1957 és 2012

A magyar ember nem változik. Ugyanúgy befolyásolható most, mint mondjuk 55 éve. Vagy 70 éve, vagy 90. Mindegy.
Már csak ezért is megérdemeljük a sorsunkat…

1956 október 23-án a magyar nép spontán módon fellázadt az elnyomás ellen. Majd magyar gyilkolt magyart, majd a magyarok egyik része orosz tankokkal tiportatta el a másik részét…

Tessék:

http://www.fszek.hu/56/Tematikus_HTM_ek/Egyeb_HTM_ek/Elesettek.htm

Gondolom, Kádár János bűnös szerepét nem kell részleteznem.

Majd fél év múlva hála a hiteles kormánypárti sajtónak és az állampárt kiváló szervezőinek:

http://www.youtube.com/watch?v=Hh30TEKatkk

A kutatók több százezerre teszik a résztvevők számát.
Kádár félmillió emberről beszélt. A pártsajtó 1 millió főre tette a Hősök terén felvonulók számát.

A Belügyminisztérium szerint emberemlékezet óta nem vett részt ennyi ember Budapesten egy felvonuláson. Közel 400.000 ember ünnepelt együtt békésen, atrocitás nélkül Kádár Jánossal…
(ez a rész irónia a részemről, mielőtt még valaki a forrást kérné)

Ha ez a fotó most készülne, akkor Kádár mellett az emelvényen ott lenne Széles, Bencsik, Bayer és a többiek. És elégedetten mosolyognának.
http://index.hu/cikkepek/0704/belfold/kadar1.jpg

Éljen a Fidesz fantázianevű dolgozók és munkások pártja!

Azon pedig már az arcizmunk sem rezdül meg, hogy nyilvánvalóan a sok-sok ellopott pénzből most éppen buszokat és szervezőket finanszíroztak .. valakik … hogy aztán még több pénzt ellophassanak.

Még egy ideig.

Magyarország … én így szeretlek!

(1957 májusi eseményeket nagyon jól feldolgozó index-cikk: http://index.hu/belfold/maj156070430/)

“1957 és 2012” bejegyzéshez 34 hozzászólás

 1. Szia Csaba!

  Sajnos én nagyon kiábrándultam ebből az országból. Van egy nagyon jó száma a Beatrice-nek. Piros-fehér-zöld! Ezt ajánlanám meghallgatni a parlamentben. Csak egy sor: ” Rendszerváltás nem volt, az is mi ránk vár. Meg a húszmilliárdos kártya adósság. Mikor lesz már végre miénk Magyarország?”

  1. Egy országot a benne élő emberek teszik azzá, ami.
   Mint ahogy a vezetőket is a nép maga közül választja.

   Nagyfokú ostobaság azt gondolni, hogy egy néppel meg lehet olyat tenni, amit a nép nem akar, vagy legalábbis a többsége nem akar.

   Ezért hajtották végre a magyarok a lehető legnagyobb hatékonysággal ’43-44-ben a zsidók összegyűjtését, és ezért mentek ki több százezren fél évvel az ’56-os események után meghallgatni, milyen fényes győzelmet aratott a magyar nép az “ellenforradalmárok” felett – mert ilyen a magyar ember. Nem Horty, nem Kádár tette a népet ilyenné. A magyar nép önmagától ilyen.

 2. Csabika kedvenc honlapjáról az Index-ről csak annyit, hogy jócskán kivette a részét a schulz fajták hergeléséből.

  MSZP=hazaárulás

  A jogelődötök az MSZMP is ezt csinálta. Beszélgess róla a párttársaiddal, akik még integettek Kádár elvtárssal együtt.

  ELVTÁRSAK VÉGE!

 3. Gyönyörű példa arra, hogy miképpen vélekedik egy szocialista a magyarságról, nemzetünkről. Lenézés és gőg.

  Csaba, te nem adhatsz mást, csak mi önmagad vagy.

