valaki már megint hazudik…

mondhatnám, hogy a rohadt életbe, mondhatnám, hogy a faszom már megint, de az eszem megáll…

csütörtökön a közgyűlésen megkérdezem a városvezetést, hogy tudják-e, hogy ez egyik nagy szombathelyi  cégben (ott nem mondtam cégnevet, de most megteszem: az Epcos) szombathelyieknek mondanak fel

mondtak mindent: ez nem is így van, csak létszámstop van, hogy “csak” azoknak szűnik meg a munkája, akiknek határozott idejű szerződése van…

a lófaszt!

határozatlan idejű szerződéssel évek óta dolgozó szombathelyieknek mondanak fel rendes felmondással! szép karácsonyuk lesz, az már biztos…

gratulálok mindenkinek, aki sunnyogott  a témában!

frissítve 9:33

beszéltem a munkaügyi központtal, nem jelentett be nekik az Epcos csoportos létszámleépítést

ezt kötelező lenne megtenniük, ha 30 fő fölött rúgnak ki embereket egy megyében 30 napon belül

eddig kb 12 emberről tudok

elhiszem, hogy ha a munkaügyi központ sem tudta, akkor a városvezetés sem tudta, de könyörgöm, azonnal egyeztetni kellene a céggel!

“valaki már megint hazudik…” bejegyzéshez 24 hozzászólás

 1. Külön adalék (bár nem feltétlenül függ össze), hogy az Epcos a thaiföldi árvizek miatt (ti. .gyártókapacitása részben víz alá került, beszállítói úgyszintén) már így is jelentős presztizs veszteségeket könyvelhet el az iparban. Tessék ezt kihasználni!

  1. A hitelességem kérdését döntsék el a választóim. Javaslom tanulmányozni a tavaly őszi szombathelyi önkormányzati egyéni képviselői választás eredményét.

   Milyen stílusban kellene írnom, miután felhívott egy életerős szombathelyi családapa a sírással küszködve, hogy a mai naptól nincs állása?! Hogy segítsek neki munkát találni, mert a családját el kell tartania…

   ha már provokálsz: balfasz vagy Bélám!

 2. Van némi igaza a Bélának! A társaságban esetleg megengedett stílus és a leírt szavak súlya közt lényeges különbség van. Kérlek,maradj meg-nyilatkozásaidban is az a Czeglédy Csaba, akit bizony tisztelni lehetett naprakész felkészültségéért, tájékozottságáért, megfelelő stílusáért és emberi tartásáért.(Bélának! – a hitelességet nem vitatnám, tette a dolgát, jobban mint a mostaniak! Írom mindezt annak ellenére, hogy kemény összetűzéseink voltak – természetesen az adott szakmai kérdésekben.) Minden szférában létbizonytalanság van. Jól felkészült, értékes emberek kerülnek ki egyik-napról a másikra politikai hovatartozásuk miatt, vagy csak azért, mert rajta van a listán(ennek fültanúja voltam) vagy mert más kinézte magának azt a helyet….és sorolhatnám. Hogyan merjenek kiállni egymásért kollégák, amikor félő, hogy a véleményt nyilvánító elbocsátása lesz a válasz?! Új dizájn kellene a közgyűlési terembe – TÜKRÖK ! bár néha azok is jobban tennék, ha hazudnának, mielőtt megmutatnák az igazat.

  1. Köszönöm a jó tanácsot! Megpróbálom megfogadni!
   A posztom egy őszinte kifakadás volt, írtam, ahogy jöttek a szavak. Nem bánom, de majd csak mértékkel fogok csúnya szavakat használni. Nem szeretem díszcsomagolásba tenni, és masnival átkötni a mondanivalómat, de igaz, hogy más fülét bánthatja egy-egy otromba kifejezés.

   Aki ismer, az egyébként “helyén” tudja kezelni, ha néha-néha így beszélek.

 3. Én is tudom helyén kezelni, de Te közszereplő vagy,ezért inkább építsd és ne rontsd az imagedet. A díszcsomagolást én sem szeretem (ezt Te is tapasztalhattad) és a masni sem kell, de a harcias kiállás és a nemtetszés kinyilvánítása nem feltétlen igényli a kifogásoltakat annak ellenére, hogy az ember egyre gyakrabban emlegeti a szenteket és kinyílik a bicska is a zsebben.Egyébként tudod miért kérik a munkavállalók tartozásállományát?
  Megítélésem szerint ez szeméyiségi jogokat sért.

