Lazáry mégis beismerte

Lazáry Viktor, aki még soha nem szívott fel kokaint az agyába, és soha nem járt hajókon rendezett drogos bulikon a Balatonon és az Adrián, azt nyilatkozta, hogy kényszerítés bűntette miatt feljelentést tesz.

Kényszerítés bűntette és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt feljelentést teszek az illetékes Rendőrkapitányságon.  http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/drogvad_egy_szombathelyi_varosvezeto_ellen_video

Elég nyilvánvaló, hogy Lazáry szerint azzal követtem el kényszerítést, hogy kedden a frakciónk nevében bejelentettem, amennyiben nem mond le a birtokunkban lévő felvétel tanúsága szerint drogozó valamelyik fideszes politikus a tisztségéről csütörtök 11 óráig, akkor azt nyilvánosságra hozzuk.

tony_montana_lazary

Nézzük, mi szerepel a kényszerítésről a Büntető Törvénykönyvben:

195. § Aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz, ha más bűncselekmény nem valósul meg, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Természetesen a kényszerítésre hivatkozás ebben az esetben balgaság. Emlékezzünk csak Torgyán doktor hányszor mondta valakinek anno a Parlamentben, hogy „monnyon le”, mert így lesz, meg úgy lesz – mégsem mondott le senki sem, mint ahogy most sem.

De elemezzük csak, mit is mond ezzel Lazáry! Logikája szerint én a felvételen szereplő drogost fenyegetéssel arra kényszerítettem, hogy „valamit tegyen”, azaz tisztségéről lemondjon. Márpedig a „valamint tenni” csak annak szólt, aki a felvételen szerepel.

Ezzel Lazáry a „fenyegetést” magára vette! Saját maga ismerte be, hogy mégis őt lepleztük le!

A feltételezett kényszerítés sértettje ugyanis az a személy, aki a videón port szippant az orrába, majd akkurátusan a maradék anyagot szétkeni a szájüregében. De csak akkor, ha fideszes városvezető Szombathelyen. Ugyanis az ultimátum így szólt:

Czeglédy közölte: a szocialista frakció 48 órás ultimátumot ad ez érintett politikusnak, hogy mondjon le a pozíciójáról, mivel „egy droggal élő, drogfüggő ember ne irányítson egy 80 ezres várost”.
Ha az illető lemond, a felvételeket (fotók és videók) nem hozzák nyilvánosságra, de a bizonyítékokat akkor is átadják a rendőrségnek, hiszen a keménydrogokhoz csak illegális úton lehet hozzájutni. http://www.alon.hu/fokusz/mszp-kemenydrog-fuggo-az-egyik-szombathelyi-varosvezeto

Kényszerítés,  Kedves Viktor?! Itt az idő a lemondásra és a hatóságokkal való együttműködésre (például annak elmondására, kitől vetted vagy ki adta a kokót). Egy módon tisztázhatod csak magad, ha mihamarabb hajmintát adsz a rendőrség által kirendelt igazságügyi szakértőnek, és az a teszt is negatív lesz! Hajrá!

http://hvg.hu/itthon/20130927_MSZP_hajminta_kell_Lazarytol_nem_vizeletm

http://www.hir24.hu/belfold/2013/09/27/kokainozas-semmit-nem-er-lazary-gyorstesztje/