  1. Nem egy szocialista vélekedik így, kedves korlátolt felfogó képességű “jk”, hanem én, Czeglédy Csaba.

   Magyarország a magyaroké. A tiéd, az enyém, tehát miénk. Csak mi tudjuk jobbá tenni, és csak mi tesszük rosszá. Nem azok, meg nem ezek, nem a zsidók, nem a nácik, nem a korrupt politikusok, a hálapénzért műtő orvosok, az erdőszélre szemetet hordók, hanem mi. Mi magyarok.

   Ebben aztán semmi gőg meg lenézés nincsen.
   Ez a véleményem. Elegem van a kettős mércéből, elegem van a mindig a másik a hibás okfejtésben. Ne a másik tegyen, ne a másik ne tegyen, hanem mi tegyünk.
   Ennyi.

   Ui.: és olyan sincs, hogy “jk” jobban szereti a magyar nemzetet, mint Czeglédy Csaba, vagy fordítva
   de persze játszhatunk ilyet: például biztos vagyok benne, hogy többet tettem hagyományaink ápolásáért, a nemzet előrelépéséért, mint “jk”
   egy “jk”-nál biztosan többet!
   🙂

 4. Maga közszereplő. Önként lett párttag. Nem volt kifogása soha az ellen, amit az MSZP, a magyarságnak ez az átokverése az elmúlt évtizedekben itt művelt. (Sőt, valószínűleg a jogelődje ellen sincs sem erkölcsi, sem más kifogása, hiszen akkor be sem lép a posztkommunista pártba.) Teljesen hiteltelen és nevetséges ez a lakótelepi fiú mítosz gyártás, a hazafiság meg éppen most tör elő? Ja, hogy rá tetszett, tetszettek ébredni, micsoda fordulat történt a lelkekben? Lassan a Kossuth címerükre felteszik a koronát is, nem?

  Bohócok…

  1. Én tiszteletben tartom az Ön álláspontját, és miattam azt gondolom, ír, beszél, amit jónak tart.

   De azt fogadja el, hogy engem sokan ismernek, sokan kíváncsiak a véleményemre, gondolataimra, sokkal többen, mint amennyi emberrel a hétköznapokban kapcsolatot tudok tartani.
   És mivel két lábbal a földön járok, ezért tudom, hogy bár sokan ismernek, sokan kedvelnek, de legalábbis elismerik, amit eddig tettem, DE! sokan vannak, akik nem. Van aki azért, mert prekoncepciója van, és van aki azért, mert közvetlen vagy közvetett “élményei” alapján rossz véleménnyel van rólam. Én őket, így Önt sem akarom semmiről meggyőzni. A blogot sem Önnek írom, de persze örülök, ha elolvassa.

   Egyet nem fogadok el: ismeretlenül ne mondja ki szinte tényként, hogy belőlem a hazafiság csak most tört elő. Fogalma nincs rólam, a gondolataimról, a tetteimről, tehát ne vonjon olyat kétségbe, amiről nem tud. Csak azért mert felvállaltan egy baloldali párt tagja vagyok, nem jelenti azt, hogy nem fontos nekem a hazánk. Könnyű és népszerű persze ezt feltételezni másokból kiindulva, de “elég egyszerű gondolkodásra vall”…

   De még az sem érdekel, ha Ön továbbra is ezt gondolja, mert én semmiről nem akarom meggyőzni. Miattam a világról, hazánkról, rólam ezután is azt gondol, ami Önnek jól esik. Egészségére.

 5. Kedves hozzászólok!
  “A ti tettétek azzá rohadékok” kijelentés pontosan muntaja azt a feszültséget ami ebben az országban van. A gyülölettel szemben pedig nincs érvelés! Gróf Széchényi Istvánnak igaza volt már akkor, hogy a magyarnak a magyar a legnagyobb lellensége. Nem kell ide külső erő! A világ demokratikus országaiban agodalommal figyelik a magyar belső forrongást. Az operaházi Orbán elleni és a tegnapi Orbán melletti tüntetés tökéletesen megerősítette a félelmüket. Egy végletekig kettészakított ország képét láthatják. Megjósolhatatlan és beláthatalan az ami ezután fog következni. Valaminek történnie kell az biztos, mert ez így hosszú távon nem mehet tovább. Csak vér ne legyen! A felnött gyermekeim figyelmét már több esetben felhívtam arra, ha tehetik meneküljenek el ebből az országból. Nekem meg ebben a korban már tök mindegy. Lesz ami lesz! A szlovák nacionalisták készítettek egy Európa térképet amin magyarország már nem szerepel, nem látható, nincs, megszünt, eltünt. Vajon lesz-e olyan személy aki még a szakadék elött elforditsa azt a bizonyos kormányt?

