Balatonberény: egy rossz és egy kicsi jó hír

Úgy néz ki itthoni viszonyok között is kiválóan alkalmazható a két híres amerikai oknyomozó hős, Tony Stark és Steve Rogers módszere. Az életükről szóló minap bemutatott filmben láthattuk, hogy míg egyikük számítógépes rendszerbe való behatolással keres információkat, addig másikuk hagyományos módon személyesen megy bizonyítékot gyűjteni. 😉

Ez a két eljárási mód együttesen alkalmazva rendkívül hatékony tud lenni. Erről csütörtökön (05. 03-án) magam is meggyőződtem.

Majtényi László, a Vas Megyei Közgyűlés fideszes alelnöke azt ígérte, hogy nyáron működni fog a balatonberényi gyermektábor. Sőt, felhívta arra a honlapra is a figyelmet, ahol majd szállást lehet foglalni az üdülőbe.

Bár az erzsebetprogram.hu felületen egy hónapja még nyoma sem volt a gyermeküdülőnek, pár nappal Majtényi nyilatkozatát követően felkerült végre.

http://www.erzsebetprogram.hu/udulok.php?azon=21&kat=1

A bizalom alapja az ellenőrzés elvét követve egy barátom segítségével megpróbáltunk egy intézmény és egy magánszemély nevében (rendelkezünk a meghatalmazásukkal) szállást foglalni. Úgy voltunk vele, hogyha a rendszer engedni fogja a foglalást, akkor nem kell aggódnunk. Ha pedig valami gubanc lesz, akkor megírom. Nagyjából – gondolom – már sejthető, mit tapasztaltunk …

Hát, igen … természetesen nem lehet szállást foglalni a gyermeküdülőbe! Balatonberényt kiválasztva az állami szállásfoglaló programban még csak feltüntetésre sem kerül az államosított volt Vas megyei üdülő.

 

Egyértelműen látszik, hogy csak egy balatonberényi üdülő jelenik meg a rendszerben, de az nem a mi „volt” gyermeküdülőnk.

Tisztában vagyok vele, hogy vannak kiírt pályázatok (az egyiket Parais István vezeti), amelyekre akár pályázhatnak is szombathelyi intézmények, és nekem nem kell arról tudom jelenleg, hogy éltek-e ezzel a lehetőséggel, de az biztos, hogy a kiírás szövegében helyszínként csak annyi van feltüntetve, hogy Balatonberény. Hogy melyik üdülő, az nem.

http://www.erzsebetprogram.hu/Erzs%C3%A9bet-t%C3%A1bor%20-%20N%C3%A9pm%C5%B1v%C3%A9szeti%20t%C3%A1bor.pdf

Ami kis jó hír ebben a káoszban, hogy személyesen jártam Berényben csütörtök délután, és örömmel állapítottam meg, hogy a CIVIL nevű biztonsági cég vezetői már gyermeküdülők őrzésében is látnak fantáziát.

Továbbá – és ez már tényleg jó hír – van végre gondnoka az üdülőnek, aki ráadásul szombathelyi. Nem akarok neki rosszat, tehát nem írom azt, hogy ismerem, csupán annyit, hogy hallottam egy barátom ismerősétől, hogy jó fej. 🙂

Állítólag elkezdődött a létesítmény állapotfelmérése, és gőzerővel neki fognak állni a karbantartási munkálatoknak. Június közepén nyit az üdülő. Elvileg.

Majd meglátjuk.

Addig is: