Mennyibe kerül a szombathelyieknek a Savaria Fórum kiadója ellen folytatott szabadságharc?

2.343.070 forintba.

Ugyanis ennyibe került összesen az a fizetési meghagyásos eljárás, amelyet azért indított a városi hetilapot az önkormányzattal kötött szerződés értelmében hetente 33.700 példányban megjelentető gazdasági társaság, mert az önkormányzat április óta nem fizetett neki. Április óta maga finanszírozza az újság kiadását a társaság, teszi azt annak ellenére, hogy a város költségvetésében 25 millió forint (és nem 35 millió) van erre a célra elkülönítve. Ebből a költségvetési forrásból eddig egy számlát egyenlített ki az önkormányzat “önszántából” közel kilenc millió forint értékben tavasszal, most pedig (december első hetében) a bírósági végrehajtónak (!) kellett inkasszóznia Szombathely Megyei Jogú Város folyószámláját, hogy a soron következő negyedéves összeghez a kiadó hozzájuthasson.

Az inkasszózott összeg 12.104.286 forint, amelyből az időben ki nem fizetett számla összege 9.761.216 forint. A kettő különbözete ahogy már fentebb is írtam: 2.343.070 forint.

Tehát közel két és fél millió forintot dobott ki a fideszes városvezetés az ablakon, mert nem engedték határidőben (amely eleve három hónapos türelmi időt tartalmaz) kiegyenlíteni a számlát. Tették ezt úgy, hogy pontosan tudták, ugyanaz fog történni, mint korábban már három (!) esetben: a bíróság jogerősen megítéli a pénzt a kiadónak, majd a végrehajtó beszedi. Csak hogy így jelentősen megnövekszik a kötelezően kifizetendő összeg: kamat, eljárási díj, végrehajtási költség, a végrehajtó munkadíja rakódik rá.

Pénzszórás.PNG

Úgy látszik, gazdagok vagyunk…

Illetve még egy dolog látszik: az önkormányzat nem akart eddig sem fizetni,  és csak ürügyet keresett, hogy felmondja a szerződést. Ami persze jogellenes, ezt a városvezetés is tudja.

Csak hogy ebből elég volt! Ha a városnak bármilyen plusz költsége keletkezik egy rossz döntés miatt, akkor a döntéshozók térítsék meg azt a magánvagyonukból.

Legyen ezt követően minden ügyben az a rendezőelv: aki kárt okoz, fizesse is meg. Hogy van-e kár, és az milyen összegű, erről természetesen bíróság döntsön, ne politikusokból álló alkalmi zsűri. A mostani esetben a bírósági döntésen már túl is vagyunk, így a kár összegét is tudjuk.

Most már csak arra van szükség, hogy a négy városvezetőből egy feltegye a kezét, hogy ez az ő felelőssége. Tisztelt Uraim, hajrá!

 

Utóirat:

Volt amikor a SaFo közéleti lap volt, nem sima önkormányzati újság. A mostani SaFo legnagyobb hibája, hogy túlontúl középen akar állni, csak tudósít, de gondolatot nem ébreszt, véleményt nem alkot. Milyen hiszti lenne most, ha a 12 évvel ezelőtti események megismétlődnének…?!

http://magyarnarancs.hu/belpol/sajtobotrany_szombathelyen_cikkek_konyec-61698

“Mennyibe kerül a szombathelyieknek a Savaria Fórum kiadója ellen folytatott szabadságharc?” bejegyzéshez 44 hozzászólás

  1. Miért? A BKV busz fideszes lett attól, mert a hátulján Gyurcsányt, Bajnait ekézték?

   Például a szalézi szerzetes adventi gondolatai az mi, bulvár? Hol olvasol ilyet máshol?

 1. Ilyet? Csány atyával a VasiHazafin már volt ilyen. Sokkal, de sokkal korábban. Zum Beispiel… De!

  A Savaria Fórumban most öles betűk hirdetik a Kárpátia zenekar koncertjét is. Anno Feiszt György szélsőliberális koca kitiltotta őket az OMK-ból ezért máshol kellett megtartani. Úgy 1000 ember rekedt kívül.

  Egyház meg nemzeti rock. Vicc…

  Most aztán hanyatt vágja magát mindenki, mert mennyire közszolgálati, vallásos, meg polgári Krilov WC papírja!

  Jó kis üzletet gründoltak a bandájuknak anno, mi meg álljuk a cehhet.