 6. Tudja mit mit,alapvetően igaza van magának is sőt,lehet hogy még Czeglédy úrnak is.
  Nem ez a gond.A gond az, hogy ilyen pártnak mint az mszp ilyen történelmi előzményekkel(mint az mszmp)lehet létjogosultsága a magyar/helyi közéletben,a magyar parlamentben.Európában nálunk barbárabb(??) helyeken a rendszerváltás velejárója volt a diktatúrát képviselők falhoz állítása.(akár képletesen akár nem)Nálunk rendszerváltás után 22évvel még a Parlamentben vannak.Meg közéleti szereplők.

  Igen megkapom hogy ez prekoncepció.Az persze.Az pedig hogy maga párhuzamot von saját pártja jogelődje(ahonnan még ma is sok haver van ugye-ugye) és a mostani Fidesz között az -amellett hogy akár el is fogadható vélemény- ordító képmutatás.Az hogy maga Márait idéz a blogján, két bejegyzéssel lejjebb meg a Jobbikot bírálja hogy a Wass Albert szoborhoz milyen kevesen mentek el,egyszerűen képmutatás.

  Az mszp egy cégér.Egy ideológia,egy letűnt kor képviselője(jópofa hogy féltik a demokráciát:))És maga ezt az ideológiai cégért viseli.Önszántából,büszkén.Szíve joga,esküszöm le is sz@rnám,ha nem nem lenne minden második blogbejegyzésében valami teljes képzavar, valami vérlázító paradoxinaitás,amire jön a fellengzős válasz “nem ismerem,ne legyenek prekoncepcióim”-hát kösz.Kérdezze meg a kolegákat ott “fönn” hogy az ilyen gondolatokról mi a véleményük.(“Majd magyar gyilkolt magyart, majd a magyarok egyik része orosz tankokkal tiportatta el a másik részét…”)
  Képmutatás.Ellen kell és ellen is szükséges menni a fidesz centrális politikájának,de amit maguk csinálnak az elmúlt másfél évben(mondom,eleve gond az előzmények ismeretében hogy eleve csinálhatnak is valamit) az képmutatás.

  Nem a baloldali értékrendjével van gondom,hanem az ötven év kommunizmussal,és annak az elmúlt 20évben történő tételes letagadásával.Közben meg még két blogbejegyzés és kiderül hogy maguk jólnevelt,társadalmi munkák sora által pallérozódott nem lopó, nem hazudó,nemzeti érzelmű párt akik soha semmit rosszat nem tettek,és őszintén féltik a magyar demokráciát… (:

  1. Kedves “akarki”!

   Az ön írásából is látszik, hogy micsoda fokú gyűlölet alakult ki az elmúlt időszakban és ugye tudjuk kinek köszönhető ez? Ennek az álkeresztény narancsos bagázsnak, Orbán, első kormányzása óta folytatja a bal oldal démonizálását, a gyűlöletkeltést és talán ez a legelkeserítőbb dolog…

  2. Sok dologban igaza van. Sőt, azt is megértem, hogy egyszerűbb általánosítani.
   De valamikor végre azoknak is hallatniuk kell a hangjukat, akik “másként” gondolkodnak, és tesznek.
   Egy debreceni barátom, szoci létére például huszár hagyományőrzésben vesz részt. Amikor először járt Erdélyben huszártalálkozón, azt hitték, hogy viccel, amikor mondta, hogy mszp-s. Meg is mondták neki, hogy soha nem gondolták volna, hogy egy balosnak is fontosak ezek az értékek. Pedig igen. Csak a hétköznapokon nem őket látják a tévében.
   Minden változik.