 4. Engem nem a lóf@sz zavar. Inkább az, amiről a post szól. (meg egy kicsit az elütések. Tudom, hogy idegből írtad, de azért olvasd át, mielőtt a közzétesz-re kattintasz! Növeli a hitelességet. Segítsek? “közgyűlésem” “mos” “lészámleépítés”)

 5. Igazad van!!! A szöveg lényegével teljes mértékben egyetértek.
  Azonban azzal nem, hogy le Dajcstomizzanak.
  Te sokkal több vagy nála, ezért ne add meg senkinek a lehetőséget, hogy hozzá hasonlítsanak.

 6. Ja, hogy ebben az országban a stílussal van gond kedves Bélám!?
  Én naív meg azt hittem, hogy a hitelességgel, meg a hozzáértéssel!
  De megértelek, hisz csak egy birka (az álatra gondoltam) vagy ebből a nevetséges országból és úgy bégetsz, ahogy fentről mondják!
  De Te csak foglalkozz a stílussal, hisz abból lesz munkád, kenyered!

 7. igaz A HIR akik ott dolgoznak elmonják hogy naponta rugnak ki embereket. a vezető kijelentette lehet st..ni de semi nem változik a nyagy okos v.. vezetői egy két honapja voltak ott az űzembe hogy műnkahelyek lesznek hazug handa banda a város lakoi nem felejtenek.b.. banda

 8. A stílust lehet kritizálni,de a lényeg ettől nem változik.
  Engem ami sokkal jobban zavar, a faszozásnál az a mai kilátástalan helyzet, a kormány pöcsölése, szétszórtsága,hozzá nem értése. A “polgárok” elszegényedése, hülyének nézése. Orbánc és társai folyamatos hazudozása. Nincs megszorítás!
  Csak adócsökkentés!
  Hát a faszom!(bocs)
  Jó éjszakát!

 9. Nos.
  Bocs mindenkitől, nem akartam politizálni.
  A Dajcstomi ezért volt, mert ő volt aki ezt a blogolási stílust elindította a neten.
  Nekem fura, hogy egy jogi doktor – aki volt alpolgármester is – faszozik, lófaszozik és ismeretlenül lebalfaszoz bárkit is.
  Ennyi a lényeg.
  Bocs Csabi tényleg, nem ellened szólt.

 10. Tisztelt Nagyokosok!! Még mindig nem értettétek meg a mondanivalója lényegét,családos emberek állásai szűnnek meg!!!Ez a lényeg nem a stílus és a mód.Meg legalább van olyan politikus is akit felháborítanak az efféle dolgok.Nem csak üldögél a valagán,hanem valamilyen formában tesz is valamit.Meg akármilyen Dr. vagy celeb vagy mit tudom én személyiség,ők is emberek.Miért ne káromkodhatna,bulizhatna,hugyozhatna közterületen mint mások??Azért mert a Sznoboknál ez nem divat?Ki nem szarja le.Náluk csak az egyszerű emberek ellehetetlenítése a divat.Azt a büntetett előéletes hülyeséget meg hagyjuk,mert másoknak a fiatal kori baklövései is sokkal súlyosabb volt ennél!!Nem baj Csaba csak így tovább!!

 11. azért nem egészen. jogerősen TB-t csalt Csabi, előtte magánokiratot hamisított, ilyen embert utána nem engedünk pénz és pozíció közelébe. kecskére káposztát.

 12. a pontosság kedvéért: soha nem hamisítottam okiratot
  ügyészi megrovást kaptam 1997-ben okirathamisításra való felbújtás miatt

 13. egy érdekes cikk a Vas Népe 57, évf. 21,sz. 3.oldala “Nemcsak gyárt, de fejleszt is” 2011 aug-ra átadták a Csaba u-i új csarnokot. Vállalat vezetése 400 fő munkaerő felvételt ígért be. Erre (média szerint) év végére 250 fő leépítés volt. Akkor kb. 2400 főt foglalkoztatott a cég. Most a cikk szerint 1900 fő nek adnak munkát. Ez a létszám a Szent László és a Csaba u-i telephely össz. létszáma. 35 fő alkalmazásra, megint csak támogatást kaptak. Az újabb fejlesztés is meg történt időközben. Egy “benzinkút” nagyságú porta épületet építettek a Csaba útra. CSAK A PONTOSSÁG KEDVÉÉRT!

 14. RABBIT-TAL MEG EGYETÉRTEK. HA ELŐJÖN EGY KÉNYES TÉMA, EGYESEK MELLÉ BESZÉLNEK, SŐT TÁMADÁSBA MENNEK ÁT. EZ ÁLTAL A LÉNYEGTŐL MÁRIS ELKANYARODNAK. VISZONT NEM MINDENKINÉL VÁLIK BE! “MARADJ A TÉMÁNÁL”

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.