  1. Fura kölök vagy, annyi szent! Se a téma, se a valódi cél nem izgat, szóltak, hát rebegsz! Meg a világmegváltó trágyadombodról áradozol. Mi a túrót gondoltok arról a kispolgári görcsről, amit délutánonként hármasban összekutyultok? A minap, gondoltam beleolvasok. Nem volt mit. Az ottani ömlengéseid ugyanolyan sz…..a valók, mint az itteni rinyád! Na ennyit a te stílusodban! Te vasi hazafi… miért nem dörmögő-dömötör?!
   Amúgy, szerintem – sajnos – rólad és érted is íródott ez a mai bejegyzés, de téged nem érdekel, hogy másra is fordíthatnának 2.343.070 forintot, igaz? Mert neked van! Ugyan honnan?
   Légy erős, a Csányi atya az én nagyszüleimnek, sőt, nekem is is misét mond, a Kárpátia meg közben a rendőrkocsikból dübörög! Ja, és, ha te eddig ezzel az általad elkeresztelt Krilov WC papírral törölted mostanáig, hát, állatira kisebesedhettél! Te szegény pára. Ne írj ennyi hülyeséget, csak a címedet, ahová küldhetek számodra némi Crepto-t!

 2. Először is: a Savaria Fórum igazán működhetne tisztán üzleti alapon,- vagyis csak azért, hogy ingyenélő politikusaink elmondhassák blődliségeiket, ne nyúljanak a mi adóforintjainkhoz lapkiadás cím alatt.
  Másodszor: a szombathelyiek nagy része úgyis már az interneten tájékozódik. Egyre inkább gáz, hogy lényegében véve az esemény után 2-3 nappal olvasunk valamiről, amiről már úgyis mindent hallottunk, láttunk (nyugat.hu, alon, SzTV)
  Harmadszor: Őszintén, tegyük már a szívünkre a kezünket. Szükség van a SaFó-ra?

 3. Szükség van, mert azt azért senki ne gondolja komolyan, hogy ma Szombathelyen minden háztartásban van internet.

  Legyen közszolgálati, nyújtson átfogó tájékoztatást a város politikai, kulturális eseményeiről, persze elfogulatlanul és mindenek előtt legyen maximálisan nemzeti beállítottságú. Ez a minimum elvárás 22 évvel az állítólagos rendszerváltás után.

  1. De ugye ez nem azt jelenti, hogy az olyanok, mint te, nemzetiek? Nemzeti? A ti narancssárga forradalmatok óta az APEH, az nemzeti! Fogalmatok nincs arról, mit jelent nemzetinek lenni! Egy újság ne nemzeti, hanem objektív legyen, már bocs!

 4. Persze a zászlót tapostató cucik tudják, hogy mi az a nemzeti? És 2004 december 5? Igaz, nagy nemzetiek?

 5. Akkor jó, én is úgy gondolom, hogy cuci vagy! Nemzeticuci! Sőt, komi! Meg fasi! Jól elvagy bögyörőm! Takarodj még a környékről is, te homokozós kölök! Amúgy nagyon melléfogtál, lazíts kicsit! Szembeszél esetén pedig módjával köpködj!

 6. némá…forradalom van az nagy buzipesten. Czege, Bélabá, eljött az idő… elő a Commandante-s zászlókkal és a munkásmozgalmi dalokkal. Vagy csak a szokásos szófosás volt tőletek a polgárháborús uszítás? Itt az idő, most vagy soha, veszélyben az ingyen pia (és pina) 4 évig. Lázadjatok, had teremjen a felsőoktatás további munkanélküli tanárokat, jogászokat és közgazdászokat. Mert haaaarc, haaarc..!!!!

  “Bátor jó Sir Bélabá ím elindult vala
  Nem féltette az életét bátor Sir Bélabá
  Cseppet sem félt ő nem ám hogy meghalna kínosan bá-bá-bátor Sir Bélabá

  Még az sem riasztotta el hogy péppé verik fejét
  Lecsavarják orrát és kinyomják a szemét
  A lábát széttörik és testét elégetik
  Máját felvágják s hagymásan megsütik

  Beverve fejét s kitépve szív
  Szét szaggatva máj kihuzva bél
  Fülcimpa lenyírva nyelv tűzre vetve
  És pénisz le… ”

  http://www.youtube.com/watch?v=tAmQ8ujsLjs

  Lesz gázáremelés? ja bocs, ez most nem jó

 7. Jó ég! Még egy barom? Mi az, hogy dölyfös geci? Miért nem mindjárt másfaszávalverő? Kisapám, ha lövöldözhetnéked van, miért másokat uszítasz? Tölts és tüzelj, baszod, mint a haverod délelőtt! Ja, üdv, most már ketten agyaltok? A harmadik tárcát ír a vasi buzifin? De jó fejek lehettek! Frankón elosztottátok, van délelőtti, meg délutáni műszak! Ki lesz éjjeles tündérkéim?