 7. Nem. Sajnos semmi sem sem változik – Önökkel kapcsolatban. Csupán újra és újra megpróbálnak újabb köntösbe bújni. ’90 után a Kádár romantikával tértek vissza, aztán meg a Köztársaságot féltették, most meg Kossuth-címeres kitűzőkkel futkosnak. Na, ebből lett elegünk és ez azt hiszem meg is látszódik a szinte folyamatos zuhanásukból. Ha most őszinték akarunk lenni, 2014-ben minden bizonnyal lemondhatnak a legnagyobb ellenzéki párt szerepéről, és nem azért mert kormányzó párt lesznek. Önöknek egyetlen út maradt. A vidéki szocik azért fognak küzdeni, hogy helyi szinten elcsípjék a helyeket. Ha sikerül talán Szombathelyen is lesznek hárman-négyen a testületben. Az elkövetkező 2 évben ennek van realitása és ezt szerintem maguk is tudják. Ez a nemzetieskedő baromság kinek kell? Akik rühellik magukat, azok röhögnek, akik a szavazóik, azok meg már akkor is felállva tapsoltak, amikor Gyurcsány vezetésével elbuktatták a kettős állampolgárságról szóló népszavazást, hogy aztán az idők szavára hallgatva a Fidesz alatt megszavazzák. Undorító banda …

 8. A semmiből is hatalom lesz, ha valaki meggyőz egy tömegnyi keserű életű embert, hogy jogában áll jogtalanságot cselekedni. Számomra egyre inkább az ölt formát, hogy képtelenek személyeskedés nélkül, emberi hangnemben véleményt nyilvánítani. Kár! Miért nem lehet elismerni – pártállástól függetlenül – ha valaki valamit már letett az asztalra, ha valamiben jobb, mint az átlag, miért nem lehet tisztelni egymást és ha van mondandónk, miért rejtve, becenevek,álnevek mögé bújva?Tulajdonképpen az emberek nem azt hiszik, amit látnak, hanem azt látják, amit hisznek – legalábbis egy ideig. Hányan röpültek indokolatlanul, mert valaki elődhöz kapcsolhatóak, hányan kerültek létbizonytalanságba mert nem váltottak színt, hányan vesztettek egzisztenciát, életteret, hajlékot… Mind az elődők bűne? Múlt nélkül nincsen jelen és nincsen jövő sem!Talán a közös pontok keresése előbbrevivő lehetne.És végül visszautalnék arra a véleményre, hogy a blog írója ne hivatkozzon az őseire! Miért is ne? A legszebb köszöntőt tőle hallottam, amikor a nagyapjára emlékezve idézte Őt, és általa az egybegyűlteket – nem felolvasva, csak úgy szabadon, szívből.Én erre emlékszem!

 9. Tisztelt Kovács Gáborné!

  Önnek mélységesen igaza van. Ebben az országban 1945 után szó szerint tömegeket tettek tönkre a korábbi múltjuk, felmenőik, a társadalomban betöltött pozíciójuk miatt. És ez ment 1956 megtorlásaként majd ’94-’98 között, majd pedig 2002 után. És még mindig nincsenek elszámoltatva. Szerintem izguljanak, hogy Orbán a helyén maradjon, különben pakolhatnak, már ha lesz idejük elhagyni az országot. És ez nem vicc.

 10. A “jk” hozzászólásainak nagyon örülök. Az Ő személyén keresztül tökéletes képet lehet kapni a mai Magyarországról. Én még emlékszem a régi bolsevista gondolkodásra, aki nincs velünk az mind ellenség. Álmomban sem gondoltam volna, hogy mondjuk 2012-ben úgyanígy fognak gondolkodni az emberek. Mintha valaki visszaforgatta volna az ídőt. A nyílt fenyegetés, azért ez nem semmi. Újból ilyen idők jönnek? Még szerencse, hogy elég öreg vagyok, engem már le is lőhetnek, pedig sohasem voltam komcsi, meg semmi, csak egy egyszerű melós. Mi folyik itt???

 11. Talán arról kellene béla elvtársnak filozofálnia, ami a hozzászólás elején van. Hogy ugyan már, miért is lesznek elszámoltatva?

  Igaz, bolsikám?

