Van-e környezetvédelmi engedélye a Falco-nak?

Most hogy a Falco már attól sem retten vissza, hogy a tiltakozók vezetőit büntetőbíróság elé rángassa, fel kell tenni a kérdést: rendelkezik-e általános környezetvédelmi engedéllyel a Falco?

Falco füst
Falco füst, avagy ilyen a vízgőz…

A FAGOSZ 46. konferenciáján (idén március 26-27-én) Novák Tibor vezérigazgató (Kronospan-MOFA Kft.) mutatta be a Falco 2014. évre tervezett fejlesztéseit. Ennek keretében erről is beszélt a konferencia saját sajtóanyaga szerint:

Környezetvédelmi ügyekre vonatkozó kérdésnek elébe vágott, mert Szombathelyen ez szerinte elég érdekes téma tud lenni. Van egy új törvény az IPPC, ami általános környezetvédelmi engedélyt jelent. Ezt az engedélyt minden 600 m3/nap kapacitást meghaladó cégnek meg kell szereznie a falemeziparban. Két ilyen falamezipari gyár van ma Magyarországon a MOFA és a FALCO. Mohácson a kérelmet, a tanulmányokat beadták. Minden feltételt teljesítenek és reményeik szerint 2-3 hónap múlva megkapják ezt az engedélyt. (Víz, szennyvíz, zaj, ..stb.) A FALCO-nál most állítják össze az anyagot, vannak némi problémáik, melyeket meg fognak oldani, mert ha ez nem sikerülne és 2015. július 6-án sem állna rendelkezésre ez az engedély, le kellene állni.”

Itt a link.

Eleget tesz-e az előírásoknak a Falco?

Megszerezte-e már az általános környezetvédelmi engedélyt?

Tényleg építeni akarnak egy fatüzelésű égetőművet, amelynek kapacitása többszöröse lenne a Kámon-Herénybe tervezett és a lakosság által megakadályozott erőműnek?

Vajon meddig néznek bennünket hülyének?

“Van-e környezetvédelmi engedélye a Falco-nak?” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. És azt tudja valaki, hogy a kiáramló vízgőz ártalmas e az egészségre? vagy csak gázálarcban szabad vizet forralni? ezt jó lenne ha tudnánk mert akkor a konyhában én is azzal dolgozok majd 🙂
  Akit zavar a Falco az fizesse ki a gyár által befizetett adókat, és foglalkoztassa az ott dolgozó embereket, és máris lehet háborogni. vagy adja el az ingatlanát és költözzön ki valamelyik faluba.

  1. László ilyen ostobaságot ne írjon! Vízgőz? Miről beszél? Ezek szerint Ön még nem tartózkodott a Falco közelében, 5 perc után már porolhatja a haját a fűrészportól, a szúrós szagú kiengedett gáztól pedig 10 percen belül megfájdul a feje! Komolyan írja, hogy Szombathely környezetét tegye csak tönkre a Falco? Sajnálom a Falcoba dolgozó embereket, de mégjobban Szombathely polgárait! Egy gyár tönkreteszi Szombathely egész lakosságának a levegőjét! Gratulálok! Ilyenkor hol van a polgármesterünk??? Miért működhet még így a Falco? Kedves Tamás Ön amikor vizet forral fűrészpor és elvislhetetlen szagú gáz száll a gőzzel együtt? Hát nem főznék az Ön konyhájában sem! Költözzön ki maga a Falcoval együtt oda ahova akar!!!!!!!!!!!!!! Nem érdekel a befizetett adója! A vak is látja mi folyik itt!!!! Szombathely polgárai, mikor tisztítjuk meg a várost a Falcotól?

   Ha még ez sem elég Tamás egy régebbi cikk hozzászólásából idéznék “az üzem működése miatti zaj- és levegőszennyezés következményeként felmerülő egészségügyi kiadások magasabbak,mint a Falco által befizetett iparűzési adó és akkor az életminőségről még nem beszéltünk”

 2. Ejnye Horváth úr!
  Ön talán nem Szombathelyen él és úgy látszik, hogy nem is a keleti városrészen.
  Azért az ott lakó többség reménykedik abban, hogy 2015. július 6. án. talán végleg leáll ez a környezetszennyező gyár. Az ott dolgozó munkások az ipari park számtalan üzemében találnak munkát.
  Önnek tisztelt Horvát úr pedig azt javaslom költözzön a Falco üzembe, ha már annyira oda van érte. A keleti városrész lakói nem költöznek ki falura nekik itt van az otthonuk.

 3. Vélelmezem a Horváth László néven hozzászóló semmit sem tud a szomoru állapotokról és az emberi együttérzés is hiányzik belőle.
  Mivel ennek ellenére megalapozatlanul ilyet ir le-szerintem-sima provokátor!

 4. Az egészségnél semmi sem fontosabb!!Sem munkahelyek megszűnése,sem adóbefizetések a cég részéről.Már rég meg kellett volna szüntetni ezt a mocskot a városban.A munkahely teremtésen meg gondolkozzanak, akinek ez a dolga.A gyár befizetett adóját meg váltsák ki más forrásból. A városvezetésnek sokkal kreatívabbnak kellene lenni ez ügyben és főleg rugalmasabbnak.A karneválon se feledkezzenek meg a jó levegő biztosításáról az ideérkezőknek és ne éjjel engedjék csak ki az állítólagos vízgőzt,ami tömény fűrészpor.Biztosan lenne véleményük róla.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.