 8. Én uszítottam? Nem éppen… itt történt ez pár hónapja egy bélabá nevű nickes vizionálta. Ezek után sértegesd őt ezen a színvonalon. BMW-ből nehéz kiszállni forradalmat csinálni. haha Majd megunják, oszt szépen hazamennek.

  Jaj de zavar téged az a senkinemolvassa honlapocska 😀

  Lesz távhő áremelés? jaj bocs, ez most nem jó

 9. Amúgy tény, h nem a témához szóltam hozzá… tehát ha a SaFo hirdetése szerződést nem szegett, akkor miért változtatták meg a szövegét a következő héten? Ha nem sértek törvényt, akkor miért nem ragaszkodok az eredeti álláspontomhoz?

  Meg ha van tartozásátvállalás, akkor nem várom meg a végét, hátha lesz pénz év végén engem kifizetni? Vagy én vagyok logikátlan, vagy valakinek nem számítanak súlyos 10 milliók?

 10. És ha már ennyi választ kaptam a seggszinten vegetáló kommentelőktől… Czege 5 emberrel beszélt a tv ostrommal kapcsolatban akik fizetve voltak. Debreceni józsefnek ki fizetett? A válasz: mindenki.

  “1998 és 2002 között még Orbán Viktort támogatta.”

  forrás: Wiki

  Ő írta a könyvet is róla, innentől nagyon hiteles, akárcsak csintalan. Vicc.

  A mai forradalom vége:
  “Ott voltam az ELTE-n, meg a Kossuth téren is. Ez a HÖOK-os főfigura effektíve kivégzi a lendületet a tökölésével …”

 11. Azért egyre jobb a nyugat, mert lassan eléri az Amerikai Népszava alhasi tájékról feltörő, kén és metángázos, ordenáré bűzt árasztó, szélsőbaloldali színvonalát.

  Ki az aki nem örvend a távhődíjak, vagy a gáz és az áram árának csökkenése miatt?

  Hát a külföldi multiknak és népnyúzóknak lefekvő, hazát, közművet eladó, milliárdos szocialisták. Akikből sajna kijutott Vas megyének is.

 12. Másfaszávalverő alias dölyfös geci éjfélig várta, talán észreveszi valaki, aztán a koccintós leért, hát bevágta a szundit. Még egy taknyos, aki k….va okosnak gondolja magát, ezért összefüggéstelen mondatokkal köpköd! Egyszer azért megnézném, mit kezd egy lapáttal, ha a vagon mellé küldik… a fókázás is alakítana rajta, úgy két évig, aztán nem sírna ilyen esztelenül. Vona népe ennyit ér! Éppen ennyit! Még jó, hogy a wikipédia mindig a nyomában liheg!

  1. Volt 44 évetek a háborútól a gengszterváltásig. azután volt 4+8. Mi a f@szért nem akkor voltatok okosak , vénember? Nektek köszönhetjük a lemaradásunk, ahogyan azorbánt is. Ti kúrtátok el, ti nem mentetek szavazni 2010-ben, ezért lett a 2/3. Most meg taknyosozol meg jössz a lapáttal…Igaz, a lapáthoz nem kell ész, gondolom ezért ahhoz még te is értesz.

   1. De felhúztak kiscsicskás! Szinte látom, ahogy eldurran a fejed! Nem, most nem az apáddal orditozol! Se vénember, sem otthon ülő. Ne kategorizálj, vegyél levegőt!

    1. Ha a két év fókázással jössz, azt gondolná az ember, átélted, akkor pedig már bőven 50 körül járhatsz, de inkább felette. Ergo,vagy vén vagy, vagy hülye. Bár a kettő nem zárja ki egymást. Feltettem egy egyszerű kérdést: Volt 44 évetek a háborútól a gengszterváltásig. Azután volt 4+8. Mi a f@szért nem akkor voltatok okosak , vénember? Bocsánat, nem csak vénember, látnok is, hisz látod, ahogy apámmal ordítozom,(nálatok így szokott lenni, nálunk nem) meg hogy szétdurran a fejem. A beteg válaszaidból ítélve, a te vérnyomásod ingadozik…Relax, oldman, relax. Majd 2014-ben megint jól megmutathatjátok, hogyan kell még ennél is jobban elb@szni. Mert ennél jobban már csak ti tudjátok.