  1. Ha már “bolsikámnak” és “béla elvtársnak” tettszett nevezni, szeretném megkérdezni, hogy én miért leszek elszámoltatva? Probálok filozofálni, de a választ nem találom.
   -Talán azért, mert a háború után felépítettük az országot?
   -Talán azért, mert becsülettel végeztük a munkánkat, felneveltük a gyermekeinket?
   – Talán azért, mert a bűnünk, hogy a szocializmusban elfogadtuk némán, önként és dalolva a “fenntről” írányított játékszabályokat?
   – Talán azért, mert a mostani “állapotokhoz” képest sokkal nyugodtabban, kiszámíthatóbban, és főleg fenyegetés nélkül tudtunk élni?
   – Talán azért, mert gyermekeinket valóban ingyen tudtuk tanítatni, ha sok szülő csak az elemi iskolát tudta elvégezni, mert dolgozni kellett menni?
   – Talán azért, mert örültünk annak, ha valaki külföldön végezhette el a mi pénzünkön az egyetmet (például Orbán Viktor nevü fiatalember), amikor a mi gyerekeink még Kőszegre is csak engedéllyel mehettek?
   – Talán azért, mert valóban boldogok voltunk, nem volt képmutatás, kettős beszéd, fenyegetőzés?
   -Talán azért, mert örültünk, megbecsültük annak ami van és nem volttak olyan igényeink mint most esetleg Önnek?
   – Talán azért, mert idős fejjel már elegünk van abból, hogy visszafelé mutagatás van évtizedek óta és az ország közben egy métert sem megy elöre?
   – Folytassam?

 12. Na neeeeeeeeeeeee!

  Kibeszélt rólad? Egyébként felejtsd már el azt a bélabácsis marhaságot. Már az elején túl átlátszó volt. Béla bácsi, persze, én meg a Halpakker Dodó néni vagyok…

 13. Gondolom attól ment előre az ország, hogy Horn és Suchman idején szétprivatizáltátok, lásd mit művel napjainkban az e-on és más külföldi tetvek. Vagy, amikor az útelágazódásos miniszterelnökötök 2002 után csípőből szétszórt több 100 milliárdot, vagy miután sz SZDSZ -es belső ellenzéketek hatalomra juttatta a böszmét és a saját bevallása szerint évekig nem csinált semmi, majdnem beledöglött, a 2006-os választások előtt utólag bizonyítottan hamis adatokat vagy éppen semmilyen adatot a gazdaság helyzetére vonatkozóan nem hoztak nyilvánosságra, átbaszva az EU-t is. Aztán még a 2008-as gazdasági válságot megelőzően megszorító csomagok tömkelegét vezették be (konvergencia program), a v álság küszöbén a rohadék, embereket öngyilkosságba hajszoló Bajnai meg azt merte mondani, hogy ezt a válságot a magyar emberek a fotelból fogják végignézni, mert nem érint minket. Hát köszönjük MSZP! Generációkra előre leckét adtatok a magyaroknak. Nem lesztek többé a hatalom közelében. Ez van.

  1. Egyrészről szerencsére névtelen elmebetegek sem fognak soha a hatalom közelébe kerülni.

   Másrészről pedig ne keverd össze Orbánt Bajnaival, ugyanis Orbán mondta, hogy az intézkedéseik nem fognak fájni az embereknek, nem fog csökkeni senki fizetése, nem fognak nőni a közüzemi költségek, sem a benzinár, stabil marad a forint, stb.
   Bajnai ezzel szemben azt mondta, hogy mindenkinek fájni fog a válságkezelés.
   Talán az egyetlen őszinte miniszterelnök volt az elmúlt 10 évben.

