb mint a nemzet szélhámosa, ahogy téged hívnak. nem kell komolyan venni legalább át tudod ültetni az érzést amit a város nagy része érez irántad.

   2. És akkor majd egy többségében Jobbikos városban meg magyarázkodjon az a párt, aki zsidó jelöltet indít? Demagógia magas fokon

 11. Egyházi terelés – volume 2: személyeskedés.
  Személyeskedés = régi, jól bevált kommunikációs technika, melynek lényege, hogy nem a problémával, hanem a probléma felvetőjével (annak vélt vagy valós hibáival, bűneivel, stb.) foglalkozunk. Egyházi összefüggésben gyakran éppen akkor alkalmazzák, amikor a felvetett problémának okozója, gyökere egy egyházi szervezet vagy vezető.

 12. Kedves Csaba, Te is akarsz a Miniszterelnök Úrral találkozni?
  Vagy már túl is vagy rajta?
  Ha nem. a Hende Csaba Miniszter Úr valószínűleg tud segíteni Neked is.
  A Czubor lelkész Úrral biztos tudsz időpontot egyeztetni és Téged is szívesen meglátogat. 🙂

 13. Sziasztok.
  A bukott moráljukat védő hitesek dedós módon, minden egyenes beszédet meghazudtolva próbálnak valami álbékességet belevarázsolni az olvasóba,
  ami persze nem sikerül.. a viszolygás megmarad.

  Az a probléma szerintem, hogy mindent meg akarnak magyarázni, igézni, kimagyarázni, hogy a csoport virtuális szentsége megmaradjon.
  Hát hasonló, hasonlót vonz, így borultak össze a Fidesszel.

  Miért nem lehet bevállalni azt amit tettek? Igen, korábban ez volt a helyes, most meg az ellenkezője… ilyen a hites “igazság”… ami ezek szerint széljárásnak megfelelően változik.

  Nem kell félni ezt felismerni.Ez van és kész.

 14. Kedves vki!

  Ne haragudj, de ezek a nagybetűs méltóságos “ÚR”-azások elvtelen, vak tekintélyimádás jelei. Ne legyél már lábtörlő!!

  Annak idején a HGY a szabadságjogokat támogatta, és az ellenzéket, ma az elnyomást érdekből. Igazi babiloni egyház lett belőle, mint a náci németország gyülekezeteiből, akik egyként támogatták a Führer “Úrat”.

  Ha van igazságérzeted, akkor gondolj csak arra, hogy Ludas Matyi nem háromszor adja vissza Döbrögi ÚRNAK a verést, hanem háromszor nyal be neki előnyökért, miközben az önbecsülése végleg megszűnik.

  Most már nem látják az igazságot, csak az érdek számít, nem figyelmeztető , óvó dudások többé, hanem köpönyegforgató megalkuvók, gyáva árulók és pribékek cimborái.

  “Aki dudás akar lenni,
  Pokolra kell annak menni.
  Ott kell annak megtanulni,
  Hogyan kell a dudát fújni.”

 15. Üdv mindenkinek!
  Mind2 oldal mond igazat pro és kontra.
  Önök szerint mi a megoldás a Czubor-Cseszkó “jelenségre”?
  Mert ez nem áldás a városnak az biztos.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.