 13. Hahahahaha!

  Hát! Ha elnézem a helyi Societast, meg a BMW-s, AUDI-s, fő cucikat….

  Életetekben nem dolgoztatok baszod. Csak a pofázás, a lopás, meg a nyálverés.

  Indíts melózni nyomingerek.

  A nagy SZOCIALISTÁK! Pfffffffffffffff…

 14. 14 hónappal a választások előtt lassan jó lenne arról is olvasni, miért szavazzunk a jelenlegi ellenzékre. Azt már ismertették velünk, miért ne szavazzunk a mostani vezetésre, de én speciel nem valami ellen, hanem valamiért szeretném letenni a voksomat. Azt megtanultuk eme blognak is köszönhetően,(meg a bőrünkön is érezzük) Puskásék mit kúrtak el, én arra is kíváncsi lennék, Czeglédyék mit nem fognak .Mert valamiért csak a fideszkdnp nyert 2010-ben… Előre is köszönöm.

  1. Nem sok logika van abban, amit leírsz… így szoktad ezt! Ha hajlandó vagy lecsücsülni, rájössz, mi kellett Puskásék győzelméhez. Pont Te ne tudnád?
   A kívánságműsor meg valószínűleg nem 2014-ben lesz! De, ha figyelsz itt akad némi nyers erő, akik persze még okozhatnak meglepit. Az anarchia ugyanis nem lego! A munkatáborok meg éppen zárva vannak! Ez a mi gondunk. Amúgy én is úgy gondolom, végre valami mellett kellene voksolni!
   Jelenleg azonban pénzszórás megy. Éppen 2.343.070 forint zörög!

   1. Én tudom, te nem ismered be. Csalódtatok Qrcsányékban, mert nem lett ismét 4 forint a kenyér, ezért otthon maradtatok. Örülök, hogy te logikusan gondolkodsz és írsz. A sértegetés az logikus… “Így szoktad ezt”. A pártod mennyit szórt el csak a széfekre? Ez csak egy tétel. Én nem védem puskásékat, te véded a maszopot, ami legalább annyira rossz, ha nem rosszabb. Kimatekozták, közel 60 év hatalom után legalább annyira le vagyunk maradva Ausztriától. Igen. lehet mindig a másikat szidni, a rosszal példálózni, hisz’ ez mennyivel egyszerűbb mint jól csinálni, vagy megmutatni, hogyan kellene tenni. Építő jellegűek a hsz-eid. leépítőek…Tényleg csak ennyit tudsz? Így érthető az ország, a város jelenlegi helyzete. be kéne ismerni, TI NYERTÉTEK MEG a fidesznek a választásokat, 2/3-dal. A kiábrándult szocik.

    1. Sajnálom, de ez sem talált! Gyurcsány ugyan ma is vállalható mindazzal szemben, ami Orbán hazugságai miatt tornyosul, de a tévedéseid rabjaként ki kell, hogy ábrándítsalak, még csak baloldali érzelmű sem vagyok. Pártállás nélkül próbáld elképzelni a jövőt, ne nyalogasd a sebeket és azután elhiszem majd, hogy valóban a jövőd érdekel. Addig te is csak egy maradsz Puskásék szekértáborából, te is, fiam… Szóval, veszíts el mindent, hogy magadra találj! Máskülönben Czeglédyt biztosan nem fogod megérteni. Kizárt dolog, hogy a fenti barmokon kívül ne volnának hozzád hasonlóak is akár! Csak a kaput nyisd ki…sarkig!