   Harmadrészt pedig remélem büntetőeljárás fog indulni ellened gyalázkodó, hazug mondatod miatt. Durván túlmutat ugyanis a véleményalkotás szabadságán, hogy valakit azzal vádolsz, hogy embereket hajszolt öngyilkosságba.
   Hogy megkönnyítsem a hatóságok dolgát, közlöm, milyen IP-címről írtad fröcsögő kommentedet:
   Szerző: jk (IP: 77.110.132.134, 77.110.132.134)

 14. Kedves Halpakker Dodó néni!
  Menjünk sorjában. Valóban konkrétan nem rólam tettszett írni, de a rendszerváltás elötti “súlyos” évtizedek részese voltam, már csak a koromnál fogva, a többi hasonló, idősebb polgártársammal együtt. Lehet, hogy nem vagyok egyedül, aki igenis jó szivvel, emlékkel gondol a háború utáni évekre, évtizedekre. Nekem gyerekként szinte csak pozitív élményeim voltak, pedig nagy szegénység volt. Nem volt olyan nap, hogy zsiros kenyeret paprikával, vagy lekváros kenyeret ne edtünk volna. Felejthetetlen és szép idők voltak, szerintem sokkal jobbak mint az utóbbi 20 év.

  Ami pedig a Béla bácsit illeti. Önnek valóban igaza van Túl átlátszó és gyanús ami pedig valójában igaz. Ma ilyen világot élünk semmi és senki nem az aminek látszik. Ide jutott ez az ország! Gyanús minden és már azt sem hisszük el amit látunk. Mindenki fél és bizalmatlan, na ezt hozta ez a nagy “magyar ruhába öltözött demokrácia.” A becsületes nevem Várnai Béla, 65 éves nyugdijas. A nyugdijam 92 ezer forint, az asszonyé 86 ezer. Ebből segítsük gyermekeint lakás deviza tartozását. Ha nem félnék Öntől, szívesen találkozhatnánk személyesen is. Az Ön írásai bennem félelmet keltenek, mégha nem is nekem szánja. Ön írja, hogy nem viccel a fenyegetésével. Nekem pedig elegem van az olyan emberekből, akik csak fenyegetnek, félelmet keltenek. Abban a rohadt átkosba senkit nem kellett fenyegetni, mindenki ismerte a játékszabályokat, pontosan tudta egy adott helyen, hogy ki a besúgó, ki adja másnap a jelentést arról amit hallott. Tudtuk mikor kell “kamuzni” és mikor beszélhetünk őszintén.

  Na kedves úram, most úgyan oda jutottunk vissza. Sőt, szerintem a helyzet még a szocializmusnál is rosszabb. Most nemcsak azt kell meggondolni, hogy mit mondjon az ember, hanem már azt is meg kell gondolni, hogy mire gondolj. Hát ennyi! Ha van még kérdése, nagyon szívesen válaszolok!

  Maradok Tisztelettel: Várnai Béla 65 éves nyugdijas

  ui.: Most elmegyünk a lányomhoz, visszük az ebédet, de egy óra múlva itthon vagyok!

 15. Igen, Bajnai felelős az öngyilkosságokért. De ezt olvashattad táblák tucatjain szombaton is. Ki nem szarja le a fenyegetőzéseidet. Menj aztán jelentsél személyesen a Libásnak, te szolga. Kommunista feljelentőből nem lesz szalonna.

 16. Sajnos,az igazi,tiszta baloldalt az ilyen fenyegetözö,provinciális akarnokok járatták le-hazányi méretekben.Eyg gyf,egy bajnai és a globális nagytöke további csicskásai többet ártottak a baloldalnak mint 100 Vona együtt.Vakok,nem látják, hogy minden tettük,gesztusaik,egyesegyedül jobb-szélsöjobbnak kedveznek?Ha egy kicsit visszafogják magukat, máris tisztul a levegö,de amint “haladnak”,máris ujabb patronokat adnak az idézöjel nélküli szélsöségeseknek.
  Miféle baloldal,amely egy globális kizsákmányolo világfszervezet altestéért rajong ?Amely örülne,hogy egy miniszterelnök-tetszik nem tetszik,az,saját népéért kiáll ?Nem vok Orbán.fan,de amit müveltek felkészületlen,tájékozatlan,külsöleg is visszataszito EU-képviselök,az felért egy hosszu Fidesz-kampánnyal.
  Ahogy ez a Fidesznek,ugy a fasisztázo,fenyegetö fellépés csak a Jobbiknak kedvez.Vagy öt akarjátok?
  Ha lenne Hazánkban baloldali/tehát nem liberálglobalista,mint maszop,meg pszhihopata klikkje/párt,akkor a azaz egész mentalitás,mely a klassikus baloldal áruloibol árad,csak egy kicciny,fekete lábjegyzet lenne.
  Amugy most is azok.

