Van-e környezetvédelmi engedélye a Falco-nak?

Most hogy a Falco már attól sem retten vissza, hogy a tiltakozók vezetőit büntetőbíróság elé rángassa, fel kell tenni a kérdést: rendelkezik-e általános környezetvédelmi engedéllyel a Falco?

Falco füst
Falco füst, avagy ilyen a vízgőz…

A FAGOSZ 46. konferenciáján (idén március 26-27-én) Novák Tibor vezérigazgató (Kronospan-MOFA Kft.) mutatta be a Falco 2014. évre tervezett fejlesztéseit. Ennek keretében erről is beszélt a konferencia saját sajtóanyaga szerint:

Környezetvédelmi ügyekre vonatkozó kérdésnek elébe vágott, mert Szombathelyen ez szerinte elég érdekes téma tud lenni. Van egy új törvény az IPPC, ami általános környezetvédelmi engedélyt jelent. Ezt az engedélyt minden 600 m3/nap kapacitást meghaladó cégnek meg kell szereznie a falemeziparban. Két ilyen falamezipari gyár van ma Magyarországon a MOFA és a FALCO. Mohácson a kérelmet, a tanulmányokat beadták. Minden feltételt teljesítenek és reményeik szerint 2-3 hónap múlva megkapják ezt az engedélyt. (Víz, szennyvíz, zaj, ..stb.) A FALCO-nál most állítják össze az anyagot, vannak némi problémáik, melyeket meg fognak oldani, mert ha ez nem sikerülne és 2015. július 6-án sem állna rendelkezésre ez az engedély, le kellene állni.”

Itt a link.

Eleget tesz-e az előírásoknak a Falco?

Megszerezte-e már az általános környezetvédelmi engedélyt?

Tényleg építeni akarnak egy fatüzelésű égetőművet, amelynek kapacitása többszöröse lenne a Kámon-Herénybe tervezett és a lakosság által megakadályozott erőműnek?

Vajon meddig néznek bennünket hülyének?