Mindenkit hülyének néznek…

Tegnap megkerestek páran, hogy gyermekeik az iskolában az alábbi szülőknek szóló felhívást kapták egy balatoberényi táborozási lehetőségről.

Igen… 9-én osztották ki, a jelentkezési határidő pedig 11-e. Azaz a mai nap. De nem csak emiatt háborogtak a szülők. Úgy emlékeztek, hogy a berényi táborok „kicsivel” kevesebbe szoktak kerülni. Nem tévedtek.

http://www.gyerekudulo.hu/ar.html

2011-ben egy hat éjszakás turnus teljes ellátással a Vas megyei gyermekek számára 3300 forintba került. Most pedig 2012-ben az államosítást követően az extra szociális kedvezményes erzsébetes hat éjszakás turnus 18.000 forintba, ráadásul még a pályázatot is el kel nyerni hozzá.

Gratulálok kedves Majtényi úr, kedves megyei fidesz, kedves Humán Jövő! Remélem, büszkék saját magukra! Nagyon örülök, hogy mindenhol azt kommunikálják, hogy rendben minden, nem kell aggódni, szuper táborok lesznek. Persze… Mi lenne, ha nem lenne minden rendben?

Tudtommal 2011-ben a Vas megyei, szombathelyi gyermekek a balatonberényi tábor teljes nyári kapacitásának az 56%-át használták ki. Kíváncsian várom, mi lesz az arány most nyáron. Egyre azért felhívom a figyelmét már most a fideszes döntéshozóknak: ne merjék ősszel ilyen előzmények után azt kommunikálni, hogy alig volt jelentkező Balatonberénybe, és lehet, hogy nincs is már társadalmi igény a gyermeküdülőre, ezért aztán át kell gondolni a jövőbeni sorsát…!

Azon pedig már meg sem lepődtem, hogy az erzsebetprogram.hu honlap központi foglalási oldalára kóddal belépve már ki sem dobja a berényi üdülőt, mint választható lehetőséget…