 17. Nos, kedves Pál. Felvetései meglepő éleslátásról tesznek tanúbizonyságot. Ám a Jobbikot én nem sorolnám a tisztán fasisztoid, nemzeti szocialista irányultságú szerveződések közé. A Jobbik a maga nemzeti radikalizmusával képviseli azt a magyarság természetéből fakadó nacionalizmust, amely nem bánt, üldöz és elnyom, hanem a maga mérhetetlen távolságokba vesző eredetével, Európában és talán a világon is egyedi nyelvével, kultúrájával szinte ünnepli magát. Erről a sajátos “nacionalizmusról” írt egyébként több európai gondolkodó és politikus is. Úgy a bal, mint a jobb oldalról.

 18. Komolyan, csak forgatom a fejemet bizonyos kijelentések, szavak olvasása közben. Én korábban már más hozzászólásomban írtam, hogy nagyon nagy probléma van kis hazánkban, de még annál is nagyobb mint amire én gondoltam. Eddig is féltem, féltettem a családomat, de most tényleg mélyen el kell gondolkodnom, pedig sohasem voltam se komcsi, se fasiszta. Bizonyos kijelentések, akár egy polgárháborus helyzetet is vizionálnak. Újból 56 lesz? Egyszer elég volt! Miért nem ül le egy asztalhoz jobb és baloldal? Európában a legjobb példa a sapanyoloké. A polgárháború végén a felek olyan megállapodást kötöttek, hogy senkinek a részérőlnem lehet visszamutogatás. Attól a pillanattól új időszámítás kezdödött és senki nem kérdezhette, hogy ki volt a Frankó párti és ki nem. Én úgy érzem most hasonló helyzet kezd kialakulni, ezért vér nélkül, még most kellene azonnal asztalhoz ülni. Nagyon a 24.órában van az ország. Nekünk talán annyival kedvezőbb a helyzetünk, hogy közel van a határ, ha nem történik megbékélés.

 19. Kedves Vipera!

  Napokig gondolkodtam azon, hogy ebben a szellemi ? siváriában hozzá szóljak- e azok után, amikor Ön az Eisenstein féle Patyomkin páncélos , vagy a Téli palota ostroma című megkérdőjelezhető hitelességű áldokumentarista propagandafilmmel próbálta agyonütni a hozzászólásomat. Akkor valóban úgy gondolta?, hogy az Ön által vizionált éhes proletárok megostromolják a Parlamentet (vagy a Tó Vendéglőt). Ezen a szinten nehéz entellektuel vitát folytatni, főleg annak entellektüel hiánya miatt. Nem szándékozunk szerény honlapunknak reklámot csinálni, ma este “sztárnácikként” összeültünk beszélgetni egy pohár bor mellett a baloldalról. Ennek eredményét nemsokára olvashatja.

  Ifjabb Zentai

 20. Napokig gondolkodtam, hozzá szóljak-e a fennt zajló vitához, mert én is szellemileg “sivár” vagyok. Hogy miért? Az agyam nem bírta követni Hazafi úr Patyomkin, Téli palota, éhes proletár, Tó vendélő ostroma gondolat füzért. Aztán itt van a “entellektuel” vita, még leírni is alig tudok nem kimondani. Nekem ebből hiányom van. A “sztárnáci”-tól meg teljesen kész lettem. Vén hülye fejemmel van mit pótolnom, ez már biztos az új ternd. Igazságtalan lennék, ha nem említenék jót is, ez pedig a bor.

  A végére hagytam természetesen a lényeget. Ez a jó ember a saját “hózzászólásáról” beszél. Vagy ezerszer átfutottam ezt a témakört, de sem Vasi Hazafi, sem ifj Zentai, sem Vipera kigyóval nem találkoztam. Lehet, hogy tényleg orvoshoz kell sürgösen mennem? Még vitatkozni sem tudok, mert nem tudom miről! Egyébként jól mulatok az ilyen és ehhez hasonló beírásokon amikor nekem már minden nap ajándék.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.