 15. Úgy látom Czege segítséget hívott ebben a reménytelen küzdelemben. húúúú mi lesz..minden kormány Magyarországon az első 3 ében megszorít utána 1 évig enged. Ez az ország csak külföldi hozzájárulással volt balos (40 év kommunizmus, nem beszélve az utóbbi pár 8 évet 20002-20010.) Rém(b)usz bácsi meséi érnek véget azzal, h nem lehet már évekig nyújtani mesterséges bukásokkal a hallgatói jogviszonyt…pont Szegeden volt a nagy fellángolás?

  lesz távhő emelés? ja bocs, most nem ide…14000-10%= 13600

 16. Nem értelek. Szerintem te sem érted magad. “Pártállás nélkül próbáld elképzelni a jövőt, ne nyalogasd a sebeket és azután elhiszem majd, hogy valóban a jövőd érdekel. Addig te is csak egy maradsz Puskásék szekértáborából, te is, fiam…” Ezek a vízióid mitől vannak, Fűtől, fától? Többször is leírtam már, Czeglédyt tartom ma az egyetlen vállalható vasi politikusnak, de függetlenként, a maszop nélkül. Olvasd vissza a régebbi blogbejegyzéseit, ott megtalálhatod szintén brutus név alatt. Elismerem, 2010-ben a fideszre szavaztam megbántam, ahogy sokan mások. De tényleg, te mivel kábítod magad? Ez a mondat józanul nem születhetett:”Gyurcsány ugyan ma is vállalható mindazzal szemben, ami Orbán hazugságai miatt tornyosul…”??? Ha neked kúrcsány vállalható, lelked rajta. Ő már a maszopnak is teher. De arra még mindig nem válaszoltál miért nincs logika abban, hogy egy polgár szeretné tudni, mire számíthat azoktól akik talán leváltják a jelenlegi vezetést!? Mert én csak ezt írtam először. Tudod, mikor “megtaláltál”.

  1. Tehát neked jó a Czeglédy, csak ne legyen maszopos… na látod, ezért nincs logika abban, amit írsz. Szeretnél egy kiskutyát, csak ne ugasson? Vegyél játékmackót, meg keresd fel mondjuk azokat a politikusokat, akik ezt-azt kipróbáltak, voltak mdf-esek, kdnp-sek, fidesz-esek stb. Én azt várom valakitől, hogy vállalhassa, amit akar. Te kegyencet szeretnél. Amúgy azért nem érdekelhet a múlt, mert nem tudom megváltoztatni. Akkor még meddig rágódjak rajta. Amúgy miért nem vállalható Gyurcsány? Mert Orbán ezt mondja?

   1. Én nem akarlak meggyőzni. Azzal, hogy szerinted vállalható Gyurcsány, meg a kiskutyás hasonlatoddal mindent elmondtál magadról…Ha nem érted meg, hogy az eddig levitézlett pártoknak vége, sajnálom. Tudod, veled ellentétben én az emberre szavaznék, nem a pártra, arra az emberre aki az én szememben nem megélhetési politikus ,akit felülről nem kényszerítenek hazugságokra. Tudod,pl. autópálya(Ipkovich) reptér(Kovács) stb. De te csak maradj meg a pártoknál, akik (amik) le sem szarják Vas megyét, miután nyertek. Mert az olyan logikus ugye? Jó dílered lehet…

 17. Komolyan véve az itt elhangzottakat, nem értem:

  1. miért vonulnak ki azok, akiket nem érint a tandíj
  2. miért van a nagy diktatúrában rendőri felvezetés (anno lőttek könnygázzal ránk)
  3. merkantilizmus : kínálat egyenlő kereslet – minek jogász, tanár, közgazdász? – nincs rá kereslet
  4.gyurcsányt előhozni? kínos
  5. nem értek egyet azzal, h a HH-val nem egyeztettek a kvótákról
  6.nem vagyok fideszes, de kormánypárti (IMF tett azzá miért nem foglalkoznak Görögországgal, stb)
  7. ha dr. Czeglédy szerint a város adósságállománya nagy részben az oktatás finanszírozása által keletkezett akkor miért nem lehet ezen változtatni? Még több munkanélküli biosz tanárt képezni állami pénzen? Tessék erre válaszolni

 18. Egyébként amit egyszer írtam csak nem ezekkel a szavakkal. Dr.Czeglédy Csaba nevezhető akár egy nemes ellenfélnek, végre nem burkolózik a lakótelepi kissrác image mögé mint anno egy éve. Ez már végre egy igazi küzdelem lesz…

  miért is keltették ki a Predatorok az Alieneket? Békében élhettek volna, nemdebár?

  ui: nemolvassasenki

 19. Miért nem vagy a főiskolásokkal? Szombathely nincs lebeszélve? Miért nem lázadnak fel végre Szombathelyen is..vagy a business is…
  jó az A Club, tök uncsi lázadni … mi tartjuk magunkat..

  Jó szórakozást!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.