Hende és Puskás átvernek bennünket

Dübörög a kormányzati sikerpropaganda. Átvállalja az állam Szombathely 13 milliárd forintnyi adósságállományát. Éljen.

Kár, hogy átverés az egész.

Azt hiszi Orbán helyi két vazallusa, hogy ebben a városban senki nem tud gondolkodni és számolni. Most arra ki sem térek, hogy azzal, hogy az állam az egyik zsebéből átteszi a másikba a települések adósságállományát, attól még jobb anyagi helyzetben nem kerülünk. Lásd még az államadósság elszabadulását: http://www.akk.hu/ (jobb felső sarok – az államadósság egy hónap alatt 467,7 milliárd forinttal nőtt, és talán még soha nem volt ekkora…)

Azonban az sokkal gyalázatosabb, hogy a két említett úriember azt a kicsi apróságot, hogy az Orbán-kormány elveszi városunk saját bevételeinek jelentős részét, elfelejtette megemlíteni.

A SZJA helyben maradó része, az illetékbevétel egésze és a súlyadó 60%-a együtt 1 milliárd 740 millió forintot tesz ki. Ez tavaly még volt, idén már nincs. Elvették városunktól.

Úgy könnyű a gavallért játszani, hogy közben Orbán és csapata a város zsebében turkál, és ha már talált ott 1,74 milliárd forintot, akkor el is veszi.

Így van ez a többi Vas megyei település esetében is, ezért is szánalmas, hogy majdnem sírásig meghatódva nyilatkoznak a települések vezetői, hogy most aztán milyen jó dolog történt velük. Hát, igen, az ország keleti felében tényleg a működésképtelenség határára kerültek a kisebb-nagyobb városok, ráadásul az ő zsebükben nyugodtan kotorászhattak az ország vezetői, nem találhattak semmit.

És akkor a tündérmese mögötti valóság: 7 és fél év alatt annyi pénzt vesz el az állam városunktól, mint amennyi adósságállományt most átvállalt. Ennyi idő alatt a saját forrásainkból simán visszafizettük volna a hitelt. Egyébként így fog tenni az állam is: a tőlünk elvett pénzből fogja törleszteni az átvállalt hitelt.

Gratulálok. Az Orbán-kormány kommunikációból tényleg jobban teljesít. Már csak dolgozni kellene végre.